Saobraćajni fakultet ostvario prvu pobedu!

619

Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta savladali su ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:19, 14:25, 15:11) u okviru prvog kola lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Murić sa postignutih 12 poena.

Finalni dan USSB

Flot servis Savkovića, a potom i realizovana kontra kapitena Brkića označili su početak ovog susreta. Saobraćajni fakultet je prvi poveo, međutim Mašinski fakultet je izjednačio na 3:3 pa i prešao u vođstvo. U napadu su bili precizni Dragović, Todosijević i Babić koji je koristio brza dodavanja svog tehničara i lako beležio poene preko sredine. Mašinski je tako došao na +4 (10:6), ali Saobraćajni fakultet je odgovorio serijom od 4 poena pa je usledilo izjednačenje (10:10). U nastavku se igralo poen za poen, a nakon što je Anđelković izblokirao prvi tempo Babića i Murić smečovao po prstima protivnika, Saobraćajni je ponovo prešao u vođstvo (17:16). Saobraćajci su stečenu prednost uvećavali greškama protivnika, ali i preciznim napadima Murića, Brkića, kao i Savkovića koji je upisao i direktan poen sa servis linije (23:18). Prva deonica pripala je odbojkašima Saobraćajnog fakulteta, a na semaforu je bilo 25:19.

Drugi set doneo je dosta grešaka sa obe strane, međutim Mašinski je znao da iskoristi pad u igri protivnika i napadima Stanojlovića, Vukelića i Todosijevića dođe do pet poena prednosti (10:5). Saobraćajni je ispao iz napadačkog ritma, Mašinski je bio oprezniji u odbrani pa je brzo bilo 14:6. Dug poen pripao je Dragoviću za 15:9, svoj učinak popravio je i Stanojlović plasiravši loptu preko visokog bloka Saobraćajnog (17:11), a Babić je upisao svoj prvi poen iz bloka (19:13). Usledila su dva as servisa Todosijevića, Bubulj je iskoristio odbranu Stanojlovića za 22:13, a greška Brkića donela je drugi set Mašinskom fakultetu (25:14).

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Mašinski fakultet
13 Brkić V. 3 Stanojlović M.
8 Ivetić V. (L) 10 Ivanović S. (L)
4 Bogdanović D. 2 Dragović F.
5 Savković D. 5 Babić P.
6 Anđelković N. 9 Bubulj I.
7 Drobnjak J. 11 Vukelić R.
9 Murić V. 12 Todosijević V.
11 Steljić J.
12 Jocić V.
14 Jeftić U.
Start odlučujućeg perioda igre obilovao je greškama iz napada obe ekipe. Murić je izborio blok-aut za 3:4, dok je Jeftić iskoristio precizno dizanje iza glave svog tehničara i napao sa kraja (4:4). Stanojlović je ponovo doneo prednost Mašinskom fakultetu (5:4), međutim nije bio precizan na servisu, a Saobraćajni je to znao da iskoristi i na promenu strana ode sa tri poena prednosti (8:5). Završnica meča u potpunosti je pripala odbojkašima Saobraćajnog fakulteta koji su stečenu prednost čuvali i uvećali do kraja seta, a tačku na ovaj susret stavio je Murić snažnom dijagonalom nakon idealnog prijema libera Ivetića i preciznog dizanja tehničara Savkovića (15:11).

Statistika
Saobraćajni fakultet Mašinski fakultet
Poeni iz igre 25 27
Greške iz igre 15 15
Poeni iz bloka 4 3
As servis 1 4
Servis greške 6 9
Kapiten Saobraćajnog fakulteta, Vladimir Brkić, podelio je svoje utiske nakon ovog susreta. “Veoma neizvesna utakmica. Protivnik kao i uvek dobar. Igrali su u slabijem sastavu nego obično, tu smo videli šansu koju smo i iskoristili. Nismo zadovoljni što smo izgubili set, ali dobro, jedva čekamo sledeće kolo”, rekao je Brkić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB