Saobraćajci rezervisali mesto u finalu Farmasi kupa!

150

Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta savladali su kolege sa Više škole elektrotehnike i računarstva rezultatom 2:0 po setovima 25:17, 25:21 i tako se plasirali u finale odbojkaškog Farmasi kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Boljom igrom u ključnim trenucima, momci sa Saobraćajnog fakulteta odneli su pobedu.

 

Početak prvog seta igrao se poen za poen. Međutim, ova deonica je protekla u nešto nervoznijoj atmosferi. To se odrazilo na obe ekipe koje su pravile veći broj grešaka. Saobraćajac Aškić je, nakon nešto dužeg poena, odlično smečovao za 5:4. Na drugoj strani, odbojkaši VIŠER-a, Đorđević i Vratonjić blokirali su pokušaj rivala i poveli 6:5. Korektor Saobraćajnog, Lončar  je za 9:9 dobro pogodio smeč po dijagonali. Upravo je za vreme njegovog servisa Saobraćajni fakultet napravio seriju od 3:0 i poveo rezultatom 12:10. Međutim, ni VIŠER se nije predavao. Predvođeni Filipovićem, ubrzo su poravnali rezultat. Ipak, tada je usledila konsolidacija u redovima saobraćajaca koji su postigli pet uzastopnih poena i odlepili se na osetnih 17:12. Jagodić je u tim momentima odlično servirao, a na prvoj liniji neprikosnoveni su bili Jocić i Jeftić. Pokušali su momci sa Više elektrotehničke da nalet protivnika spreče tajm-autom, ali im to nije pošlo za rukom. U samoj završnici seta istakao se Bogdanović.  On je dva puta uspešno kuvao, prvo za 18:13 a posle za 22:15. Na 24:17 povisio je Jeftić smečom udarcem. Do konačnih 25:17 u prvom setu, saobraćajci su stigli nakon greške odbojkaša VIŠER-a.

Sastavi timova

Drugu deonicu bolje su započeli saobraćajci. Ubrzo su, posle Lončarog i Jeftićevog poena poveli 2:0. Pri rezultatu 5:2 u korist svog tima, saobraćajac Steljić je blokirao Stančića, a ubrzo zatim smečovao je za 7:3. Sredinom seta, ponovo je zapažen bio Bogdanović. Tri puta uzastopno odlično je servirao što je omogućilo njegovom timu da povede rezultattom 16:7. Pauza koju su tada zatražili odbojkaši VIŠER-a, isplatila im se. Uspeli su da poboljšaju prijem, postigli dva uzastopna poena i smanjili na 16:9. Ipak, tada su napravili veći broj grešaka, što su saobraćajci kaznili. Posle greške elektrotehničara Vratonjića, usledio je dvojni blok Steljića i Jeftića koji su prednost svog tima povisili na 20:10. Studenti Saobraćajnog su se pri dvocifrenoj prednosti opustili i pravili veći broj grešaka. VIŠER je to znao da iskoristi i uz pomoć Stančića, koji je u tim momentima delovao najraspoloženije, uspeo da prepolovi prednost rivala (22:17). Malo zatim, elektrotehničari su prišli i na minus četiri- 23:19. Đorđević i Vratonjić blokirali su smeč Lončara. Ipak, da do iznenađenja ne dođe, pobrinuo se Drobnjak, koji je smečom matirao rivala i postavio konačnih 25:21 u korist Saobraćajnog fakulteta.

Statistika

Jedan od najzapaženijih igrača iz pobedničkog tabora, Bogdanović, izjavio je da je zadovoljan prikazanom igrom a onda je i kratko prokomentarisao finalni meč. „Odigrali smo odličan meč. Za razliku od mnogih utakmica, bili smo kompletni što nam je omogućilo da više rotiramo. Nadam se da ćemo u finali prikazati istu igru i podići pehar“, rekao je Bogdanović.

 

Da podsetimo, drugi finalista Farmasi kupa biće ekipa Fakulteta organizacionih nauka, koja je u polufinalu savladala tim Medicinskog fakulteta.
 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON smečovao za finale
Naredni tekstUspešan start domaćina na internacionalnom košarkaškom kupu u Moskvi!
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.