Sanderov prvi set u italijanskoj Seriji A1!

264

Brenden Sander će u sezoni 2018/19. braniti boje najtrofejnijeg kluba italijanske Serije 1 – Lubea iz Ćivitanove. Sander je prvobitno bio angažovan od strane Kalzedonia Verone, ali je Lube uspeo da postigne dogovor sa ovim klubom i tako popuni upražnjeno mesto na poziciji primača usled povrede zgloba Brendana Barnesa. Odbojkaški klub iz Verone je zadržao pravo na pregovore oko Brendenovog ugovora naredne sezone, pa će se tako ovaj Amerikanac možda naći na prozivci trenera Nikole Grbića.  Njegov stariji brat, Tejlor Sander, bio je deo startne postave Lubea prošle sezone, a da se još bolje snađe u novom klubu sigurno će mu pomoći kapiten Dragan Stanković kom će ovo biti deseta godina u crveno-belom dresu.

Finalni dan USSB

Sander je u maju ove godine poneo diplomu Brigham Jang Univerziteta na kom je beležio odlične rezultate sa svojim odbojkaškim timom, a vlasnik je i brojnih individualnih priznanja. Takođe, tokom studija je bio i deo juniorske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Na juniorskim Olimpijskim igrama, osvojio je srebrnu i dve bronzane medalje.

Početkom leta stigao je i poziv od selektora Džona Sperova, pa je ovaj dvadesetdvogodišnjak učestvovao na pripremama seniroske odbojkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, kako za premijerno izdanje Lige nacija tako i za Svetsko prvenstvo. Ovoga puta se nije našao među četrnaest najboljih, ali je neko na koga SAD mogu ozbiljno da računju u narednim godinama. Sa druge strane, njegov stariji brat Tejlor je već standardni član reprezentacije, a prvu utakmicu na Svetskom šampionatu će odigrati danas i to protiv reprezentacije Srbije!

 

FOTO: Zvanični sajt Brigham Jang Univerziteta

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB