Saobraćajci preko reketa do pobede

513

Košarkaši Saobraćajnog fakulteta stavili su tačku na 2017. godinu pobedom nad Filološkim fakultetom rezultatom 61:47 (16:7, 11:6, 19:12, 15:22), u okviru devetog vikenda SUUB lige. Saobraćajci su do trijumfa došli zahvaljujući kvalitetnoj unutrašnjoj igri i dominaciji u reketu. Najzapaženiji akteri meča, bili su Nešković, u redovima pobednika sa 14 poena i 8 skokova, i Đekić sa 20 poena u taboru poraženih.

Finalni dan USSB

 

Od početka utakmice saobraćajci su kontrolisali skok na obe polovine terena i na taj način uspostavili kontrolu nad tokom utakmice. Centarska linija Nešković-Ćirković, u potpunosti je zatvorila reket, čime je naterala protivnika da potraži poene sa spoljnih pozicija. Izuzev Dunjićeve trojke, ređali su se promašaji filologa, što su saobraćajci kažnjavali timskom igrom i raznovrsnim napadačkim rešenjima preko Neškovića, Cvetkovića i Jovanovskog, čime su stekli prednost veću od dva poseda (16:7).

Momci sa Saobraćajnog fakulteta su primenili isti recept i u drugoj četvrtini. Vladanje unutrašnjim pozicijama, dobra distribucija lopte i ravnomerna podela poena među igračima, obeležili su i drugi kvartal, što je saobraćajce dovelo do dvocifrene prednosti. Najbolji strelac Filološkog fakulteta, Đekić, aktivirao se tek u ovom delu igre, ali je za razliku od ostatka ekipe, bio jedini raspoložen za igru u ovoj deonici.

Dominacija u reketu Saobraćajnog fakulteta, posebno je došla do izražaja u trećoj četvrtini, u kojoj su saobraćajci zabeležili čak 7 ofanzivnih skokova, nakon kojih su Nešković, Đorić i Knežević ispravljali promašaje saigrača i “ubili u pojam” protivničku ekipu. Zahvaljujući poenima iz drugog plana, ali i dobroj komunikaciji u napadu, ekipa iz Vojvode Stepe je u ovom delu igre došla do najveće prednosti na meču (40:19). Na drugoj strani, Đekić se razigrao, postigavši 10 poena u ovom periodu, ali je njegov individualni kvalitet bio nedovoljan da se ugrozi prednost rivala.

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet     Filološki fakultet   
4 N. Ćirković 0 J. Dunjić
5 N. Jovanovski 1 N. Grujić
6 R. Međa 4 J. Stanišić
7 M. Nešković 5 L. Ćupurdija
9 M. Božić 8 N. Đekić
10 J. Makić 12 S. Cvijanović
11 D. Hristov 14 U. Ćuruz
12 S. Vuković 7 S. Radmilović
13 A. Cvetković
14 L. Đorić
15 S. Knežević
U poslednjoj četvrtini razigrani Cvetković je održavao ubedljivu prednost svoje ekipe, dok je ostatak tima zakazao. U međuvremenu se na sjajnu Đekićevu partiju nadovezao Dunjić sa nekoliko vezanih pogodaka. Njihov šuterski performans maltene je uspeo da prepolovi razliku pred kraj utakmice (58:47), ali bledo izdanje saigrača na obe polovine terena i vreme nisu išli na ruku pomenutom dvojcu. Saobraćajni fakultet je zasluženom pobedom pečatirao ovu kalendarsku godinu.
Statistika
IME EKIPE    Saobraćajni fakultet Filološki fakultet
Poeni 61 47
Šut za 1p 4/11 5/5
Šut za 2p 21/39 9/29
Šut za 3p 5/17 8/25
Of. Skok 16 8
Def. skok 25 16
Asis. 12 5
Blokada 3 1
Iz.lopta 15 8
Uk.lopta 7 8
Mladen Nešković, koji je pod košem bio nerešiva enigma za filologe, istakao da je prezadovoljan izdanjem svoje ekipe: “Igrali smo dobro tokom celog meča, od početka smo uspostavili naš ritam i zasluženo slavili. S obzirom da u ekipi ima novih igrača, zadovoljan sam učinkom ovog tima”, zaključio je Nešković.

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB