Saobraćajni posle preokreta do pobede!

446

Odbojkašice Saobraćajnog fakulteta su posle preokreta došle do pobede nad ekipom Fakulteta bezbednosti rezultatom 2:1 (21:25, 25:21, 15:10), u okviru 11 vikenda SUUB lige. U izjedančenoj utakmici, gde se tok većeg dela meča igro poen za poen  prevagu na stranu Saobraćajnog fakulteta donele su iskusne igračice kapiten Obućina i Đokićeva koje su u završnicama drugog i trećeg seta preuzimale odgovornost i poentirale.

Finalni dan USSB

 

Odbojkašice Fakulteta bezbednosti su dobro otvorile prvi set i povele rezultatom 3:0, jedna greška igračica Saobraćajnog fakulteta u polju i dva uspešna napada Vučkovićeve. Međutim, usledio je brzi odgovor saobraćajki preko Jankovićeve, Ugrinićeve i Đokićeve za izjednačenje 3:3. Nastavak seta donosi rezultatsku klackalicu gde su se ekipe smenjivale u vodstvu, a poeni su se osvajali u serijama od dva, tri poena sve do rezultata 19:18 u korist ekipe Fakulteta bezbednosti. U ovom periodu igre bolja od ostalih u ekipi Saobraćajnog bila je Jankovićeva koja je postigla tri poena, ali i sigurno primala servis i u nekoliko navrata blokom upasivila napade protivnika i tako omogućila da se njena ekipa odbrani i uzvrati kontranapadima. Sa druge strane najzaslužnije što je njihova ekipa bila u minimalnom vodstvu bile su Vučkovićeva sa dva uspešna napada i jednim as udarcem i kapiten Dimitrijevićeva  sa dva precizna servisa. Završnica seta donosi sigurniju igru odbojkašica bezbednosti i serijom od 6:3 dolaze do vodstva u setovima.

Nastavak meča donosi još neizvesniju utakmicu u kojem su obe ekipe svele greške na minimum i bile sigurne u napadu. U ovom setu u ekipi saobraćajnog fakulteta skoro sve igračice su dale svoj doprinos u napadu pa su tako po dva puta bile precizne Jankovićeva, Obućina, Uginićeva i Đokićeva. Sa druge strane i igračice bezbednosti su bile isto tako raspoložene u napadu a pre svih Vučkovićeva koja je pet puta prošla i time praktično bila najzaslužnija što se ekipa Saobraćanog fakulteta nije rezultatski odlepila i što se ušlo u neizvesnu završnicu drugog seta. Pri rezultatu 21:21 igračice bezbednosti prave tri greške a tačku na ovaj period igre i poravnanje rezultata u setovima stavlja Đokićeva. Konačan rezultat ovog neizvesnog seta je bio 25:22 u korist saobraćajki.

Statistika
Statistika:    Saobraćajni fakultet     Fakultet bezbednosti
Poeni iz igre 24 17
Poeni iz bloka 3 2
As servis 9 10
Servis greške                        6 6
Greške iz igre 18 19
Odbojkašice Saobraćajnog fakulteta ulaze sigurnije u odlučujući set i dominantnim otvaranjem serijom od 9:3 praktično rešavaju pitanje pobednika ovog meča. Stvari u svoje ruke preuzele su Đokićeva i Ugrinićeva sa po dva poena kao i Damjanovićeva i Ratkov sa po jednim snažnim prvim tempom. Sa druge strane ekipa Arhitektonskog fakulteta je izgubila onu sigurnost i tečnost u igri koja ih je krasila u prva dva seta. Do kraj ovog perioda saobraćajke su održale visok nivo igre i zasluženo slavile. Konačan rezultat trećeg seta je bio 15:10 u korist odbojkašica Saobraćajnog fakulteta.
Sastavi timova
                Saobraćajni fakultet                  Fakultet bezbednosti
Janković M. Vučković J.
Ugrinić T. Dimitrijević K.
Obućina D. Milojević M.
Đokić N. Aleksić M.
Damnjanović O. Đapa S.
Ratkov K. Krstić T.
Simović N.
Vasić I.
 
 
 
 
Utiske posle meča iznela je srednji bloker ekipe Saobraćajnog fakulteta Ratkov: “Zadovoljna sam pobedom moje ekipe, jer smo se na taj način revanširali našim večerašnjim protivnicama za poraz u prvom delu sezone. Takođe, pohvalila bih obe ekipe na dobrom meču.”

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstZDRAVKOVIĆ ZAUSTAVIO MAŠINU
Naredni tekstTopalovićeva branila nemoguće, ali FON zna kako do pobede!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.