Saobraćajni šampion posle trilera

389

Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta osvajači su Farmasi kupa! Oni su u finalnoj utakmici slavili protiv Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 3:2, po setovima (28:26, 16:25, 16:25, 25:18, 15:13). U meču punom prokreta saobraćajci su pobedili zahvaljujući koncentraciji i smirenosti koju su imali u ključnim trenucima.

Finalni dan USSB

 

Finalni susret bolje su otvorili mocmi iz Vojvode Stepe. Oni su poenima korektora Lončara poveli 2:0. Ubrzo je FON, zahvaljujući pre svega greškama protivnika poravnao rezultat. Neko vreme igralo se poen za poen a onda je kapiten organizacionih nauka, Glavinić, blokirao Brkića i doveo svoj tim u prednost od 10:7. Rezultatski minus od tri poena saobraćajci su brzo stigli preko Lončara koji je pogodio po dijagonali i Bogdanovića koji je svojim servisima pravio pometnje u redovima odbojkaša iz Jove Ilića. Kod rezultata 17:15 u korist rivala, Saobraćajni fakultet je preko Jagodića i Aškića postigao četiri uzastopna poena i primorao klupu FON-a da zatraži tajm-aut. Do kraja seta, igralo se poen za poen. Saobraćajci su preko kapitena Brkića koji je snažno smečovao po bloku došli do dve set lopte (24:22). Ipak, konsolidacija u redovima i greške protivnika omogućili su odbojkašima FON-a da postignu tri uzastopna poena i povedu 25:24. Da završnica bude još neizvesnija pobrinuo se Lončar, koji je spasio dve set lopte rivala. Prvo je za 25:25 silovito smečovao, a onda za 26:26 pogodio pored bloka. Na kraju seta, ponovo se istakao Bogdanović. Dva puta je odlično odservirao, a FON nije imao odgovor na to. Konačno, Saobraćajni je posle velike drame osvojio prvi set rezultat 28:26.

Saobraćajni fakultet
Saobraćajni fakultet Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
Aškić D. 4 2 0 2 1
Lončar N. 22 2 2 7 6
Bogdanović D. 0 1 2 2 5
Savković D. 0 0 0 0 1
Anđelković N. 0 0 0 0 0
Drobnjak J. 7 0 0 1 0
Brkić V. 10 0 0 1 3
Jagodić L. 2 0 0 1 2
Jocić V. 0 0 0 1 0
Kruščić L. 0 0 0 0 0
Jeftić U. 7 2 0 0 1
L    I    B    E    R    O
Stojilović I. / / / / 1
/ / / / 3
E K I P N O 52 7 4 15 23

Drugi set počeo je prilično ujednačenim ritmom. Kod rezultata 2:3 u korist rivala, bloker FON-a, Kuljaj zaustavio je smeč Brkića. Za 5:3 Kuljaj je opet bio dobar u bloku; ovaj put sprečio je Aškića. Sredinom drugog seta istakao se student organizacionih nauka Dragović. On je prvo pustupio fer-plej priznavši da je lopta od njegove ruke izašla u aut. Zatim je tri puta uzastopno smečovao po paraleli što je njegovom timu omogućilo da poevde 10:5. Do kraja seta, FON je ovu prednost uspešno održavao. Kod rezultata 17:11, ponovo je Dragović smečovao, ovaj put po dijagonali, i doveo tim u prednost od sedam poena. Nalet protivnika, saobraćajci su pokušali da spreče pauzom, ali im to nije uspelo. Korektor FON-a, Vereš, posebno se istakao u završnici drugog  seta. On je prvo smečovao za 20:13 a zatim je blokirao Brkića za 22:13. Na kraju, saobraćajac Savković je napravio grešku i omogućio protivnicima da drugi set osvoje rezultatom 25:16 i tako se vrate u meč.

Fakultet organizacionih nauka
Fakultet organizacionih nauka Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
Kuljaj B. 9 2 0 0 0
Burić B. 7 4 0 7 4
Lazarević S. 0 0 0 0 2
Vereš M. 12 2 2 3 4
Timotijević N. 0 0 0 0 0
Vićojević L. 1 0 0 1 3
Čolić D. 0 0 0 0 0
Glavinić L. 5 2 0 1 8
Paravinja N. 4 0 0 0 1
Dragović F. 19 0 1 0 1
L    I    B    E    R    O
Novaković A. / / / / 2
E K I P N O 57 10 2 12 25

Početkom trećeg seta bolji su bili studenti iz Vojvode Stepe. Oni su brzo preko Drobnjaka, Brkića i Jeftića poveli 4:1. Činilo se da Saobraćajni zna šta radi i da su u set ušli sa namerom da ga osvoje. Ipak, FON nije mislio tako. Uvodnu prednost rivala, studenti iz Ulice Jove Ilića lako su istopili, a onda su sredinom seta postigli čak šest uzastopnih poena i poveli rezultatom 15:11. U ovom delu meča, posebno se istakao Burić. On je tri puta blokirao saobraćajca Brkića i bio najzaslužniji za rezultatski plus svog tima. Tajm-aut koji su saobraćajci tražili nije im pomogao. Koristivši greške rivala, FON je krajem seta imao plus sedam (20:13). Na 24:16 povisio je Vereš je smečovao po dijagonali i pogodio samu liniju terena. FON je poslednji, 25. poen u ovom setu osvojio posle greške kapitena Saobraćajnog, Brkića, čiji je udarac završio van polja. Tako su, posle tri odigrana seta, studenti organizacionih nauka u potpunosti preokrenuli rezultat i poveli 2:1 u setovima.

Četvrti set počeo je igrom poen za poen. Nijedan tim nije imao više od poena prednosti sve do trenutka kada je dizač saobraćajnog, Bogdanović dva puta odlično odservirao i doveo svoj tim u prednost od 9:7. Prednost rivala FON je brzo neutralisao a zatim i poveo. Kuljaj je iz zone tri dobro smečovao i smanjio na 9:8. Nakon njega, Dragović je dva puta blokirao Lončara i povisio prednost FON-a na 13:9. Minus od četiri poena naterao je klupu saobraćajaca da zatraže pauzu nakon koje su zaigrali bolje. Jagodić je dobro servirao i tako onemugoćavao rivale da izgrade bolji  napad. Saobraćjci su to iskoristili i na krilima Brkića i Drobnjaka, brzo izjednačili na 14:14. Kod rezultata 17:18, saobraćajni je koristio greške rivala i tako postigao četiri uzastopna poena i krajem četvrog seta imao prednost od 17:22. Do kraja seta, na visini zadataka je bio korektor Saobraćajnog fakulteta, Lončar. Prvo je smečovao za 23:18 a zatim je tukao po dijagonali i postavio konačnih 25:18.

U poslednjem, petom setu, viđena je ravnopravna borba oba tima. Set je protekao krajnje neizvesno, ekipe su se smenjivale u vođstvu, igralo se poen za poen. Kod rezultata 4:3 u korist saobraćajaca, Dragović je dva puta precizno pogodio polje rivala i doneo svom timu prednost od 5:4. Na 10:9 u korist svog tima povisio je igrač FON-a Kuljaj. Tada je korektor Saobraćajnog, Lončar,  iznudio blok-aut a zatim tri puta odlično servirao. To je omogućilo njegovom timu da povede 13:11. FON se nije predavao, izjednačili su na 13:13, ali im je to bio, ispostaviće se, poslednji pokušaj da preokrenu meč. Saobraćajni je iskoristio dve greške protivnika i rezultatom 15:13 u poslednjem setu osvojili Farmasi kup.

 

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Lazar Glavinić, čestitao je Saobraćajnom fakultetu na osvojenoj tituli a onda prokomentarisao igru svog tima: „Čestitam odbojkašima Saobraćajnog fakulteta na pobedi. Što se tiče naše igre, nisam zadovoljan. Smatram da smo u pojedinim trenucima morali igrati bolje. To nas je na kraju koštalo“, izjavio je Glavinić.

 

Najefikasniji pojedinac finalnog susreta, Nikola Lončar, izjavio je da je srećan zbog pobede i osvojene titule, a zatim je kratko rekao o svojoj partiji. „Meč je bio fizički naporan. Pre svega čestitao bih mojim momcima, ali i odbojkašima FON-a. Što se nas tiče, uspeli smo da se povratimo posle zaostatka od 2:1 u setovima i na kraju trijumfujemo. Od mene je bilo traženo da budem aktivniji u napadu, dosta lopti je išlo na mene, ali ovo je pre svega kolektivni, timski sport gde lična statistika nije bitna“, jasan je bio Lončar.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKOŠARKA: Rezultati trećeg dana ISBC kupa u Moskvi
Naredni tekstDRUGA POBEDA SRBIJE
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.