Singidunum protiv RGF-a osigurao polufinale

142

U šestom kolu Druge studentske lige, odbojkašice Singidunuma pobedile su Rudarsko – geološki fakultet rezultatom 2:0 (25:17, 25:20). Univerzitet Singidunum je u oba seta imao potpunu kontrolu rezultata i ovim trijumfom obezbedio plasman u polufinale.  Najviše poena u pobedničkoj ekipi zabeležile su Avramović i Perošević, po 9, a isto toliko na drugoj strani imala je i Jovanovićeva.

Sastavi timova
RGF Singidunum
2 Vukašinović M. 3 Ivanović K.
3 Knežević T. 4 Radonić M.
4 Seizović K. 5 Perošević T.
7 Jovanović S. 6 Stanković M.
9 Luković M. 7 Stajić A.
12 Ungurjanović T. 8 Stepanović K.
13 Simić M. 9 Mitrović D. ©
14 Stojković N. © 11 Avramović A.
15 Grujić S.
Finalni dan USSB

Već na početku prvog seta Singidunum dolazi do prednosti. Raznovrsnim napadima preko raspoložene Stepanović i Avramović stižu do vođstva od 9:4. RGF je pravio dosta grešaka iz igre i tako olakšao posao protivnicama. Pomenutom dvojcu se poenima pridružila i Perošević, pa je bilo maksimalnih 16:9. Čak ni veliki broj servis grešaka Singidunuma nije uticao da se razlika smanji, pošto prijem RGF-a nije uspevao da zaustavi raspoložen trio sa druge strane mreže. Singidunum je do kraja seta vodio i sa 8 poena, 23:15, a poslednji poen postigla je Avramovićeva paralelom.

Jedino vođstvo na ovoj utakmici Rudarsko – geološki fakultet imao je na početku drugog dela. Posle minimalnih 1:0, sledi serija protivnika od 6:0, pa su devojke sa RGF- bile primorane da traže tajmaut. Trio iz prvog dela nastavio je da pogađa nebranjene delove terena, a redukovan je i broj servis grešaka. Ipak, u ovom setu RGF je pružio nešto jači otpor najviše zahvaljujući Jovanovićevoj, koja je u tim trenucima držala svoju ekipu u igri i dovela ih na minus dva, 14:12. Singidunum je održavao dva do četiri poena prednosti, a prelomni momenat dogodio se nakon servis greške Simićeve. Devojke sa Singija su tada otišle na plus 5, 20:15, i tu prednost sačuvale do kraja. Konačnih 25:20 postavila je Avramovićeva plasiravši loptu pored bloka.

Statistika
Statistika: RGF Singidunum
Poeni iz igre 20 30
Poeni iz bloka 0 1
As servis 1 2
Servis greške 7 7
Greške iz igre 10 9

Osmica Singidunuma Kristina Stepanović, zadovoljna je plasmanom u polufinale i smatra da ekipa može do trona.

“Mislim da smo odlično odigrale danas. Ekipa je držala visok ritam tokom oba seta. Ovom pobedom smo izborile polufinale i očekujem da ćemo biti najbolje, idemo po titulu”, optimistično je izjavila Stepanovićeva.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEKOF zadržao šanse za drugo mesto
Naredni tekstBezbednost u tri seta do pobede protiv Saobraćajnog
Studiram novinarstvo. Veliki sam ljubitelj igre Football Manager. Omiljeni sportovi fudbal, rukomet, odbojka. Životna želja mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu na kom će naša reprezentacija proći grupu. Mejl pedjagrbic26@gmail.com