Singidunum slavio protiv IKT-a

315

Odbojkaši Univerziteta Singidunum zabeležili su pobedu protiv Visoke škole za IKT rezultatom 2:0 (26:24, 25:19) u okviru osmog vikenda Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Segment u kojem je pobednička ekipa posebno dominirala, bili su poeni iz igre (27-12).

 

Singidunum je nametnuo ritam igre na početku prvog seta, a rezultatsku prednost održavao je preciznim servisima Delića kao i neodbranjivim napadima Milića, Mirića i Tornjanskog. Usledila je igra poen za poen, a IKT je strpljivo čekao svoju šansu. Posle nekoliko loših prijema Singidunuma, IKT je uspeo da izjednači, ali i da povede 20:17 nakon čega je Singi zatražio prvi timski tajm-aut. Dobra odbrana je održavala IKT u igri međutim, Varičak je preciznim servisima izjednačio i vratio prednost Singidunumu (24:23). Ivanović dobrim napadom iz zone četiri nije dozvolio protivniku da iskoristi prvu set loptu, ali je Singidunum iskoristio drugu i poveo 1:0.

Drugi period igre je počeo servis greškom IKT-a, a Singidunum je odgovorio asom nakon kog se dugo igralo poen za poen. Kvalitet igre je opao u drugom setu – bilo je dosta tehničkih i servis grešaka sa obe strane.Singidunum je prvi poveo međutim, Pavlović je bio uspešanu napadu kroz sredinu, pa je pri rezultatu 18:18 IKT imao šansu za preokret. Odbojkaši Singidunuma su ih u tome sprečili – dobro su štitili svoje napadače, Tornjanski je iskoristio kontru ivratio rezultatsku prednost koju je Singi do kraja seta samo uvećavao. Blokom je Singidunum obezbedio prvu meč loptu koju je i iskoristio, a drugi setje završen rezultatom 25:19.

Sastavi timova
Uroš Milić, kapiten odbojkaša Singidunuma, rekao je da je njegova ekipa postigla očekivan rezultat. ”Utakmica je prošla u zabavi. Ostvarili smo očekivan rezultat, ali smo mislili da ćemo brže završiti utakmicu. Idemo ka prvom mestu”, istakao je Milić.

Statistika

Fejsbuk komentari