Singidunum prvi finalista

560

Košarkaši Univerziteta Singidunum su u polfinalu lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, predvođeni trenerom, nekadašnji igračem Igorom Enisom, savladali ekipu Visoke škole za informaciono-komunikacione tehnologije rezultatom 59:46(17:10;10:11;15:12;17:13) i na taj način obezbedili prolaz u finale. Najekifasniji na meču bio je Kovačević sa postignutih 16 poena i 4 skoka.

Finalni dan USSB

Prvi napad na meču imali su igrači IKT-a, ali im nije pošlo za rukom da upućen šut ka košu pretvore u poene, te ih je Singi kaznio lakim poenima uz faul(0:2). Posle promašenog slobodnog bacanja Kovačevića, prve poene za IKT postigao je Drobnjak, a zatim pogodio i slobodno bacanje(3:2). Na drugoj strani Čolović je bio siguran u šutu van linije 6.75(3:5), a već u sledećem napadu igrači Singidunuma pritisli su odbranu i uspeli da realizuju šut sa distance nakon ukradene lopte(3:7). Milošević je nakon pogođene trojke smanjio prednost protivnika(6:7), ali je Singi igrao odlučno u napadu I sigurno u odbrani te je ovu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 17:10.

Druga deonica počela je prodorom Kaljevića koji je realizovao šut za dva poena(12:17), dok je sa  druge strane sa distance bio precizan Petrović. Singi je nastavio sa čvrstom odbranom I sigurnom igrom u napadu te je svoju prenost povecao na 14:23. Trojkom I zakucavanjem nakon ukradene lopte Drobnjak je smanjio prenost protivnika, ali ništa nije bilo dovoljno te je I ovu deonicu Singidunum završio u svoju korist I na poluvreme otišao sa 6 poena prednosti (21:27).


Sastavi timova
Univerzitet Singidunum

IKT

6     Rosić A. 4     Zdravković  S.
8     Gligorić  D. 5     Kaljević  N.
5     Zdravković  L. 6     Popović N.
4     Varsvac  A. 7     Vujović N.
9     Plavša N. 8     Radivojević M.
10   Petrović N. 10  Drobnjak S.
11   Krstić M. 12  Savić N.
15   Blaja D. 9   Milošević S.
 23  Čolović S.
12  Cvijović A.
7    Šošević  O.
1   Kovačević N.
Trećih osam minuta počelo je sigurnom igrom IKT-a kojije pogodio tri šuta sa distance(27:27), dok je sa druge strane Singi mašio otvorene šuteve. Ipak ekipi Singidunuma nije trebalo dugo da se vrati u ritam igre iz prvog poluvremena te je vezala 7 poena I povela rezultatom 27:34. Zdravković I Bulaja bili su sigurni ispod koša, dok su sa druge strane Kaljević I Milošević pogodili šuteve van linije 6,75. Odlučna igra u napadu I agresivna u odbrani nije bila dovoljna za ekipu IKT-a te je rezultat nakon treće četvrtine bio 42:33 u korist Singidunuma.

Poslednja deonica počela je nizom promašaja sa obe strane, sve dok Radosaljević nije poogodio šut sa distance, a odmah za njim siguran je bio Milošević u šutu za tri poena(42:38). S druge strane van linije 6,75 dva puta bio je siguran Rosić(48:38). Nastavljena je igra koš za koš, ali na kraju ovog meča ipak je slavio Singidunum rezultatom 59:46 I na taj način sebi obezbedio finale.

Statistika

Univerzitet Singidunum

IKT

Poeni 59 46
Šut za 1p 2/5 8/10
Šut za 2p 18/32 10/23
Šut za 3p 7/23 6/21
Defanzivni skokovi 17 19
Ofanzivni skokovi 9 6
Asistencije 11 8
Blokade 1 2
Izgubljene lopte 4 9
Ukradene lopte 7 3
MVP ovog susreta i igrač Singidunuma Nikola Kovačević čestitao je ekipama na odličnoj partiji i sjajnoj igri. „Od starta smo krenuli kako smo se dogovorili da igramo u odbrani, jako i angažovano. U napadu smo isto igrali čvrsto, kroz pik, tražili smo laka i prava rešenja što nas je dovelo do poena. Imali smo možda male padove, ali sve u svemu odlična igra. Zahvalio bih se treneru “, dodao je Kovačević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivrednice skokovima došle do pobede!
Naredni tekstRistić prejak za matematičare
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.