Singidunum jači od Veterine

512

U okviru petog kola Prvenstva studenata i studentkinja Beogradu, Univezitet Singidunum je porazio Fakultet veterinarske medicine rezultatom 22:19 (13:9, 9:10). meč je održan u balonu Sinđelić. Najefikasniji igrač bio je student Univerziteta Singidunum Miloš Grujičić sa deset golova.

Finalni dan USSB

 

Prvi napad pripao je Singidunumu, ali usled faula u napadu Đukanovića, oni ostaju bez lopte prepustivši je veterini. Napad Veterinarskog fakulteta se završava neuspešnim šutem Svilanovića, a nakon toga su uspeli da povrate loptu i prigrabe još jednu priliku za gol, ali golman Singidunuma je uspešno odbranio taj pokušaj. Prvi gol za Singidunum postiže Grujićić u drugom minutu, a zatim i drugi. Veterina ubrzo postiže svoj prvi gol (2:1). Posle dva promašena šuta, Grujičić vezuje četiri gola. Za Univerzitet Singidunum golove su zatim postigli Čobanović i Savić (6:3). Igrači Singidunuma su nastavili da povećavaju razliku već u narednim napadima, golovima Basare i ponovo Grujičića koji pogađa dva puta. Nakon toga Grujučić zbog greške dobija isključenje od četiri minuta. U 16. minutu rezultat je iznosio 12:6, ali su veterinari uspeli da do kraja postignu još tri gola i smanje prednost protivnika na četiri gola (13:9).


Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Veterinarski fakultet
Minić N. Trundžić M.
Basara Z. Savić P.
Đukanović M. Čobanović N.
Mladenović N. Mijailović M.
Grujičić M. Simić N.
Miladinović  M. Trišić N.
Pajnik V. Svilanović L.
Bošković B.
Sokolov L.
Davidović B.
U drugom poluvremenu su zamenjene uloge, veterinari su bili efikasniji u ovom periodu, no zbog razlike iz prvog 20-ominutnog dela igre Singidunum je ipak odneo pobedu. Basara postiže prvi gol u drugoj polovini, dok veterinu gotovo do izjednačenja vode Savić, Čobanović i Trundžić.  Nakon što se vratio u igru Grujičić postiže dva gola, a nakon njega i Đukanović i Mladenović (18:14). Do kraja rukometaši Singidunuma su postigli još četiri pogotka, dok su veterinari preko Čobanovića i Savića uspeli da smanje razliku na tri gola, ali nije im ostalo vremena da možda taj rezultat i preokrenu. Veterina utakmicu završava kao poražena rezultatom 22:19.
Statistika
Univerzitet Singidunum Veterinarski fakultet
Ukupan broj golova 22 19
Sedmerci 2/4 1/3
Odbrane golmana 14 10
Izgublene lopte 6 8
Isključenja 2 0
Žuti kartoni 2 0
Crveni kartoni 0 0
Na kraju meča bek pobedničke ekipe Miloš Miladinović je čestitao protivnicima na fer i korektnoj igri. ”Bitno je da smo pobedili, sada idemo dalje i nadamo se novim trijumfima”, rekao je Miladinović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTITULA OSTAJE NA FSFV-U!
Naredni tekstBronzane Foke
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.