Sigurna pobeda FON-a

201

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka su ubedljivo savladale ekipu Univerziteta Singidunuma rezultatom 2:0 (25:15;25:6), u okviru drugog vikenda USSB lige. U utakmici bez ikakve neizvesnosti igračice FON-a su odigrale koncentrisano i ni u jednom trenutku protivnicama nisu dozvolile da im se rezultatski približe.
Početak seta pripao je igračicama FON-a koje su odmah napravile seriju od 5:1. U ovoj seriji istakle su se Protićeva, koja je odmah na početku seta odservirala as, Balmazovićeva, takođe sa jednim asom, i Andžićeva sa jednim uspešnim napadom. Usledio je odgovor odbojkašica Singidunuma sa tri vezana poena. Seriju igračica FON-a je prekinula Stepanovićeva, bez sumnje najbolja igračica Singidunuma, sa uspešnim napadom. Ostala dva poena odbojkašice Singidunuma su osvojile usled grešaka protivnika i rezultat je u tom trenutku iznosio 5:4 u korist FON-a. U nastavku seta ekipa FON-a je uzela stvari u svoje ruke, a u tome su im u mnogome pomogle i protivnice sa velikim brojem grešaka, čak devet. Ekipa FON-a je u nastavku osvojila 20 pena, dok su protivnice osvojile duplo manje. Ovaj period igre su u ekipi FON-a obeležile Protićeva koja je postigla četiri poena dva iz prvog tempa i dva nakon dobrog snalaženja na mreži, Masal sa tri poena, dva odlična smeča i jednim asom i kapiten Balmazovićeva sa tri poena dva uspešna napada iz prve linije i jedan odličan napad iz zadnje line tzv. pajp. Sa druge strane u ekipi Singidunuma igračice su dosta grešile kako u polju tako i sa servis linije. Set je završen ubedljivom rezultatom 25:15 u korist odbojkašica FON-a.

received_520420021633300

Statistika

Drugi set je obeležen je greškama igračica Singidunuma, napravile su ih čak 11 i na taj način značajno olakšale posao igračicama FON-a. Servise su primale dosta nesigurno,  tako da je automatski bilo teže i da se organizuju napadi.  Ništa bolje nije izgledala ni igra u polju gde nisu uspevale da ukrute skoro ni jedan napad igračica FON-a, a prilikom malobrojnih napada su bile dekocentrisane pa je lopta završavala u mreži ili u autu. Jedina svetla tačka je bila kapiten Stepanovićeva koja je od šest poena svoje ekipe postigla tri. Sa druge strane igračice FON-a su držale koncentaciju na visokom nivou. Tokom seta su postigle 14 direktnih poena kako sa servis linije tako i iz napada. Odmah na početku seta su krenule silovito i napravile seriju od 15:2 i praktično već tada rešile pitanje pobednika. Nastavak je doneo rutinsku završavanje posla igračica FON-a. U ovom setu po dva poena postigle su Balmazovićeva, Stevanovićeva, Andžićeva i Masal. Set je završen veoma brzo rezultatom 25:6 u korist FON-a.

Sastavi timova

Jedna od boljih u ekipi FON-a je bila Milica Masal koja je po završetku meča iznela svoje utiske: “Zadovoljna sam igrom svoje ekipe i naravno pobedom. Mislim da smo odigrale dobro bez obzira na to kako se protivnik ponašao.“

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMedicinari našli lek za Bogosloviju
Naredni tekstRutinska pobeda filološkinja
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.