Singidunum nemoćan za IKT

495

Visoka škola za Informaciono-komunikacione tehnologije ostvarila je novi trijumf pobedivši kolege sa Univerziteta ,,Singidunum“ ukupnim rezlutatom 62:44 (15:16, 14:13, 18:10, 15:5). Utakmica odigrana u okviru 5. kola jedinstvene USSB lige rešena je u drugom poluvremenu.

Sastavi timova
Univerzitet “Singidunum” Visoka škola za I.K.T.
Krstić M. Tanasković M.
Kotorčević M. Kaljević N.
Tomović A. Vujović N.
Šošević O. Zečević N.
Zdravković L. Savić N.
Kovačević N. Milošević S.
Petrović N. Zdravković S.
Enis I. Drobnjak S.
Šarančić A. Radovanović A.
Čolović S. Dimitrović S.
Finalni dan USSB

Obe ekipe su dobro ušle u utakmicu. Kod  Informatičara isticao se Drobnjak, koji је nekoliko puta bio precizan. Singdunum je igrao na krilima raspoloženog Tomovića koji je solo prodorom i pogođenim slobodnim bacanjima napravio prvu osetniju razliku na utakmici. Tada je bilo 11:6 u korist Singidunuma. Do kraja četvrtine obe ekipe su dale po neki poen, a četvrtinu je zaključio momak iz I.K.T. –a Tanasković koji je uhvatio loptu posle nerealizovanog slobodnog bacanja i bio precizan uz zvuk sirene. Na taj način, prvi deo igre je završen rezultatom 16:15 za momke sa Voždovca.

Druga deonica otpočela je dobrom realizacijom šuta na obe strane. Mini seriju od 5:0 vezao je igrač Singidunuma, Čolović. Rezultat 21:15 govorio je u prilog studenata sa Singidunuma.  Na drugoj strani, lepo se snašao Vujović, koji je na asistenciju Zečevića bio precizan za dva poena. Nakon toga, ekipa komunikacionih tehnologija je pogodila nekoliko vezanih napada, što im je uz kvalitetnu odbranu na drugoj strani omogućilo da prvi put povedu na meču – 26:23. Ipak njihovu seriju prekidaju prvo Čolović koji je pogodio trojku, a zatim Tomović koji je pogodio tri slobodna bacanja jer je prethodno fauliran pri šut van linije 6,75. Ovi poeni značili su kraj prvog dela igre a rezultat 29:29 je samo potvrdio da je reč o neizvsnoj utakmici.

Početak trećih 10 minuta takođe je bio efikasan. Sjajnim lob pasom, Tomović je uposlio Čolovića, kome nije bilo teško da položi loptu. Još jednu asistenciju imao je plejmejker Singidunuma, ovog puta za momka sa brojem 10, Kovačevića. Na semaforu je pisao 34:34. Ipak, I.K.T. je konsolidovao odbranu i zaigrao znatno bolje u napadu. Pre svega, timskom igrom napravili su seriju dobrih napada što im je omogućilo da ponovo povedu na utakmici. Rezultat 38:33 u korist Informatičara do kraja ove četvrtine bio je 47:39. Kod I.K.T. –a je u ovom delu dobro igrao Milošević, postigao je dve značajne trojke, a osim njega nezaustavljiv je bio Drobnjak.

Poslednju četvrtinu, pogotkom sa linije za slobodna bacanja otvorio je centar komunikacionih tehnologija, Tanasković. Upravo u ovoj deonici meč je prelomljen. Singidunum je pokušavao da se vrati pogocima za 3 poena. To im nije pošlo za rukom. Na drugoj strani Informatičari su mirnom i staloženom igrom napravili seriju od 10:0. Tada je na semaforu bilo 58:42 u korist I.K.T. –a. Bili su precizni kako za dva, tako i za tri poena. Pokušao je Singidunum ovaj nalet da preseče pauzom ali bezuspešno. Do kraja meča, ovaj rezultat pretvorio se u konačnih Informacione tehnologije 62:44 Univerzitet Singidunum.

Statistika
Univerzitet “Singidunum” Visoka škola za I.K.T.
Poeni 44 62
Šutza 1p 9/10 2/5
Šutza 2p 7/17 21/33
Šutza 3p 7/35 6/25
Defanzivniskokovi 15 25
Ofanzivniskokovi 7 15
Asistencije 8 18
Blokade 2 3
Izgubljenelopte 7 6
Ukradenelopte 1 1

Pobednike meča predvodio je Milošević, koji je ostvario 20 poena i 6 asistencija. Takođe, neke od trojki su možda bile i ključne. Sa druga strane, igrač sa brojem 23 Čolović bio je najzapaženiji jer je pored 3 asistencije imao i 15 koševa.

Krilni centar I.K.T. –a, Milošević ukratko je prokomentarisao utakmicu: ,,Generalno, više smo želeli pobedu. Odigrali smo svih 40 minuta i mislim da je ovo pre svega timska pobeda“, zaključio je Milošević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdržana prva SportON konferencija
Naredni tekstDruga pobeda odbojkaša BPŠ
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.