Saobraćajci rezervisali mesto u finalu Farmasi kupa!

359

Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta savladali su kolege sa Više škole elektrotehnike i računarstva rezultatom 2:0 po setovima 25:17, 25:21 i tako se plasirali u finale odbojkaškog Farmasi kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Boljom igrom u ključnim trenucima, momci sa Saobraćajnog fakulteta odneli su pobedu.

Finalni dan USSB

 

Početak prvog seta igrao se poen za poen. Međutim, ova deonica je protekla u nešto nervoznijoj atmosferi. To se odrazilo na obe ekipe koje su pravile veći broj grešaka. Saobraćajac Aškić je, nakon nešto dužeg poena, odlično smečovao za 5:4. Na drugoj strani, odbojkaši VIŠER-a, Đorđević i Vratonjić blokirali su pokušaj rivala i poveli 6:5. Korektor Saobraćajnog, Lončar  je za 9:9 dobro pogodio smeč po dijagonali. Upravo je za vreme njegovog servisa Saobraćajni fakultet napravio seriju od 3:0 i poveo rezultatom 12:10. Međutim, ni VIŠER se nije predavao. Predvođeni Filipovićem, ubrzo su poravnali rezultat. Ipak, tada je usledila konsolidacija u redovima saobraćajaca koji su postigli pet uzastopnih poena i odlepili se na osetnih 17:12. Jagodić je u tim momentima odlično servirao, a na prvoj liniji neprikosnoveni su bili Jocić i Jeftić. Pokušali su momci sa Više elektrotehničke da nalet protivnika spreče tajm-autom, ali im to nije pošlo za rukom. U samoj završnici seta istakao se Bogdanović.  On je dva puta uspešno kuvao, prvo za 18:13 a posle za 22:15. Na 24:17 povisio je Jeftić smečom udarcem. Do konačnih 25:17 u prvom setu, saobraćajci su stigli nakon greške odbojkaša VIŠER-a.

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Aškić D. Đorđević N.
Bogdanović D. Vratonjić P.
Anđelković N. Jovanović J.
Drobnjak J. Filipović N.
Brkić V. Milićević S.
Jagodić L. Stančić S.
Steljić J.
Jocić V.
Stojilović I.
Jeftić U.
Lončar N.
Ivetić V.

Drugu deonicu bolje su započeli saobraćajci. Ubrzo su, posle Lončarog i Jeftićevog poena poveli 2:0. Pri rezultatu 5:2 u korist svog tima, saobraćajac Steljić je blokirao Stančića, a ubrzo zatim smečovao je za 7:3. Sredinom seta, ponovo je zapažen bio Bogdanović. Tri puta uzastopno odlično je servirao što je omogućilo njegovom timu da povede rezultattom 16:7. Pauza koju su tada zatražili odbojkaši VIŠER-a, isplatila im se. Uspeli su da poboljšaju prijem, postigli dva uzastopna poena i smanjili na 16:9. Ipak, tada su napravili veći broj grešaka, što su saobraćajci kaznili. Posle greške elektrotehničara Vratonjića, usledio je dvojni blok Steljića i Jeftića koji su prednost svog tima povisili na 20:10. Studenti Saobraćajnog su se pri dvocifrenoj prednosti opustili i pravili veći broj grešaka. VIŠER je to znao da iskoristi i uz pomoć Stančića, koji je u tim momentima delovao najraspoloženije, uspeo da prepolovi prednost rivala (22:17). Malo zatim, elektrotehničari su prišli i na minus četiri- 23:19. Đorđević i Vratonjić blokirali su smeč Lončara. Ipak, da do iznenađenja ne dođe, pobrinuo se Drobnjak, koji je smečom matirao rivala i postavio konačnih 25:21 u korist Saobraćajnog fakulteta.

Statistika
Statistika: Saobraćajni fakultet Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Poeni iz igre 21 16
Poeni iz bloka 3 3
As 2 0
Servis greške 8 8
Greške iz igre 11 16

Jedan od najzapaženijih igrača iz pobedničkog tabora, Bogdanović, izjavio je da je zadovoljan prikazanom igrom a onda je i kratko prokomentarisao finalni meč. „Odigrali smo odličan meč. Za razliku od mnogih utakmica, bili smo kompletni što nam je omogućilo da više rotiramo. Nadam se da ćemo u finali prikazati istu igru i podići pehar“, rekao je Bogdanović.

 

Da podsetimo, drugi finalista Farmasi kupa biće ekipa Fakulteta organizacionih nauka, koja je u polufinalu savladala tim Medicinskog fakulteta.
 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON smečovao za finale
Naredni tekstUspešan start domaćina na internacionalnom košarkaškom kupu u Moskvi!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.