Šahovski turnir KUP REKTORA – studenti protiv profesora

132

U petak, 5. aprila u 17 časova u zgradi Rektorata na Studentskom trgu br. 1, u okviru šahovske tradicije Beogradskog univerziteta, biće održan I KUP REKTORA. Na njemu će učestvovati studenti, asistenti i profesori visokih škola, akademija i fakulteta u okviru BU, a pravo prijave imaju svi zainteresovani studenti.

Finalni dan USSB

chessboard-024 copyVeć dve decenije unazad, Dan studenata Beogradskog univerziteta obeležava se šahovski turnirom. On je tradicionalno okupljao sve koje interesuje šah, a koji su deo neke od visokih škola, akademija i fakulteta i bio je prilika da studenti makar u nečemu budu bolji od svojih “nadređenih” – asistenata i profesora, jer su i oni deo čitave priče.

Od ove godine, turnir menja ime i lokaciju na kojoj će biti održan. Umesto centralne čitaonice studentskog doma Studentski grad, biće održan u zgradi Rektorata (Studentski trg 1) i umesto Četvrtoaprilskog turnira zvaće se KUP REKTORA. Datum i vreme održavanja – 5. april 2013. godine u 17 časova.

Nadamo se da će ovo biti početak jedne lepe tradicije i da će doprineti popularizaciji ovog sporta među studentima. Premijera šahovskog turnira će, verujemo, biti na nivou, jer pravo učešća (studenti, asistenti, profesori) ima nekoliko državnih šampiona, članova A selekcije Srbije u šahu, članovi studentske reprezentacije Srbije itd. Onima koji prate šah će značiti imena kao što su Alisa Marić, Nataša Bojković, Marija Stanković, Miloš Nedeljković, Dušan Mikičić, Dragan Milin, Ljubomir Protić, Zoran Grubišić, Jovana Erić Nikola Nestorović, Miloš Lapčević i dr. kojima su poslate pozivnice za učešće obećava zanimljiv šahovski dan.

KUP REKTORA će nositi i epitet kvalifikacioni, jer najbolji studenti i studentkinje imaju priliku da se kvalifikuju za finalni turnir “Trofej Verice i Srećka Nedeljkovića”.

Organizatori turnira su Univerzitet u Beogradu, Univerzitetski sportski savez Beograda i šafovski klub “Studentski grad”.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za turnir u prostorijama Univerzitetskog sportskog saveza Beograda u Balkanskoj 4/I ili ma telefon 011/2688 – 640. Prijave su moguće i na dan turnira!

Dođite i postanite deo tradicije!

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum poslao Turiste na odmor
Naredni tekstRGF UKOPAO BEZBEDNJAKE
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.