Singidunum slavio protiv IKT-a

399

Odbojkaši Univerziteta Singidunum zabeležili su pobedu protiv Visoke škole za IKT rezultatom 2:0 (26:24, 25:19) u okviru osmog vikenda Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Segment u kojem je pobednička ekipa posebno dominirala, bili su poeni iz igre (27-12).

Finalni dan USSB

 

Singidunum je nametnuo ritam igre na početku prvog seta, a rezultatsku prednost održavao je preciznim servisima Delića kao i neodbranjivim napadima Milića, Mirića i Tornjanskog. Usledila je igra poen za poen, a IKT je strpljivo čekao svoju šansu. Posle nekoliko loših prijema Singidunuma, IKT je uspeo da izjednači, ali i da povede 20:17 nakon čega je Singi zatražio prvi timski tajm-aut. Dobra odbrana je održavala IKT u igri međutim, Varičak je preciznim servisima izjednačio i vratio prednost Singidunumu (24:23). Ivanović dobrim napadom iz zone četiri nije dozvolio protivniku da iskoristi prvu set loptu, ali je Singidunum iskoristio drugu i poveo 1:0.

Drugi period igre je počeo servis greškom IKT-a, a Singidunum je odgovorio asom nakon kog se dugo igralo poen za poen. Kvalitet igre je opao u drugom setu – bilo je dosta tehničkih i servis grešaka sa obe strane.Singidunum je prvi poveo međutim, Pavlović je bio uspešanu napadu kroz sredinu, pa je pri rezultatu 18:18 IKT imao šansu za preokret. Odbojkaši Singidunuma su ih u tome sprečili – dobro su štitili svoje napadače, Tornjanski je iskoristio kontru ivratio rezultatsku prednost koju je Singi do kraja seta samo uvećavao. Blokom je Singidunum obezbedio prvu meč loptu koju je i iskoristio, a drugi setje završen rezultatom 25:19.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Visoka škola za IKT
Milić U. Pavlović P.
3 Deljić M. 5 Ivanović V.
4 Nojić B. 11 Pavlović N.
9 Tornjanski A. 12 Obućina U.
1 Mirić S. 7 Mitrović N.
8 Varičak A. 8 Tadić T.
9 Živadinović A. 13 Martinović I.
10 Mladenović N.
Uroš Milić, kapiten odbojkaša Singidunuma, rekao je da je njegova ekipa postigla očekivan rezultat. ”Utakmica je prošla u zabavi. Ostvarili smo očekivan rezultat, ali smo mislili da ćemo brže završiti utakmicu. Idemo ka prvom mestu”, istakao je Milić.

Statistika
Univerzitet Singidunum Visoka škola za IKT
Poeni iz igre 27 12
Poeni iz bloka 1 1
As servis 6 6
Servis greške 14 7
Greške iz igre 10 10

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB