Sigindunum nadvisio doktore

68

Košarkaši Univerziteta Singidunum savladali su košarkaše Medicinskog fakulteta rezultatom 48:40 (10:8, 12:5, 13:11, 13:16). Pobedu Singidunumu doneo je dobro raspoloženi Vujović, koji je igrao bez greške.

Krenula je ekipa Singidunuma sigurnije i motivisanije. Doktori su promašili dva zicera, ali su bili čvrsti u odbrani pa su defanzivnim skokovima protiv visoke rivala čuvali za njih prihvatljivi minus. Do kraja prvih deset minuta, obe ekipe su pokazale svoje šutersko umeće sa polu distance. Na kraću pauzu se otišle pri rezultatu 10:8 u korist Singidunuma.

Statistika

Medicinski fakultet

Univerzitet Singidunum

Poeni

40

48

Šut za 1p

8/16

7/8

Šut za 2p

13/32

13/21

Šut za 3p

2/15

5/13

Defanzivni skokovi

7

13

Ofanzivni skokovi

8

3

Asistencije

2

1

Blokade

2

1

Izgubljene lopte

7

3

Ukradene lopte

12

4

U nastavku je Univerzitet  Singidunum bio još sigurniji u šutu iz reketa. Vujović i saigrači u ovom delu meča nisu pružili ni malo nade doktorima, već su oni igrali po njihovim pravilima. Ekipa Singidunuma je na pravi način koristila razliku u visini igrača, pa je lagano skupljala lopte ispod koševa. Pokušavali su momci sa Medicinskog fakulteta brzim kontrama i sa puno trčanja da se vrate u ritam meča, ali nije bilo lako parirati snažnom timu Univerziteta sa Voždovca. Nakon 20 minuta, Singidunum je vodio 22:13.

Drugo poluvreme je otvorio Vekić, efektnim prodorom na desnoj strani. Zatim je usledio niz promašaja njega i njegovih saigrača. Na drugoj strani, u timu Singidunuma,  razigrao se i Čolović, koji je zaslužan za seriju od 7:0 i dvocifrenu razliku. Pokušavali su doktori presingom, koji je urodio plodom, ukrali su nekoliko lopti, presekli dva napada ali je izostajala efikasna završnica. Posle trećeg kvartala bilo je 35:24 za Singidunum.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Univerzitet Singidunum
5 Bošnjović O.  5 Enis I.
6 Vekić M.  6 Kotorčević M.
 7 Vučetić M.  7 Ilić D.
 8 Rošul S.  8 Kostić A.
 10 Pejović N.  9 Vujović N.
11 Đurđević N.  10 Čolović S.
12 Bergam A. (K)  11 Mirković S.
13 Momirović B. 13  Jaćimović N.
14 Dimić N.

Poslednjih deset minuta bilo su najefikasnije. Košarkaši Medicinskog fakulteta, morali su da rizikuju, pa su krenuli veoma raspoloženo u napad. Igrali su znatno bolje nego u prethodnom delu meča. Dobrom realizacijom u napadu, greške u odbrani su sveli na minimum i ubrzo su  doktori  bili na minus pet. Ilić im nije dozvolio da se približe više od toga, već je trojkom rešio pitanje pobednika.

Najbolji igrač u ekipi Singidunuma bio je Nikola Vujović sa 13 poena, kod doktora,najefikasniji je bio Vekić sa 12 poena.

Posle meča, Vujović je rekao da je presudila njihova dobra odbrana, i dodao:

Čestitam ekipama, nama je falilo dosta igrača u rotaciji, to su košarkaši iz Prve lige Srbije, ali idemo dalje.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstTrijumf sigurnog FPN-a
Naredni tekstNikolićeva zasijala, Poljoprivredni pobedio
Studentkinja sam novinarstva. Zelja i cilj su mi izvestavanja sa kosarkaskih i vaterpolo utakmica, a san mi je Novogodisnja turneja cetiri skakaonice.