Saobraćaj bolji od Mašinstva za pola koša

202

Najuzbudljiviju utakmicu prvog kola u košarci odigrale su ekipe Mašinstva i Saobraćaja, a pobedili su igrači Saobraćaja za samo pola koša. Razultat na kraju utakmice bio je 39:40.(6:9, 15:2, 4:13, 14:16).

Finalni dan USSB

Prva lopta na utakmici pripala je košarkašima Saobraćaja i tako ovaj tim postiže svoje prve poene. Međutim, ekipa Mašinstvo uzima loptu u svoje ruke i tako pokazuje Saobraćajcima da su dostojan protivnik. Na kraju prve četvrtine Saobraćaj vodi rezultatom od 6:9.

Drugu četvrtinu otvorili su igrači Mašinstva i napravili sjajnu seriju od 10:0. Najefikasniji igrač Mašinstva, Aleksandar Babić postigao je tri trojke i tako doveo svoj tim u prednost. Nakon poslednje postignute trojke, igrači Saobraćaja traže tajm out i smišljaju kako da preokrenu rezultat u svoju korist. Druga četvrtina završena je rezultatom 21:11 u korist Mašinstva.

Iako je u prethodnoj četvrtini ekipa Saobraćaja postigla samo dva poena, u trećoj četvrtini se vraćaju u punoj snazi na teren i pokušavaju da preokrenu rezultat u svoju korist. Igrači Saobraćaja kradu dve lopte za redom Mašinstvu i tako postižu lake poena. Najefikasniji igrač Mašinstva, Babić napušta teren i odlazi na klupu kako bi se odmorio za poslednju četvrtinu. Nakon njegovog napuštanja terena, ekipa Saobraćaja postiže čak 13 poena, a najefikasniji igrač im je Milivojević. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio u korist Mašinstva 25:24.

Poslednja četvrtina ove utakmice nosila je najviše uzbuđenja. Povratkom Babića na teren Mašinstvo se vratilo u igru, a najefikasniji igrač postigao je još tri trojke i tako vratio nadu svom timu. Međutim, ni ekipa Saobraćaja se nije lako predavala i vratila je Mašinstvu istom merom postignuvši takođe tri trojke. Umor i brzopletost i jednog i drugog tima dovela je do dosta ličnih grešaka, tako da je i jedan i drugi tim iskoristio bonus. Pobednik ove utakmice bio je efikasniji tim na liniji za slobodna bacanja. U najvažnijem trenutku, najefikasniji igrač Mašinstva je promašio oba slobodna bacanja i Saobraćaj kreće u novi napad. Međutim, Mašinstvo pravi faul i dovodi igrača Saobraćaja na liniju za slobodna bacanja, a on postiže jedan od dva poena i dovodi Saobraćaj do pobede.

Najefikasniji igrač Saobraćaja Mladen Milivojević: „Ovo je bila jedna veoma teška utakmica, bili su dobar protivnik. Dali su smo sve od sebe na terenu i to se i videlo. Slabu odbranu u prvom poluvremenu nadoknadili smo jakim napadom u drugom. Nadam se da ćemo sledećih dana kao i danas imati podršku publike. “

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkipa Elektro lako do prve pobede
Naredni tekstGrađevinci dvojkama do pobede
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.