Saobraćajni šampion posle trilera

313

Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta osvajači su Farmasi kupa! Oni su u finalnoj utakmici slavili protiv Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 3:2, po setovima (28:26, 16:25, 16:25, 25:18, 15:13). U meču punom prokreta saobraćajci su pobedili zahvaljujući koncentraciji i smirenosti koju su imali u ključnim trenucima.

 

Finalni susret bolje su otvorili mocmi iz Vojvode Stepe. Oni su poenima korektora Lončara poveli 2:0. Ubrzo je FON, zahvaljujući pre svega greškama protivnika poravnao rezultat. Neko vreme igralo se poen za poen a onda je kapiten organizacionih nauka, Glavinić, blokirao Brkića i doveo svoj tim u prednost od 10:7. Rezultatski minus od tri poena saobraćajci su brzo stigli preko Lončara koji je pogodio po dijagonali i Bogdanovića koji je svojim servisima pravio pometnje u redovima odbojkaša iz Jove Ilića. Kod rezultata 17:15 u korist rivala, Saobraćajni fakultet je preko Jagodića i Aškića postigao četiri uzastopna poena i primorao klupu FON-a da zatraži tajm-aut. Do kraja seta, igralo se poen za poen. Saobraćajci su preko kapitena Brkića koji je snažno smečovao po bloku došli do dve set lopte (24:22). Ipak, konsolidacija u redovima i greške protivnika omogućili su odbojkašima FON-a da postignu tri uzastopna poena i povedu 25:24. Da završnica bude još neizvesnija pobrinuo se Lončar, koji je spasio dve set lopte rivala. Prvo je za 25:25 silovito smečovao, a onda za 26:26 pogodio pored bloka. Na kraju seta, ponovo se istakao Bogdanović. Dva puta je odlično odservirao, a FON nije imao odgovor na to. Konačno, Saobraćajni je posle velike drame osvojio prvi set rezultat 28:26.

Saobraćajni fakultet
Saobraćajni fakultet Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
Aškić D. 4 2 0 2 1
Lončar N. 22 2 2 7 6
Bogdanović D. 0 1 2 2 5
Savković D. 0 0 0 0 1
Anđelković N. 0 0 0 0 0
Drobnjak J. 7 0 0 1 0
Brkić V. 10 0 0 1 3
Jagodić L. 2 0 0 1 2
Jocić V. 0 0 0 1 0
Kruščić L. 0 0 0 0 0
Jeftić U. 7 2 0 0 1
L    I    B    E    R    O
Stojilović I. / / / / 1
/ / / / 3
E K I P N O 52 7 4 15 23

Drugi set počeo je prilično ujednačenim ritmom. Kod rezultata 2:3 u korist rivala, bloker FON-a, Kuljaj zaustavio je smeč Brkića. Za 5:3 Kuljaj je opet bio dobar u bloku; ovaj put sprečio je Aškića. Sredinom drugog seta istakao se student organizacionih nauka Dragović. On je prvo pustupio fer-plej priznavši da je lopta od njegove ruke izašla u aut. Zatim je tri puta uzastopno smečovao po paraleli što je njegovom timu omogućilo da poevde 10:5. Do kraja seta, FON je ovu prednost uspešno održavao. Kod rezultata 17:11, ponovo je Dragović smečovao, ovaj put po dijagonali, i doveo tim u prednost od sedam poena. Nalet protivnika, saobraćajci su pokušali da spreče pauzom, ali im to nije uspelo. Korektor FON-a, Vereš, posebno se istakao u završnici drugog  seta. On je prvo smečovao za 20:13 a zatim je blokirao Brkića za 22:13. Na kraju, saobraćajac Savković je napravio grešku i omogućio protivnicima da drugi set osvoje rezultatom 25:16 i tako se vrate u meč.

Fakultet organizacionih nauka
Fakultet organizacionih nauka Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
Kuljaj B. 9 2 0 0 0
Burić B. 7 4 0 7 4
Lazarević S. 0 0 0 0 2
Vereš M. 12 2 2 3 4
Timotijević N. 0 0 0 0 0
Vićojević L. 1 0 0 1 3
Čolić D. 0 0 0 0 0
Glavinić L. 5 2 0 1 8
Paravinja N. 4 0 0 0 1
Dragović F. 19 0 1 0 1
L    I    B    E    R    O
Novaković A. / / / / 2
E K I P N O 57 10 2 12 25

Početkom trećeg seta bolji su bili studenti iz Vojvode Stepe. Oni su brzo preko Drobnjaka, Brkića i Jeftića poveli 4:1. Činilo se da Saobraćajni zna šta radi i da su u set ušli sa namerom da ga osvoje. Ipak, FON nije mislio tako. Uvodnu prednost rivala, studenti iz Ulice Jove Ilića lako su istopili, a onda su sredinom seta postigli čak šest uzastopnih poena i poveli rezultatom 15:11. U ovom delu meča, posebno se istakao Burić. On je tri puta blokirao saobraćajca Brkića i bio najzaslužniji za rezultatski plus svog tima. Tajm-aut koji su saobraćajci tražili nije im pomogao. Koristivši greške rivala, FON je krajem seta imao plus sedam (20:13). Na 24:16 povisio je Vereš je smečovao po dijagonali i pogodio samu liniju terena. FON je poslednji, 25. poen u ovom setu osvojio posle greške kapitena Saobraćajnog, Brkića, čiji je udarac završio van polja. Tako su, posle tri odigrana seta, studenti organizacionih nauka u potpunosti preokrenuli rezultat i poveli 2:1 u setovima.

Četvrti set počeo je igrom poen za poen. Nijedan tim nije imao više od poena prednosti sve do trenutka kada je dizač saobraćajnog, Bogdanović dva puta odlično odservirao i doveo svoj tim u prednost od 9:7. Prednost rivala FON je brzo neutralisao a zatim i poveo. Kuljaj je iz zone tri dobro smečovao i smanjio na 9:8. Nakon njega, Dragović je dva puta blokirao Lončara i povisio prednost FON-a na 13:9. Minus od četiri poena naterao je klupu saobraćajaca da zatraže pauzu nakon koje su zaigrali bolje. Jagodić je dobro servirao i tako onemugoćavao rivale da izgrade bolji  napad. Saobraćjci su to iskoristili i na krilima Brkića i Drobnjaka, brzo izjednačili na 14:14. Kod rezultata 17:18, saobraćajni je koristio greške rivala i tako postigao četiri uzastopna poena i krajem četvrog seta imao prednost od 17:22. Do kraja seta, na visini zadataka je bio korektor Saobraćajnog fakulteta, Lončar. Prvo je smečovao za 23:18 a zatim je tukao po dijagonali i postavio konačnih 25:18.

U poslednjem, petom setu, viđena je ravnopravna borba oba tima. Set je protekao krajnje neizvesno, ekipe su se smenjivale u vođstvu, igralo se poen za poen. Kod rezultata 4:3 u korist saobraćajaca, Dragović je dva puta precizno pogodio polje rivala i doneo svom timu prednost od 5:4. Na 10:9 u korist svog tima povisio je igrač FON-a Kuljaj. Tada je korektor Saobraćajnog, Lončar,  iznudio blok-aut a zatim tri puta odlično servirao. To je omogućilo njegovom timu da povede 13:11. FON se nije predavao, izjednačili su na 13:13, ali im je to bio, ispostaviće se, poslednji pokušaj da preokrenu meč. Saobraćajni je iskoristio dve greške protivnika i rezultatom 15:13 u poslednjem setu osvojili Farmasi kup.

 

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Lazar Glavinić, čestitao je Saobraćajnom fakultetu na osvojenoj tituli a onda prokomentarisao igru svog tima: „Čestitam odbojkašima Saobraćajnog fakulteta na pobedi. Što se tiče naše igre, nisam zadovoljan. Smatram da smo u pojedinim trenucima morali igrati bolje. To nas je na kraju koštalo“, izjavio je Glavinić.

 

Najefikasniji pojedinac finalnog susreta, Nikola Lončar, izjavio je da je srećan zbog pobede i osvojene titule, a zatim je kratko rekao o svojoj partiji. „Meč je bio fizički naporan. Pre svega čestitao bih mojim momcima, ali i odbojkašima FON-a. Što se nas tiče, uspeli smo da se povratimo posle zaostatka od 2:1 u setovima i na kraju trijumfujemo. Od mene je bilo traženo da budem aktivniji u napadu, dosta lopti je išlo na mene, ali ovo je pre svega kolektivni, timski sport gde lična statistika nije bitna“, jasan je bio Lončar.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKOŠARKA: Rezultati trećeg dana ISBC kupa u Moskvi
Naredni tekstDRUGA POBEDA SRBIJE
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.