Saška Sokolov do bronze u Berlinu!

572

Srpska parasportiskinja i studentkinja Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Saška Sokolov osvojila je bronzanu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu koje se održava u Berlinu.

Finalni dan USSB

 

Saška je postigla svoj najbolji rezultat ove sezone hicem od 32,17 metara, koji joj je doneo treće mesto.  Ispred nje su bili poljakinja Piekart sa rezultatom 32,59 i britanka Arnold sa hicem 40,15 metara. Veliki uspeh za našu sportiskinju. Studentkinja FASPER-a se takođe takmiči i u trci na 100 metara pa možda vidimo još neku medalju.

Dvadesetrogodišnja Saška Sokolov je bivša juniorska šampionka, a2016. godine izborila je plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru gde je u veoma velikoj konkurenciji, kao jedna od najmlađih takmičarki, zauzela je odlično šesto mesto. U rodnom gradu su je tada proglasili sporitiskinjom godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSeniori zavrsili turneju u Kini
Naredni tekstSokolov: Bronza u Berlinu veliki podstrek za dalju borbu
Prva sam godina Fakulteta političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo i komunikologija. Od malena pratim sport i rekreativno se bavim istim. Želja mi je da postanem sportski komentator i da komentarišem zajedno sa Edinom Avdićem.