Saobraćajci u finalu USSB kupa

511

Rukometaši Saobraćajnog fakulteta plasirali su se u finale USSB kupa. U polufinalu savladali su ekipu Fakulteta veterinarske medicine rezulatom 24:15 (10:8). Saobraćajni fakultet tako ima priliku da u ligu uđe sa titulom.

Finalni dan USSB

Početak meča bio je nezivestan. Prvi gol postigli su rukometaši Saobraćajnog, a u nastavku se  igralo gol za gol. Obe ekipe tražile su svoj ritam. Nakon 6:6, Saobraćajci su nametnuli svoju igru. Golom Vidakovića za 7:6 stižu do vođstva,  koju su u nastavku povećavali. Čobanović je bio precizan za sedmi gol Veterine (9:7). Ipak , još jedan gol Vidakovića za 10:7 doneo je saobraćajcima tri gola prednosti pred poluvreme.

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Veterinarski fakultet
G Džamić Filip 4 Čobanović Nikola
G Tošić Petar 5 Grujić Nikola
2 Šmigić Petar 19 Čović Petar
6 Ristić Dušan 11 Mijalković Manojlo
5 Petrešević Saša 3 Turundžić Milan
9 Denić Dušan 10 Korać Petar
10 Toković Petar 7 Tomaš Branko
11 Prčetić Nebojša 8 Svilanović Lazar
12 Stevanović Srđan 9 Simić Nikola
13 Nikolić Aleksandar 2 Jovanović Veljko
14 Mlađenović Miloš 80 Trišić Nemanja
15 Brzovan Nikola 1 Veličković Stefan
16 Vidaković Nikola

Drugo poluvreme golom je otvorila veterina i smanjila prednost protivnika na 10:8. Ipak, saobraćajci su nastavili u odličnom ritmu. Golovima Nikolića i Vidakovića stigli su do 14:9. Nakon prekršaja Denića, Čobanović je bio precizan sa linije sedam metara za deseti gol Veterinarskog fakulteta (15:10). U nastavku su veterinari imali problema sa odbranom što su protivnici odlično koristili. Nakon dužeg napada, u strelce Saobraćajnog se upisao Šmigić (19:13). Tajmaut jetražio Veterinarski. Ipak, ni posle dogovora ekipa veterinara nije nalazila rešenja u napadu. Toković je sa dva gola dodatno kaznio protivnike. Uprkos odličnom prodoru Svilanovića , Veterina nije imala vremena da nadoknadi zaostatak. Denić je golom potvrdio pobedu Saobraćajnog rezultatom 24:15.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Vidaković za sedam pogodaka, dok se u redovima Veterinarskog istakao Čobanović postigavši takođe sedam golova.

Statistika
Statistika: Saobraćajni faltet Veterinarski fakultet
 Golovi 24 15
Odbrane golmana 10 9
Izgubljene lopte 2 4
Sedmerci / 2/2
Isključenja 1 1
Žuti kartoni 2 1
Crveni kartoni / /

Nakon pobede i plasmana u finale, igrač Saobraćajnog fakulteta Petar Toković izjavio je da imaju veliku želju da pobedom i da ih do vodi do cilja. „Čestitam mojim momcima, utakmica je bila teška, ali smo dali sve od sebe. Od početka turnira nam je cilj da ga osvojimo pa se nadamo da će tako i biti“, rekao je Toković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB