Saobraćajci slavili u neizvesnoj završnici sa FASPER-om

1862

Košarkaši Saobraćajnog fakulteta savladali su ekipu Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju rezultatom 48:46 (7:15, 13:14, 15:2, 13:15) u veoma uzbudljivoj završnici meča prvog kola Lige Univerziteta u Beogradu. U pobedničkoj ekipi istakao se Nemanja Radojević sa 12 postignutih poena, dok je najefikasniji kod poraženih, ujedno i na celom meču, bio Bogdan Jevtić sa 20 recki kraj svog imena.

Finalni dan USSB

 

FASPER je odlično započeo utakmicu, odigravši besprekornu odbranu, čime je sveo protivnika na mali broj poena, te veliki broj izgubljenih lopti. Jevtić i Arsović koristili su veliki broj kontri, nastalih usled problema u organizaciji igre saobraćajaca. Na poluvreme je FASPER otišao sa solidnom prednošću, a jedina svetla tačka Saobraćajnog fakulteta bio je Bendig.


Sastavi timova
Saobraćajni  fakultet               FASPER
              4 Milivojević R.              3 Đokić M.
              6 Topalović M.              4 Brndušić P.
              7 Bendig O.              5 Adžić I.
              8 Stojanović L.              6 Tubonjić A.
              9 Trtović J.              8 Marinković L.
             10 Dojčinović L.              9 Živković A.
             12 Košević S.             10 Marić N.
             13 Radojević N.             11 Janketić J.
             14 Malbašić J.             17 Arsović R.
             15 Damjanović M.             19 Jevtić B.
         11 Mrđa R.
Treća četvrtina ispostavila se presudnom za ovu utakmicu. Ekipa FASPER-a je ostala bez daha, što su igrači Saobraćajnog iskoristili i agresivnijom odbranom dolazili do lakih poena, mahom preko Radojevića. Dozvolili su samo dva poena protivniku i u poslednju deonicu ušli sa prednošću (35:31). Međutim, FASPER se nije predavao. Marić je vezao nekoliko poena i meč uveo u uzbudljivu završnicu, ali su Košević i Mrđa uspeli da obezbede prednost svom timu pred poslednjih nekoliko sekundi. Serijom loših poteza, saobraćajci su dozvolili igračima FASPER-a napad za pobedu, ali Jevtić nije imao sreće, jer je njegov šut sa pola terena, uz zvuk sirene, ostao na obruču.
Statistika
Saobraćajni fakultet FASPER
1 poen 5/7 4/10
2 poena 17/26 15/30
3 poena 3/15 4/12
Izgubljene lopte 18 13
Ukradene lopte 9 13
Ofanzivni skokovi 7 6
Defanzivni skokovi 18 13
Asistencije 8 6
Blokade 5 2
Nemanja Radojević je istakao da je polufinale cilj njegove ekipe ove godine. “Odigrali smo donekle čvrsto. Oni su pogađali za tri poena, ali smo, na kraju, uspeli da izdržimo i sigurnim koševima privedemo utakmicu kraju”, rekao je Radojević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFPN timski do pobede
Naredni tekstPobeda FON-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.