Šampion siguran na startu

261

U uvodnom vikendu Prve univerzitetske lige u u odbojci snage su odmerili Mašinski fakultet i Vojna akedemija. Aktuelni šampion slavio je maksimalnim rezultatom 2:0 (25:16, 25:22) i tako došao do prvih bodova. Iako su igrali bez pravog dizača, mašinci su bili znatno raspoloženiji u napadu te su relativno lako uspeli da slome otpor vojnika.

Sastavi timova
Mašinski fakultet Vojna akademija
11 Bubulj I. – kapiten  1 Aleksić M. – libero 1
7 Milisavljević M.  2 Savić I.
10 Petrović D.  3 Špreng Đ.
 3 Stanojlović M.  5 Stanojević L.
5 Babić P.  6 Fejzić E. – kapiten
13 Ćosić S. 8 Prišić M.
8 Ognjenović V. 9 Vasić A.
12 Todosijević V. – libero  11 Mirković M.
4 Šoškić D.  12 Knežević L.
2 Nešovanović Lj.  17 Todorović S. – libero 2
Finalni dan USSB

U prvom setu u ekipi Mašinskog fakultet ulogu dizača preuzeo je kapiten Bubulj. Već na početku sjajnim servisima doneo je svom timu prednost od 5:0 i naterao Vojnu da u ranoj fazi meča potroši prvi tajm- aut. I nakon predaha odbojkaši Vojne akademije nisu uspevali da uđu u ritam. Nesiguran prijem uzrokovao je i teškoće u organizaciji napada te je prednost pranioca titule konstantno rasla. Sa druge strane odlično je funkcionisao kako napad sa krajeva tako i napad kroz sredinu. Bez velikih oscilacija ekipa Mašinca uspela je da trijumfuje u prvom periodu igre rezultatom 25:16.

vojna

U drugom periodu igre odbojkaši Vojne akademije konačno su pronašli svoj ritam. Špreng je sjajno pronalazio rupe u odbrani šampiona, a proradio je i napad Mirkovića. Međutim, tim Mašinskog je ubrzo podigao nivo igre i u dve veće serije uspeo da dođe do prednosti od 16:10. U tim trenucima odlično je servirao Ćosić, a blistao je i Stanojlović u bloku i na prvom tempu. Vojnici su na to imali spreman odgovor. Sigurnim servisom poremetili su prijem protivnika i vratili se u meč. U samoj završnici napravili su mini seriju na servis Mirkovića i uspeli da smanjili na samo poen razlike (23:22). Mašinski je pravovremeno regovao tajm- autom. Nakon predaha su bez većih problema osvojili još dva poena i stavili tačku na ovaj meč.

Statistika
Mašinski fakultet Vojna akademija
Poeni iz napada 27 17
Poeni iz bloka 2 3
As servisi 6 4
Servis greške 6 4
Greške iz igre 7 12

U trijumfu aktuelnog šamiona najefikasniji je bio korektor Milisavljević sa sedam poena, dok među odbojkašima Vojne akademije istakao Špreng sa devet poena na svom kontu.

Kapiten pobedničke ekipe Ivan Bubulj zadovoljan je trijumfom na startu lige I očekuje da I ove sezone budu najozbiljniji kandidat za osvajanje titule.
“Odigrali smo ovaj meč u donekle izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Ostali smo bez dvojice standardnih igrača iz prošle sezone, Marinkovića I Petrićevića, a za ovaj meč bili smo dodatno oslabljeni neigranjem dizača Arsenoskog. Na njega ćemo ubuduće moći da računamo, a imamo I tri nova igrača. Drago mi je što smo uspeli relativno lako da dođemo do prve pobede. Nije bilo većih problema iako smo igrali bez pravog dizača. Svi momci su dobili šansu da osete igru. Čestitam protivniku na prikazanoj igri i pruženom otporu, naročito u drugom setu. Očekujemo da ćemo i ove sezone doći do šampionske titule, a na nama je da na terenu pokažemo kvalitet”, istakao je Bubulj.

Esmer Fejzić, organizator igre Vojne akademije, smatra da je njegov tim pružio dostoja otpor šampionima.
„Ovo je bio prvi meč u sezoni, trebalo nam je više vremena da se uigramo. Imamo dosta mladih igrača koji su se tek priključili ekipi i očekujemo da ćemo u nastavku sezone podizati nivo igre. Pokušaćemo da pružimo maksimum u svakom meču i nadamo se da će to biti dovoljno za opstavak u ligi, a možda i neki viši plasman”, rekao je Fejzić.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinski savladao Saobraćajni
Naredni tekstPenezić lako sa ITS-om
Student četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirala džudo osam godina, a nakon toga i odbojku šest godina. Veliki ljubitelj sporta. Sanja o tome da izveštava sa Olimpijskih igara. Kritike, sugestije i predloge pišite na dadalex134@gmail.com. Moji tekstovi