Singidunum opravdao ulogu favorita

736

Odbojkaši Univerziteta Singidunum nadigrali su borbenu ekipu Vojne akademije rezultatom 2:0 (25:23, 25:22) u šestom kolu  Prvenstva studenata koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Oba seta bila su neizvesna, ali su se u završnici kao iskusnija ekipa pokazali momci sa Singidunuma, koje je predvodio kapiten Milić sa postignutih 10 poena. U timu Vojne akademije istakli su se Tomić i Aleksić sa po sedam upisanih poena.

Finalni dan USSB

 

Odbojkši Vojne akademije bolje su otvorili meč poenima Tomića i Ristića, na suprotnoj strani seriju je prekinuo Dedović probijanjem dvojnog bloka protivnika (1:2). Momke Singidunuma razigravao je Odavić koji je sa uspehom koristio svako dizanje Dedovića, ali su dobri servisi Manojlovića omogućili vojnicima blagu prednost (6:8). Nerešen rezultat u nastavku izborio je Milić, a uz servise Lekića ekipa Singidunuma uspela je da pređe u vođstvo. U nastavku se igralo poen za poen do rezultata 12:13 kada su usledile greške igrača Singidunuma koje su vojnici uspešno iskoristili i poenima Savića i servisima Aleksića i Manojlovića uspeli da steknu značajnu prednost (20:14). Usledila je organizovanija igra momaka sa Singidunuma, Dedović je najpre smečovao po paraleli, a potom iskoristio prvi tempo visoke lopte Simića. Kapiten Singidunuma, Milić nastavio je da beleži poene omogućivši minimalni rezultatski zaostatak svom timu (20:19). Odlučujuće pogotke za vojnike postizao je Aleksić, ali je na suprotnoj strani Varičak vezao as servise, a blok Odavić bio je dovoljan za konačni rezultat 25:23 u korist igrača Singidunuma.


Statistika
STATISTIKA Univerzitet Singidunum Vojna akademija
Poeni iz igre 28 19
Poeni iz bloka 3 4
As servisi 3 5
Greške iz igre 10 8
Servis greške 7 8
Igra poen za poen nastavljena je i tokom drugog seta. Milić je predvodio Singidunum, na suprotnj strani Manojlović je razigravao ekipu, dok je dvojni blok vojnika LazovićTomić izborio nerešen rezultat (5:5). Usledila je serija od četiri poena odbojkaša Singidunuma pri servisu Dedovića  (9:5). Nakon niza grešaka, vojnici su uspeli da bolje organizuju svoju igru i poenima Manojlovića smanje zaostatak (12:11). Servisom Dedovića i poenima Lekića i Varičeka Singidunum je primorao igrače Vojne akademije da pozovu tajm-aut pri rezutatu 18:15. Ni nakon dogovora vojnici nisu imali rešenja za servise Odavića koji je uspešno remetio prijem protivnika (22:17). Greške odbojkaša Singidunuma u nastavku dale su vojnicima mogućnost da se rezultatski vrate u igru, što ipak nije bilo dovoljno jer su poeni kapitena Milića i Dedovića u završnici meča odlučili pobednika.  (25:22).

Sastavi timova
Vojna akademija Univerzitet Singidunum
1 Lazović 2 Milić
2 Tomić 3 Odavić
4 Alekić 4 Dedović
5 Ugrenović 5 Simić
6 Ristić 8 Varičak
8 Savić 9 Lekić
9 Manojlović 10 Borković
11 Holender
Nakon utakmice kapiten Singidunuma Milić Uroš izneo je utiske: „Bolje smo otvorili drugi set, ali to je zbog toga što smo se na početku opustili jer nismo očekivali da će ekipa Vojne akademije ove godine imati ovako jak tim. Čim smo se uozbiljili imali smo bolji učinak,“ konstatovao je Milić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNovi trijumf FON-a!
Naredni tekstFON minimalnom razlikom bolji od učiteljica
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.