Singidunum odbranom do finala

537

Rukometna ekipa Univerziteta Singidunum plasirala se u finale USSB kupa pobedivši rukometaše Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 15:11(7:5). Dobra odbrana bila je adut ekipe Singidunuma, koja je tokom celog meča bila bolje uigrana od FON-ovaca.

Finalni dan USSB

Meč je počeo napadom Singidunuma. Prvu priliku za gol imao je Antić, ali lopta nije ušla u mrežu. U nastavku se videla odlična odbrana rukometaša sa Singija koji su poveli sa 3:0. Na 3:1 smanjio je Trurudić. FON se tada razigrao i prišao na 4:3. Ipak, golovima Boškovića i Basare “crveni” povećavaju prednosti na 6:3. U 19.  minutu  Turudić je bio precizan sa linije sedam metara za 7:4, a potom je u poslednjem napadu FON-a upisao još jedan gol. Na poluvreme je Singidunum otišao sa dva gola prednosti, rezultatom 7:5.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Faultet organizacionih nauka
G Minić Nikola 9 Mijatović Stefan
G Panić Ognjen 72 Jovićević Miloš
9 Filipović Nenad 15 Stefanović Đorđe
12 Gromović Vasilije 4 Kovačević Stefan
8 Antić Ivan 7 Turudić Stefan
10 Danilović Dušan 17 Vrhovski Vid
4 Bošković Boško 12 Krsmanović Miloš
14 Basara Zoran Sveško Darko
5 Đukanović Marko 35 Šoljaga Uroš
11 Knežević Jovan 5 Popović Đorđe
13 Miladinović Miloš
6 Maksimović Mitar

U drugom poluvemenu FON je prikazao bolju igru. Mijatović i Turudić su bili prezicizni za izjednačenje 8:8. Rukometaši Singidunuma su zatražili tajm aut. Posle kratke pauze, Singidunum vraća odličnu igru iz prvog poluvremena. Sa krila je gol postigao Bošković za 10:8.  FON je opet popustio, dok je Singidunum nastavio sa odličnim ritmom i čvrstom odbranom. Zahvaljujući golovima Antića, Singi stiže do vođstva 13:9. Za deseti gol FON-a, Jovićeviću se asistirao Stefanović. Na kraju se još jednom se pokazao Bošković koji je golom za 15:11 utvrdio pobedu Singidunuma i plasman u finale.

Statistika
Statistika: FON Univerzitet Singidunum
 Golovi 11 15
Odbrane golmana 9 8
Izgubljene lopte 5 3
Sedmerci 3/3 2/2
Isključenja 1 2
Žuti kartoni 3 3
Crveni kartoni / /

U ekipi Singidunuma najprecizniji je bio Antić sa pet golova, dok je u timu FON-a sa sedam golova najbolji bio Turudić.

Nakon meča, igrač pobedničke ekipe Ivan Antić smatra da ovakvom igrom ekipa može do pobede u finalu. “Utakmica je bila naporna, obe ekipe imale su dobru odbranu. Mi smo možda imali više sreće. Svakako, mislim da smo zaluženo pobedili, imamo želju i u finalu očekujemo pobedu”, zaključio je Antić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB