Saobraćajni preokretom do važnih bodova

371

U derbiju grupe B Druge studentske lige odbojkaši Saobraćajnog savladali su ekipu Fakulteta političkih nauka rezultatom 2:1, po setovima 23:25, 26:24 i 17:15. Ovom pobedom oni su završili grupnu fazu takmičenja sa skorom 4-1, dok FPN očekuje još jedan duel sa ekipom ETF-a. Posle te utakmice znaće se konačni učesnici polufinala, a u igri su i dalje ova tri tima. Na začelju tabele nalaze se Šumarski, Građevinski i Stomatološki fakultet.

Sastav timova
Saobraćajni fakultet Fakultet političkih nauka
1.Aškić Dimitrije 3.Milisavljević Stefan – libero
3.Saravolac Milorad 4.Čendić Nemanja
4.Bogdanović Darko 7.Živadinović Momčilo
6.Mitić Predrag – libero 8.Vladisavljev Stefan
7.Nedeljković Uroš 11.Pustahija Pavle
10.Jagodić Luka 12.Stojanović Filip – kapiten
11.Steljić Jovo 15.Kasavica Stefan
12.Jocić Vladimir
13.Stojilović Ivan – kapiten
14.Jeftić Uroš
Finalni dan USSB

Saobraćajni je na startu poenima iz bloka poveo sa 3-0, ali je ubrzo ekipa FPN-a došla do izjednačenja. Sve do 9-9 igralo se poen za poen, a s obzirom na to da su obe ekipe držale prijem na visokom nivou, tehničari su mogli da organizuju raznovrsne napade. Prvi je do nešto veće prednosti došao tim politikologa 14-10. Međutim, u samoj završnici Saobraćajni je došao do egal rezultata 20-20. Na kraju u ključnim trenucima preuzimaju odgovornost Vladisavljev i Pustahija sa FPN-a i dovode svoj tim u vođstvo od 1-0 u setovima, a rezultat je bio 25-23.

Odbojkaši Fakulteta političkih nauka
Odbojkaši Fakulteta političkih nauka

Početak drugog dela igre protekao je u izjednačenoj igri, sve do 6-6. Ekipa FPN-a tada ulazi u seriju grešaka, a momci sa Saobraćajnog to koriste i dolaze do vođstva od 11-7. U tim trenucima raspoloženi u napadu bili su Stojilović i Nedeljković. Ipak, FPN poenima Živadinovića dolazi do preokreta i ulazi u neizvesnu završnicu. Na rezultatu 24-24, odbojkaši FPN-a vezuju dve greške i prepuštaju set protivnicima.

U odlučujući deo igre podstaknuti rezultatom iz prethodnog, bolje su ušli odbojkaši Saobraćajnog. Predvođeni u napadu veoma uspešnim Aškićem poveli su sa 10-4. Međutim, politikolozi se nisu predavali, poenima kapitena Stojanovića smanjili su na 11-13. Saobraćajci su pokušali da ih zaustave tajm autom, ali nisu uspeli, ubrzo je na semaforu stajalo 14-14. U samoj završnici bolje su se snašli odbojkaši Saobraćajnog, te su osvojili set 17-15 i došli do važne i verovatno ključne pobede za polufinale.

Statistika
Saobraćajni fakultet Fakultet političkih nauka
Poeni iz napada 38 38
Poeni iz bloka 7 9
As servisi 6 1
Servis greške 5
Greške iz igre 11 15

Najefikasniji u timu Fakulteta političkih nauka bio je Pustahija sa 13 osvojenih poena, a uz njega dobru partiju je pružio i Vladisavljev sa osam. U pobedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Aškić i Nedeljković sa po 12 upisanih poena.

Kapiten ekipe FPN-a Filip Stojanović smatra da njegov tim previše opušteno igra početak setova i da im je onda mnogo teže da „jure“ rezultat.

Mislim da nas je naša nedisciplina u igri koštala pobede. Previše smo olako dopuštali protivnicima da se rezultatski odlepe. U trećem setu smo krenuli da igramo tek na 5-11, a to je bilo previše kasno. Bez obzira na to, ovo je bilo lepo druženje. Očekuje nas meč sa ETF-om, na kome idemo svim snagama do pobede“, najavio je Stojanović.

U timu Saobraćajnog fakulteta bili su prezadovoljni posle velikog preokreta i zabeležene važne pobede.

Drago mi je što su obe ekipe danas igrale dobru odbojku. Ovo je nama bila odlučujuća utakmica, tako da nam je bilo bitno da dođemo do pobede. Nismo očekivali ovako žestok otpor ekipe FPN-a, al na kraju smo ipak uspeli da ostvarimo ono što smo zacrtali. Ostaje nam nastavak borbe za plasman u Prvu ligu“, izjavio je Stojilović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStomatolozi u finalu, Drašković najefikasniji
Naredni tekstVeterina na korak od polufinala
Student sam Fakulteta političkih nauka. Životna želja mi je da se bavim sportskim novinarstvom. Danas je retka mogućnost da se čovek bavi onim što voli, ali se nadam da sam na dobrom putu da u tome uspem. Trenirala sam odbojku devet godina pa odatle moja ljubav prema sportu. Otvorena sam, komunikativna, spremna za saradnju sa ljudima, tako da ako vas nesto zanima slobodno pitajte!Moji tekstovi