Saobraćajni opravdao ulogu favorita

415

Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta pobedili su studente Arhitekture rezutlatom 2:0 (25:21, 25:17) i tako upisali novu, drugu pobedu u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. Saobraćajci su nekoliko puta dozvolili rivalu da se rezultatski priključi, ali su u ključnim momentima bili koncentrisaniji i na kraju zasluženo slavili.

Finalni dan USSB

 

 

Nakon uvodnih grešaka na obe strane terena, Perović je dobro tukao po paraleli i doveo tim Arhitekture u prednost od 4:2. Serijom od 3:0, čiji su akteri bili Aškić i Murić, saobraćajni je poveo rezultatom 7:5. Ovu prednost, odbojkaši Saobraćajnog fakulteta su ubrzo povećali na 11:6 posle as servisa Aškića. Ubrzo su arhitekte zatražile pauzu, posle koje je njihov kapiten Uskoković dva puta smečovao po dijagonali i smanjio rezultat na 12:8. Na drugi tehnički tajm-aut se otišlo pri rezultatu 16:14, nakon greške odbojkaša arhitekture. Niz propusta rivala u završnici seta, dobro je došao odbojkašima sa Voždovca koji su nakon prvog tempa Anđelkovića imali četiri set lopte (24:19). Servis greškom arhitekte Uskokovića, odbojkaši Saobraćajnog fakulteta osvojili su prvi set rezultatom 25:21.


Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Arhitektonski fakultet
Aškić D. Uskoković P. (c)
Bogdanović D. Obradović M.
Savković D. Špadijer R.
Anđelković N. Brzaković U.
Drobnjak J. Perović S.
Murić V. Antonijević N.
Jagodić I.
Brkić V. (c)
Jeftić U.
Rafailović S.
Libero
Ivetić V. Stojiljković B.

Početak drugog seta protekao je u rezultatskoj neizvesnosti. Pri rezultatu 3:2 u korist Arhitektonskog fakulteta, Jagodić je iskoristio dobro dizanje Bogdanovića i poravano rezultat. Na tehnički tajm-aut se otišlo posle uspešnog prvog tempa Anđelkovića i rezultata 8:5 u korist saobraćajaca. Nešto veći broj grešaka odbojkaša Saobraćajnog fakulteta uslovio je da se rezultat ubrzo promeni na 9:9. Posle toga, studenti iz Vojvode Stepe su napravili seriju 6:1 i odlepili se na osetnih 15:10. Pokušali su odbojkaši arhitekture da tajm-autom preseku nalet saobraćajaca, ali u tome nisu uspeli. Nedugo zatim, kontru je iskoristio srednji bloker Jeftić i povisio na 21:15. Isti igrač je as servisom doveo tim u vođstvo od plus sedam (22:15). Jedini raspoložen u redovima arhitekture, Uskoković, smanjio je na 23:17 smečom po dijagonali. Poslednji poen postigao je Rafailović as servisom i tako postavio konačnih 25:17 u drugom setu.

Statistika
Statistika: Saobraćajni fakultet Arhitektonski fakultet
Poeni iz igre 22 16
Poeni iz bloka 3 2
As 5 2
Servis greške 6 3
Greške iz igre 12 17

Drobnjak, jedan od iskusnijih u timu Saobraćajnog fakulteta, izjavio je da su saobraćajci očekivali pobedu u ovom meču, te da nisu došli u najjačem sastavu.  „Primetilo se da nismo u najjačem ritmu ušli u meč, jer smo znali da studente arhitekture bije glas da su jedni od najslabijih u grupi. O tome dovoljno svedoči rezultat prvog seta. Došli smo da pobedimo, uspeli smo u tome, tako da se već okrećemo narednom kolu i rivalu“, prokomentarisao je Drobnjak.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB