Saobraćajni upisao prve bodove

52

Ženska odbojkaška ekipa Saobraćajnog fakulteta savladala je tim Matematičkog fakulteta rezultatom 2:1 (25:21, 23:25 i 15:5).

U vrlo ujednačena prva dva seta obe ekipe su pokazale dobru igru, da bi u taj-brejku odbojkašice Saobraćajnog fakulteta podigle nivo igre i dobile završni set sa ubedljivih deset poena više.

Statistika

Meč je bolje počeo po ekipu Saobraćajnog koja uz greške protivnica i dva asa Vujinovićeve dolazi do prednosti od 5:1. Međutim, nije dugo trebalo matematičarkama da uzvrate istom merom i poravnaju rezultat. Potom je usledio period izjednačene igre koja se preslikavala na rezultaz. Obe ekipe su bile precizne u napadu, te vođstvo nijedne nije bilo veće od dva poena. Tek pred završnicu Saobraćajni dolazi do +3. Tražile su odbojkašice Matematičkog tajm-aut u želji da prekinu mini seriju rivalki, ali ne uspevaju. Poenima Komatine i Tubićeve ekipa Saobraćajnog dolazi do prvog seta.

matematicki

Odličnim servisima Draškovićeve matematičarke započinju drugi set. Pomeren prijem nije omogućavao igračicama Saobraćajnog fakulteta da se organizuju u napadu, pa Matematički dolazi do velike prednosti (10:1). Probudile su napadu studentkinje Saobraćajnog, ali vođstvo stečeno na početku omogućilo ekipi Matematičkog da lako dođe do 21:11.

Ipak, matematičarke ne privode mirno set kraju. Saobraćajni koristi opuštanje u igri protivnica, pa preko Komatine i Stankovićeve prilazi na pet poena zaostatka (21:16). Prekinule su tu seriju odbojkašice Matematičkog i došle do set lopte. Nisu iskoristile prvu, ali ni narednih sedam. Ponovo je ekipa Saobraćajnog bolje odigravala napade i uz greške protivnica došla na samo poen razlike (24:23). Ipak, nisu imale snage da potpuno preokrenu rezultat u ovom setu, pa svojom greškom upisuju matematičarkama 25. poen.

U odlučujućem setu odbojkašice Saobraćajnog nastavile su sa igrom koju su pokazale na kraju prethodnog. Stabilan prijem omogućavao je raznovrsan napad, pa tim Saobraćajnog fakulteta dolazi do osetnije rezultatske prednosti (9:4). Tražile su matematičarke minut odmora, ali se situacija na terenu nije menjala. Sigurne su bile u svim segmentima igračice Saobraćajnog te ovaj set završavaju ubedljivim rezultatom.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Vujinovićeva sa 10 poena, dok je ekipu Matematičkog fakulteta predvodila Milutinovićeva sa 9.

Saobraćajni fakultet ostvario je prvu pobedu ove sezone, uz jedan poraz i nalazi se na trećem mestu grupe  V Druge studentske lige. S druge strane ekipa Matematičkog fakulteta pretrpela je drugi poraz i zauzima četvrtu poziciju.

Sastavi timova

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstEkonomski fakultet u polufinalu
Naredni tekstEKOF u završnici savladao Vojnu akademiju
Studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ljubitelj je svih sportskih disciplina, ali odbojku smatra najlepšom. Želela bi da jednog dana izveštava sa Olimpijskih igara. Mail: ivana.salapura@sportindeks.rs.Moji tekstovi