Saobraćajke zaustavile TMF   

437

Odbojkašice Saobraćajnog fakulteta su pobedile ekipu Tehnološkometalurškog fakulteta rezultatom 2:1 ( 25:13, 21:25, 15:12) u okviru trećeg vikenda SUUB lige. Posle ubedljivo izgubljenog prvog seta odbojkašice TMF-a su pooravile svoju igru i uspele da izjednače, međutim podmlađena ekipa Saobraćajnog fakulteta je bila koncentrisanija u trećem setu i zasluženo slavila.

Početak prvog seta je definitivno pripao  Saobraćajkama koje su sigurnim servisom i serijom od 9:0 došle do rezultata 12:2 i tako se našle do velike prednosti. Najzaslužnija za ovu prednost bila je Damnjanovićeva koja je odlično servirala, zabeleživši čak četiri asa, i uz to omogućila je svojim saigračicama poene iz bloka i kontranapada. U nastavku seta, odbojkašice TMF-a su pokušavale da se vrate u igru, ali su pravile dosta grešaka, čak 11, a kada se na to doda i da napadači Mitrovićeva i Gudurićeva skoro ni jednom nisu uspele da poentiraju kao rezultat svega toga je bila ubedljiva prednost na strani Saobraćajnog fakulteta.  Nešto stabilniji prijem TMF-a u nastavku omogućio je da tehničarka  Risimovićeva bolje organizuje napade. Polje protivnika po jednom su pogodile Gudurićeva,  Paunovićeva i Stevićeva, a jedno “kuvanje” zabeležila je i sama Rismanovićeva. Prijem je bio relativno stabilan sve dok pred kraj seta na servis liniju nije stala Đokićeva koja je svojim ubojitim servisima i dva asa, stavila tačku na ovaj set za konačnih 25:13.

Drugi set je doneo kvalitetniji prijem pa samim tim i organizovaniju igru odbojkašica TMF-a, dok su igračice Saobraćajnog fakulteta igrale na istom nivou sa malo većim brojem grešaka u odnosu na perfektan prvi set sa samo četiri greške. Početak seta je protekao u mini serijama od tri, četiri poena sa obe strane sve do rezultata  11:9 za Saobraćajni. U tom uvodom delu istakle su se Ugrinićeva, Mitrovićeva, Stevićeva i Đokićeva sa po dva poena i Paunićeva koja je jednom bila precizna. U nastavku odbojkašice TMF-a prave  ključnu seriju (13:2)  za poravnanje rezultata u setovima. Najraspoloženija je bila Gudurićeva koja je u toj seriji osvojila čak četiri poena dok su je pratile Rismanovićeva, Paunićeva i Mitrovićeva sa po jednim postignutim poenom.  U tom periodu kapiten Obućina je potrošla dva tajm-auta kako bi razmrdala svoje igračice što je doneke i uspela pa su saobraćajke napravile mini seriju od 6:1 i tako došle na svega tri poena zaostatka (22:19). Međutim, odbojkašce TMF-a nisu dozvolile da dođe do velikog prekoreta pa su mini serijom od 4:2 rutiski privele set kraju za konačnih 25:21.

Statistika
    Saobraćajni fakultet TMF
Poeni iz igre 13 24
Poeni iz bloka                     7 2
As servis 12 5
Servis greške                     8 5
Greške iz igre                    11 25

U odlučujućem setu viđena je žestoka borba sa obe strane pa su tako obe ekipe imale po nekoliko odličnih napada i odbrana. Rezultat je bio izjednačen sve do rezultata 9:9 kada Ratkov u dva uzastopna napada pravi dva ključna bloka i time slama otpor protivnika, a svojim saigračicama daje dodatnu sigurnost koja im omogućava da privedu rutinski set i meč kraju (15:12)

Sastavi timova
                    Saobraćajni fakultet                     TMF
2.Pavlović I. 1. Stević D.
3.Polović S. 2.Jovanović M
4.Janković M. 3.Nešić T.
5. Ugrinić T. 5. Gudurić A.
7. Tubić I. 6. Tomić T.
8.Đokić N. 7. Mitrović K.
9.Damnjanović. O. 8. Paunović M.
10. Nešović A. 9. Risimović T.
11. Ratkov K. 10. Mitrović K.
15. Žarković J. 11. Stojanović N.
16. Obućina D. 13. Vukoičić A.
1. Simović N. 14. Vasić I. 14. Teodorović A.

Jedna od mlađih snaga u ekipi SAobraćajnog fakulteta, koja je dobila priliku da igra na ovom meču, Marija Janković je iznela svoje utiske posle pobede. „ Izuzetno sam zadovoljna pobedom, a pogotovo kako smo igrale pošto je ovo podmlađena ekipa koja prvi put igra zajedno i tek se uigrava. Nadam se da ćemo u nastavku biti sve bolje. Čestitala bih protivnicama na izuzetnoj borbenosti i želim im sve najbolje u nastavku sezone“, istakla je Jankovićeva.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstNova epizoda emisije Sportindeks
Naredni tekstDoktorke bez leka za ETF
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.