Šampioni lako do pobede

734

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja savladali su studente Filološkog fakulteta u petom kolu lige Univerziteta u Beogradu rezultatom 2:0 (25:16, 25:15) i tako upisali drugu ovosezonsku pobedu.

Finalni dan USSB

 

Poenima Vilimonovića, filolozi su u ranoj fazi meča poveli rezultatom 2:0. Ipak, konsolidacija u redovima domaćina, omogućila im je da brzo neutrališu prednost rivala. Poen za poen igrao se nekoliko narednih minuta, da bi nešto kasnije filolog Grujić napravio par grešaka i olakšao ekipi FSFV-a put do vođstva (11:9). As servisom Aničića i prvim tempom Derikonjića, ekipa iz Košutnjaka dodatno je povećala prednost (13:9). Filolog Vilimonović je zatim dobro odservirao, te je zaostatak svog tima smanjio na minus dva (13:11). Korektor sportista, Aničić, pobrinuo se da njegov tim set privede mirno. Između ostalog, tri puta je bio precizan po dijagonali za 18:12. Kratak predah odbojkašima Filološkog fakulteta nije pomogao. Dabić je realizovao tempo, kapiten Zornić je dobrim servisima tokom celog meča remetio prijem (23:13). Konačno, Aničić je za 25:16 i 1:0 u setovima blokom zaustavio Stošovića.

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Filološki fakultet
Aničić Z. Vidić N.
Derikonjić I. Stošović R.
Zornić S. Stošović O.
Terzić M. Vilimonović D.
Dabić M. Grujić N.
Radovanović M. Pavlović N.
Libero
Radovanović U.

 

Prošlogodišnji osvajači su još jače počeli u drugom setu – nakon nekoliko minuta igre imali su 6:0. Ubrzo je as servisom Terzića, tim FSFV-a povećao prednost na 8:1. Vilimonović je pokušao da vrati svoj tim u meč. Prvo je dobro blokirao a zatim smečovao po paraleli (3:9). Nedugo zatim, isti igrač je odservirao as za 5:10. Ipak, poenima Radovanovića i korektora Aničića, FSFV se ponovo rezultatski odmakao rivalima (13:5). Nešto veći broj grešaka filologa, onemogućio im je da uhvate rezultatski priključak (18:11). Derikonjić i Dabić su dva puta realizovali kontru za 21:12. Do kraja meča Radovanović je poentirao nakon smeča, a Derikonjić je blokirao Vilimonovića i doneo svom timu deset meč lopti (24:14). Filolog Grujić je poentirao za 24:15. Ipak, usledila je servis greška i pobeda sportista (25:15).

Statistika
Statistika: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Filološki fakultet
Poeni iz igre 24 10
Poeni iz bloka 3 1
As 6 4
Servis greške 8 1
Greške iz igre 8 16

Korektor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Zdravko Aničić, izneo je svoje utiske po završetku utakmice. „Očekivali smo pobedu u ovakvom meču, pogotovo kada je došla da gleda koleginica Vlaški. Cilj nam je bio da sa što drastičnijom razlikom dobijemo ovu utakmicu. Sada imamo 2:2 skor, moramo da dobijemo sve mečeve do kraja da bismo prošli dalje”, rekao je Aničić.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojkaši IKT-a bolji od šampiona
Naredni tekstFilološki fakultet slavio nakon taj-brejka!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.