Singidunum obezbedio polufinale

111

Ekipa Singidunuma plasirala se u polufinale USSB lige pobedom nad ekipom Više turističke škole rezultatom 3:1 (1:0). Čvrsta igra obe ekipe rezultovala je velikim brojem napada sa obe strane, ali malim brojem realizacija. Singidunum je više puta uspeo da probije odbranu suparničke ekipe i tako sebi obezbedio plasman u polufinale.

Finalni dan USSB

Na samom početku VTŠ imao je priliku da preko Trajkovića dođe do gola, ali bezuspešno. Sa druge strane, Arsić sa Singidunuma više puta je pokušavao da puca na gol, ali ga je dobra odbrana Više škole blokirala. Njegov saigrač Stevanović zatim je asistirao Srdanoviću koji pogađa golmana. Arsić, Mićić i Srdanović u ovom delu igre pritiskali su odbranu VTŠ-a, ali sve akcije ostale su bez realizacije. Đorđev sa Više pasom dodaje Pomani, međutim golman je izleteo i uzeo im loptu zaustavljajući ovaj napad. Njihov saigrač Jovanović puca sa pola terena, ali maši, međutim već u sledećoj akciji u saradnji sa Đorđevim napada gol Više škole iz kontranapada, ali gola nije bilo. Kurtanović sa Turističke škole pucao je pravo u golmana dva puta za redom, a potom Ranković sa Singidunuma dobija žuti karton zbog povlačenja Jovanovića.  Nakon toga Ranković puca na gol, ali pogađa golmana, lopta se od njega odbija do Stevanovića koji tada postiže prvi gol za Singidunum na utakmici (1:0).

15673499_625099411006750_2059973175_n

Na startu drugog poluvremena Srdanović sa Singidunuma pokušava da poveća razliku i šutira u suprotan ugao, ali lopta je prošla pored gola. Todorović je onda dodao ponovo Srdanoviću, ali ga Jovanović blokira u napadu, međutim lopta se vraća kod Srdanovića koji ne realizuje akciju pred golom VTŠ-a. Đorđev je dobio žuti karton nakon greške oko izmene. Arsić sa suprotne strane terena pokušava da proigra Srdanovića koji je bio ispred gola VTŠ-a, ali bezuspešno. Čvrsta igra oba tima, niko nije uspeo da suparničkoj ekipi nametne svoj tempo. Trajković sa Više škole šutira na gol sa velike daljine, ali lopta je završila u golmanovim rukama. Todorović sa Singidunuma iz kornera dodaje Arsiću, ali njega Jovanović blokira ispred gola VTŠ-a. Todorović je zatim bio u kontranapadu, pasom dodao Arsiću loptu, ali ona je završila u autu. Pomana iz slobodnog udarca probija živi zid i trese mrežu Singidunuma za izjednačenje 1:1. Nakon gola, sedam minuta pre kraja Singidunum traži tajm-aut. Trajković sa VTŠ-a je povukao za majicu Rankovića i dobio žuti karton. Todorović sa Singidunuma prolazi sve igrače suparničkog tima i dodaje loptu Srdanoviću koji petom šutira na gol, ali maši. Arsić iz istog tima zatim prolazi Pomanu i Jovanovića i sa velike daljine postiže drugi gol za Singidunum i dovodi svoj tim u prednost (2:1). Velika želja Visoke turističke škole da u poslednjim minutima izjednači i vrati se u borbu za polufinale dovela je do uzvrele atmosfere na terenu pri samom kraju. Ipak Srdanović je osujetio tu želju. Golman Singidunuma mu baca rukom loptu preko celog terena, i Srdanović koji je bio ispred gola VTŠ-a postiže gol za konačnih 3:1.

Možda najteža utakmica u ovih godinu dana otkad smo napravili ovu novu ekipu. Protivnička ekipa je jako kvalitetna, ali smo pokazali da i u najtežim utakmicama rešavamo sve dobrom odbranom. Ovo četvrtfinale možda je i teže od polufinala koje sledi. Ako smo ovo dobili mislim da nam je otvoren put do finala“, rekao je nakon utakmice Milan Srdanović, kapiten ekipe Singidunuma.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBiolozi prevaspitali Učitelje
Naredni tekstEkonomski timskom igrom do pobede
Studiram novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Pratim dosta sportova, ali bih kao novinar volela da izveštavam sa velikih odbojkaških, futsal i vaterpolo takmičenja. Najveća želja su mi Olimpijske igre.