Saobraćajci naneli prvi poraz rudarima

1332

U okviru devetog kola Lige Univerziteta u Beogradu ekipa Saobraćajnog fakulteta je uspela da pobedi posle neizvesne završnice ekipu Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 53:56 (10:17, 17:11, 5:14, 21:14). Igra rudara je oscilovala tokom utakmice što je protivnik uspeo da iskoristi i nanese im prvi poraz u ovoj sezoni.

Finalni dan USSB

 

Meč je u svakom segmentu bolje otvorila ekipa saobraćajaca. Najraspoloženiji bio je Đokić koji je otvorio utakmicu sa dva precizna šuta sa distance u dva povezana napada svoje ekipe. Odgovorio je istom merom Anušić na drugoj strani terena i već u narednom napadu iz iste akcije na isti način poentirao je Popović. Jedini raspoloženi rudar u ovoj četvrtini bio je Popović. U tandemu sa Andrejevićem preko “pik en rola” donosio je poene svojoj ekipi. Do kraja četvrtine saobraćajci su nastavili da koševe postižu uglavnom šutem sa distance i tako su gradili svoju prednost. Ekipa RGF-a je pokušavala šutem sa linije za tri poena da smanji prednost protivnika ali procenti šuta rudara u ovoj četvrtini bili su veoma mali. Na kraju ove četvrtine rezultat je bio 17:10 u korist saobraćajaca.

 

U drugu četvrtinu rudari su ušli pametnije i sa mnogo više agresivnosti u odbrani. Razigrali su se Vladimir i Fjodor Todorović i šutem sa distance polako topili prednost saobraćajaca. Dve trojke Radojevića u dva napada ipak su sačuvale minimalnu prednost ekipe Saobraćajnog fakulteta. Napadi obe ekipe uglavnom su bili postavljeni i obe ekipe su pokušavale preko kretnji da dođu do koša. U ovoj četvrtini to je češće sa rukom polazilo rudarima. Pogotovo preko Fjodora Todorovića koji je bio raspoložen za igru na niskom postu. Kontri u ovoj četvrtini skoro da i nije bilo. Napadi saobraćajaca završavani su ili faulom protivnika ili izgubljenom loptom. Tako da i ne čudi što su rudari istopili njihovu prednost pa je rezultat na poluvremenu bio 28:27 za ekipu Saobraćajnog fakulteta.

Treća četvrtina donela je drugačiju košarku nego u prethodnoj četvrtini. Osim prelepo izvedenog fejd avej šuta Popovića i dalekometne trojke Bogdanovića rudari nisu postigli niti jedan poen u trećem delu. Sa druge strane Đokić i Košević su zatrpavali koš rudara. Prvi sa nisokog posta a drugi šutem sa distance koji ga je služio redovno ove sezone. Mnogo lakih poena dobili su rudari pod košem i to uglavnom posle izgubljene lopte. Oslonili su se na šut za tri poena, koji ih još uvek nije služio, i tako pokušavali da stignu protivnika. Tokom akcije koju su postavili saobraćajci Đokić je u stilu Jokića proigrao Neškovića u reketu posle njegove odlične kretnje i tako digao malobrojnu publiku na noge. Poslednje poene u ovoj četvrtini dao je Hristov posle ofanzivnog skoka u poslednjoj sekundi i tako uvećao prednost svoje ekipe. Rezultat na kraju ove četvrtine bio je 42:32 za saobraćajce.

Sastavi timova
Rudarsko-geološki fakultet Saobraćajni fakultet
Brajović 0 Milivojević 4
Todorović V. 4 Mrđa 6
Popović 6 Nešković 7
Todorović F. 9 Radojević 8
Amušić 12 Makić 9
Andrejević 14 Bendić 10
Milić 23 Hristov 11
Isoski 1 Košević 12
Bogdanović 50 Đokić 14
Poslednja četvrtina bila je deo meča u kojem se moglo videti najviše uzbuđenja na terenu. Posle trojke Neškovića i zicera posle ofanzivnog skoka Milivojevića dolazi do pada u igri ekipe Saobraćajnog fakulteta. Đokić je napravio nesportski faul i tako dao priliku rudarima da se vrate u meč. To je prvi iskoristio Bogdanović prvo sa dva slobodna bacanja i u narednom napadu sa trojkom sa 8 metara. Za razliku od druge deonice ova je obilovala igrom u tranziciji i velikim brojem izgubljenih lopti. Rudari su preko Andrejevića i Bogdanovića iz napada u napad bili sve efikasniji i u odbrani mnogo disciplinovaniji. Činilo se da je sve rešeno minut pred kraj meča kada su saobraćajci imali osam poena prednosti.
Statistika
Statistika Rudarsko-geološki fakultet Saobraćajni fakultet
Poeni 53 56
3 poena 3/15 3/20
2 poena 16/25 20/38
1 poen 12/20 7/13
Defanzivni skokovi 17 22
Ofanzivni skokovi 9 11
Ukradene lopte 3 4
Izgubljene lopte 6 6
Asistencije 5 6
Blokade 1 0
Ali to nije bilo slučaj, prvo je Bogdanović istrčao kontru posle ukradene lopte i poentirao. Isto je ponovio Vladimir Todorović i dodatno spustio prednost. Mrđa je nakon toga fauliran ali je realizovao oba bacanja. Saobraćajci nisu uspeli naredni napad da realizuju ali su faulirali Đokića koji na njihovu sreću promašuje oba bacanja. Kontru je nakon toga povukao Popović ali je i on ubrzo fauliran i poslat na liniju bacanja. Pošto je promašio oba bacanja, ofanzivni skok je ostvario Anušić i pri realizaciji poena i on biva fauliran. Bacanje nije realizovao i saobraćajci su u istom momentu faulirali Mrđu. I ovog puta Mrđi su ruke bile mirne i oba bacanja je pogodio. Nakon brzog izvođenja lopte, Anušić je proigran na trojci koju je pogodio za delirijum rudara. Mrđa je po treći put fauliran ali je ovog puta bio samo polovičan sa linije bacanja. Rudari su zatražili tajm aut. Pošto su loptu ubacili u igru iz auta sa polovine, Brajović je pokušao iz kornera da utakmicu pošalje u produžetke ali mu to nije pošlo za rukom. Na kraju ovog meča ipak pobeda ekipe Saobraćajnog fakulteta reultatom 56:53.

Nakon meča utiske o istom sa nama je podelio košarkaš Saobraćajnog fakulteta Stefan Košević: „Drago mi je što smo pobedili. Čestitao bih mojim momcima na pobedi. Imali smo period sad pred kraja kada smo pali u igri ali na sreću nije došlo do preokreta. U nastavku lige očekujem još bolju igru i na kraju borbu za odličje“ izjavio je Košević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB