Šampionke obezbedile polufinale

128

Odbojkašice Filološkog fakulteta savladale su ekipu Univerziteta Džon Nezbit rezultatom 2:1 (25:14, 24:26, 15:8). Nakon sigurnog prvog seta, filološkinje su opuštenije ušle u drugi set, ali su uspele da se vrate i pobedom osiguraju drugo mesto i prolaz u polufinale Prve studentske lige.

Sastavi timova
 Filološki fakultet Univerzitet Džon Nezbit
1 Mitrović D. 1 Strugar M.
2 Ivković K. 2 Ivanović M.
3 Đorđević E. 3 Papić K.
4 Lazić N. 4 Aleksić A.
5 Polimac A. 5 Stančić I.
6 Tripković S. 6 Spremo M.
7 Krunić M. 7 Aleksić K.
10 Novokmet I. 8 Stojanović S.
18 Urošević J. 9 Stojiljković M.
11 Aleksić N.
12 Milošević A.
Finalni dan USSB

U prvi set su devojke sa Filološkog ušle vrlo sigurnom igrom. Servis je odmah proradio i došle su do prednosti od 7:4. U nastavku prvog dela igre došlo je i do povrede Strugarove, prvog libera odbojkašica Džona Nezbita. Uroševićeva i Novokmet sa Filološkog bile su neodbranjive za protivnice i sjajnim napadima povećale prednost. Univerzitet Džon Nezbit je pokušao da se vrati u set preko Aleksićeve, ali bezuspešno. Usledila je još bolja igra filološkinja i one dolaze do prednosti od devet poena. Na semaforu je stajalo 20:11. Preciznim servisom Uroševićeve, Filološki fakultet osvaja prvi set.

U drugom delu igre bilo je viđeno mali broj grešaka. Džon Nezbitovke su otvorile serijom od četiri poena. Pokazale su veću želju nego u prvom setu i to se odrazilo na rezultat. Tokom celog seta su imale blagu prednost. U jednom trenutku su filološkinje uspele da izjednače na 13:13, ali je usledila serija devojaka sa Džona Nezbita od četiri poena. Održavale su vođstvo do rezultata 22:19 kada odbojkašice Filološkog fakulteta izjednačuju. Obe ekipe su razmenile po dva poena da bi na semaforu stajalo 24:24. Džon Nezbitovke su osvojile naredni poen a zatim i asom uvele meč u treći set.

Odlučujući set su kao i prošli bolje počele odbojkašice Univerziteta Džon Nezbit. Povele su sa 4:0 i filološkinje su morale da reaguju tajm-autom. Pauza je pomogla devojkama sa Filološkog i uspele su da izjednače na 6:6. Pri menjanju strana rezultat je bio 8:7 u korist Filološkog. Naredni poen osvajaju Džon Nezbitovke, ali tada kreće nalet filološkinja. Uzimaju sve poene do kraja seta i slave sa 15:8.

Statistika
Statistika: Filološki fakultet Univerzitet Džon Nezbit
Poeni iz igre 39 28
Poeni iz bloka 4 1
As servis 4 2
Servis greške 5 4
Greške iz igre 12 13

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Uroševićeva sa 13 poena, odmah iza nje Novokmet i Krunićeva sa po 12. Četvorka suparničke ekipe, Aleksićeva osvojila je 12 poena za svoju ekipu.

Ivana Novokmet sa Filološkog fakulteta izjavila je da je bila naporna i teška grupa.
S obzirom da prošle godine nismo imale nijedan izgubljen set očekivale smo i ove godine tako nešto. Borile smo se za svaku utakmicu, baš je bilo teško. Daćemo sve od sebe u polufinalu, moramo se boriti da sačuvamo prvo mesto“, rekla je Novokmet.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDominacija FSFV, Mašinski i Elektronski do bodova
Naredni tekstPEP ubedljiv protiv TMF-a
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam košarku sedam i tenis dve godine. Omiljeni sportovi fudbal, košarka i tenis. Cilj mi je da radim na Sport Klubu. Kontakt matejalazin@gmail.com