Singidunum demonstrirao silu

448

Futsaleri Univerziteta Singidunum u utakmici osmine finala Farmasi kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda savaladali su ekipu Geografskog fakulteta rezultatom 11:4 (3:0). Susret u Posco Areni obeležila je dominantna igra ekipe iz Danijelove ulice koji su surovo kaznili svaku grešku protivnika.

Finalni dan USSB

Meč je otvorio futsaler Singija, Srdanović, snažnim šutem, ali je golman Juranović bio na mestu. U drugom minutu šansu iz slobodnog udarca imali su geografi, ali je pored gola šutirao Novčić. Nakon par uvodnih minuta i izjednačene igre, ekipa Singidunuma nametnula je svoj tempo. U petom minutu šut Todorovića na drugoj stativi dočekao je Srdanović koji je ubacio loptu u mrežu i doveo svoju ekipu u prvo vođstvo na utakmici (1:0). Ekipa Geografskog fakulteta imala je problema da prenese loptu na protivničku polovinu. Singi je stvarao šanse. U devetom minutu snažan šut Todorovića, zatim, posle odbitka šut Srdanovića, nisu bili dovoljno precizni da savladaju golmana geografa. U 11. minutu golman Juranović pravi veliku grešku i predaje loptu Jovanoviću koji je odmah poslao u prostor za Srdanovića koji je rutinski pogodio mrežu (2:0). U 12. minutu geografi su zatražili prvi tajmaut na utakmici. Posle pauze ništa se nije promenilo. Singidunum je nastavio da preti iz svih pozicija. Međutim u ovim trenucima meča istakao se Juranović sa par sigurnih odbrana. U 18. minutu golman nije imao šansi kada se posle asistencije Rankovića, Srdanović našao sam ispred gola i preciznim šutem pogodio malu mrežicu, ekipa Singidunuma je otišla na odmor mirne glave (3:0).

U drugih 20 minuta viđena je goleada. U drugom minutu, posle asistencije Srećkovića, loptu na drugoj stativi dočekao je Srdanović koji je sproveo loptu u mrežu (4:0). Samo minut kasnije posle greške golmana Srdanović ponovo pogađa mrežu protivnika (5:0). U petom minutu iz kontranapada geografa Kostić je uspeo da postigne pogodak (5:1). Minut kasnije posle centaršuta Novčića lopta se nesrećno od golmana odbila u mrežu (5:2). Nije dugo trebalo igračima Singija da odgovore. U sedmom minutu šutem iz peterca Todorović je povećao prednost (6:2). Zatim, minut kasnije, posle izgubljene lopte geografa na sredini terena Srdanović je munjevito istrčao kontru i bez problema savladao Juranovića (7:2). U nastavku geografi su pokušali da napadnu sa pet igrača u polju. U 11. minutu to je iskoristio Srećković i šutem sa svoje polovine pogodio mrežu geografa (8:2). Dva minuta nakon toga Jovanović je pretrčao svog čuvara i šutem u donji levi ugao postigao deveti gol svoje ekipe (9:2). Nakon šuta Novčića, odbitak je dočekao Kostić i glavom savladao golmana Singidunuma (9:3). Igrao se 15. minut, kada je na asistenciju Rankovića, loptu primio Srdanović i snažnim šutem matirao golmana protivničke ekipe (10:3). U narednom napadu Manić je iskoristio nepažnju protivnika i uspeo da smanji prednost (10:4). U 19. minutu hirurški preciznim šutem sa celog terena mrežu je pogodio Ranković i uspostavio konačan rezultat 11:4.

SASTAVI TIMOVA

Nakon završetka utakmice sedmostruki strelac na utakmici Milan Srdanović istakao je da je veoma zadovoljan igrom koju je pružila njegova ekipa. „Okupili smo se posle rasipanja ekipe, u možda najjačem sastavu do sada. Od samog starta smo krenuli ozbiljno što nam se ne dešava često, obično krenemo iz nekog minusa, ali dobro. Otvorili smo na vreme utakmicu, posle je bilo samo rutinsko odrađivanje. Čestitao bih protivniku stvarno su se borili do posledje sekunde. Pokazailo smo svoj kvalitet, vraćamo se možda na staze stare slave.“ , istakao je Srdanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB