Saobraćajcima bronza u reprizi sa Građevinskim

609

Rukometaši Saobraćajnog fakulteta osvojili su bronzanu medalju u ligi Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu pobedivši Građevinski fakultet posle preokreta 27:23 (11:12). U reprizi meča za treće mesto od prošle sezone, Saobraćajni je uspeo da nadoknadi minus od tri gola koji je imao u prvom delu meča, te dobrom odbranom stigne do medalje. Aleksandar Nikolić je vodio saobraćajce do bronze sa osam pogodaka, dok je na drugoj strani Nemanja Cvijović postigao sedam.

Finalni dan USSB

 

Saobraćajni je dobro otvorio utakmicu. Igrali su čvrsto u odbrani, a iz te defanzive je došlo i vođstvo od 3:1 u prvih nekoliko minuta meča. Međutim, nešto slabiji početak nije uzdrmao građevince, koji su svojom serijom 3:1 preko Cvijovića i Matića stigli do izjednačenja (4:4). Potom je usledio period izjednačene igre, gde su timovi postigli po još jedan pogodak. Posle nešto sporijeg dela meča, Građevinci prave seriju 3:0 preko Matića i Cvijovića, te je u devetom minutu bilo 8:5 u njihovu korist. Zaostatak od tri razlike je bio rezultat lošeg napada Saobraćajnog, koji je tri puta uzastopno izgubo loptu.Saobraćajce je u igru vratio golman Đurašić, koji je sačuvao svoj gol u kontri građevine. Ovo je motivisalo ostatak tima koji je zaigrao veoma dobro u odbrani, a kao i na početku meča, ova defanziva je bila uvretira za seriju od 3:1 (9:8 za Građevinski). Ipak, nije ni ekipa iz Bulevara kralja Aleksandra popuštala. Posle serije protivnika su pozvali tajm-aut i tako sprečili dalji nalet Saobraćajnog. Do kraja poluvremena su građevinci uspeli da održe prednost. Nije viđeno previše golova u poslednjih pet minuta prvog dela meča, pre svega jer su golmani oba tima bili veoma dobri. Odbrana je na oba kraja parketa bila veoma čvrsta, a tako jaku igru su igrači Građevinskog platili isključenjima. Na poluvremenu je bilo 12:11 za Građevinu.

Sastavi timova

 

Saobraćajni fakultet Građevinski fakultet
Petrešević Cvijović
Ćirković Karajović
Toković Stevanović
Denić Matić
Mlađenović Stojanović
Nikolić Šašić
Ristić Karajović
Šmigić Jovanović
Đurašić Aćimović
Prčetić
Stevanović
Džamić
Tošić


Početak drugog dela utakmice je dosta ličio na kraj prvog. Odbrane su obavljale svoj deo posla. Toković je posle jednog pogotka (13:13) bio povučen sa leđa, a Šašić je za ovaj faul kažnjen dvominutnim isključenjem. Na drugoj strani je Cvijović imao priliku da  pogodi sa sedam metara, ali posle četiri realizovana penala, Đurašić  se isprečio i dao krila svom timu za preokret. Nikolić i Petrešević su pogodili za prednost Saobraćajnog (15:13), ali je utakmica bila daleko od gotove. Timovi su igrali veoma brzo, a iako je to više odgovaralo Građevinskom, tim sa Voždovca je bio koncentrisan i uspeo je da očuva prednost. U 25. minutu je bilo plus jedan za saobraćajce (17:16), a od tog momenta je ovaj tim zaigrao odličnu odbranu. U narednih pet minuta je njihova mreža mirovala, a to im je omogućilo novu seriju 3:0 (20:16) za maksimalnu prednost u tom momentu. U 30. minutu je klupa građevinaca reagovala minutom odmora, ali im to nije bilo od prevelike koristi. Pokušali su rukometaši građevine još više da ubrzaju ritam i tako onemoguće odbranu protivnika da se postavi. To im je davalo nadu da mogu da se vrate u meč, ali dobar napad nije materijalizovan u odbrani. Saobraćajni fakultet je igrao mirno, igrači su donosili prave odluke i koristili svaku priliku koja im se ukazala. Građevinski je prišao na minus dva (24:22) tri minut pre kraja meča, ali je Nikolić pogotkom sa sedam metara rešio sve dileme oko pobednika. Borila se građevina do završetka utakmice, ali je Saobraćajni fakultet slavio 27:23.

Statistika
 Statistika Saobraćajni fakultet Građevinski fakultet
Ukupan broj golova 27 23
Sedmerci 2/2 4/5
Odbrane golmana 9 8
Izgublene lopte 7 7
Isključenja 1 4
Žuti kartoni 3 3
Crveni kartoni 0 0

Petar Šmigić iz tima Saobraćajnog fakulteta je po završetku meča izneo svoje utiske, čestitavši obema ekipama na dobroj utakmici. “Čestitao bih ekipi na pobedi. Prvo poluvreme smo nešto slabije krenuli, drugo smo dali gas i zaigrali odbranu kako znamo i to je bilo presudno za pobedu. Čestitam i ekipi Građevinskog na dobroj utakmici”, kratko je rekao bek saobraćajaca.

Na drugoj strani, krilni igrač Građevinskog Nemanja Cvijović rekao je da se njegov tim borio do kraja, a takođe je i čestitao protivniku na medalji. “Utisak je bio da smo se borili do kraja. Čestitao bih protivničkoj ekipi na osvojenom trećem mestu. Eto, prošle godine smo mi osvojili, sada su oni. Pokazali smo dobru borbu, ali je to bilo nedovoljno”, završio je Cvijović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB