Saobraćajke ‚‚otputovale” u polufinale

185

Odbojkašice Saobraćajnog fakulteta su u četvrtfinalu SUUB lige pobedile ekipu Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 2:0 (26:24, 25:20). U dinamičnoj utakmici na terenu i odličnoj atmosferi oko terena igračice Saobraćajnog fakulteta su bile koncentrisanije u završnicama setova i došle do pobede.

Sastavi timova

Sadržajni i interesantni prvi set je protekao u rezultatskoj klackalici, serijama poena i kvalitetnim odbranama i napadima. Sam start je obeležio dugačak poen u kojem je bilo nekoliko odbrana i kontranapada i koji je nagovestio izjednačenu borbu. U ovom poenu su se istakle primačice obe ekipe sa nekoliko upijača i požrtvovanih odbrana. Nastavak je doneo rezultatsku neizvesnost u kojem su za saobraćajni pogađale Đokićeva i Popovićeva dok je Berbatovićeva  blokirala protivnice. Sa druge strane bolje od ostalih bile su Stevićeva i Paunovićeva koje su davale poene sa servis linije, dok je iz igre pogađala Mitrović. U ovom periodu se igralo poen za poen sve do drugog tajm-auta koji su zatražile igračice TMF-a, pri rezultatu 13:13. Posle pauze usledila je prva značajnija serija saobraćajki od tri poena, u kojoj je najveći doprinos dala Berbatovićeva sa dva neugodna as servisa. Potom je usledio još jedan interesantan poen u kojem su se igračice oba tima požrtvovano branile, dok u napadu nisu bile toliko skoncentrisane. Ovaj poen se završio kontranapadom saobraćajki, tako što je tehničar Obućina idealno podigla loptu Vgrinićevoj koja sigurno smečuje u polje protivnica, i saobraćajke započinju seriju. Na servis dolazi  Đokićeva koja uz dva as udarca i jednim blokom dovodi svoju ekipu na šest poena razlike 21:15. Međutim, vrlo brzo je usledio odgovor odbojkašica TMF-a koje suu seriji od sedam poena poentiralesamo dva putai to Stevićeva i Paunovićeva, pa je tako TMF prešao u vodstvo 22:21. Tako da je sama završnica seta bila izuzetno uzbudljiva, napeta i opet se igralo poen za poen. Na kraju više koncentracije imale su odbojkašice Saobraćajnog fakulteta koje su poenima Berbatovićeve, Vrginićeve i Đokićeve okončale set u svoju korist rezultatom 26:24.

TMF odbojka

Početak drugog seta je, takođe, obeležila rezultatska neizvesnost u kojoj se igralo poen za poen. U tom periodu u ekipi TMF-a su bile precizne Gudurićeva, Mitrovićeva i Stevićeva koje su pogađale polje protivnica iz napada i sa servis linije. Sa druge strane izdvojile su se Đokićeva, Vrginićeva i Tubićeva koje su bile precizne u napadima, dok je Berbatovićeva poentirala iz neugodnog as  servisa i prvog tempa. Pri rezultatu 8:8 sobraćajke su zatražile tajm-aut i posle njega napravile seriju od četiri poena u kojoj se ponovo istakla, najbolja igračica ovog meča, Đokićeva sa taktičkim as servisom i  preciznim napadom.  Usledio je prelomni trenutak seta, a ujedno i čitavog meča, kada su saobraćajke napravile seriju od 5:1 i tu prednost koju su stekle nisu ispuštale sve do kraja seta. U ovoj seriji su se istakle Đokićeva, Tubićeva i libero Simovićeva koje su uhvatile teške lopte u polju. Iz dobre odbrane usledili su sigurni napadi Tubićeve, Popovićeve i Vrginićeve. Odbojkašice Saobraćajnog fakulteta su u nastavku rutinski privele set kraju i nisu dozvolile da im se ponovi ista greška iz prvog seta kada su dozvolile protivnicama da uvedu set u rezultatsku neizvesnost. Set je završen rezultatom 25:20.

Statistika

Kapiten Saobraćajnog fakulteta Danica Obućina ističe zadovljstvo prolaskom u polufinale.

‚‚Ušle smo u utakmicu malo stegnuto, međutim kako je meč odmicao bile smo sve bolje. Znale smo da je protivnik odlična ekipa i mislim da bi bilo realno da se odigrao i treći set. Čestitala bih svojim saigračicama na pobedi i protivnicama na fer i korektnoj igri”.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFilozofski je u polufinalu!
Naredni tekstSrbija saznala imena protivnika za Letnju univerzijadu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.