Šahisti PEP-a znaju samo za zlato

141

Na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Barseloni šahisti Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) osvojili su maksimalan broj zlatnih medalja i tako zauzeli prvo mesto u ukupnom plasmanu.

U svim kategorijama šahisti i šahistkinje PEP zauzeli su prva mesta i na najbolji mogući način predstavili su našu zemlju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Barseloni. U muškoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Miloš Roganović, dok je na drugom mestu bio takođe student PEP-a, Milan Zajić. Pomenuti dvojac šahista obezbedio je Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo i zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, ostavivši iza sebe kolege iz Belgije.

Ništa manje nisu postigle ni studentkinje PEP-a, koje su kao i njihove kolege ostvarile najbolji mogući plasman. U pojedinačnoj konkurenciji zlato je odnela kući Jovana Erić, a srebnom medaljom se okitila Mila Žarković. U ekipnoj konkurenciji Erić i Žarković su osvojile, naravno, zlato pobedivši studentkinje iz Rumunije.
Ovo je treća godina za redom u kojoj se odžava ovaj prestižni međunarodni turnir u organzaciji WIUSC-a.

Fotografija preuzeta sa www.vspep.edu.rs

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstGeografi prejaki za FFH
Naredni tekstNova epizoda emisije Sportindeks
Studiram novinarstvo na Fakultetu politickih nauka. Obozavam plemenitu igru - poznatu kao fudbal od kad znam za sebe. Zelja mi je da postanem sportski novinar i da izvestavam sa utakmica Crvene zvezde u Ligi sampiona.