Rutinska pobeda Singidunuma

391

Košarkaši Univerziteta Singidunum savladali su ekipu Računarskog fakulteta-Union ubedljivim rezultatom 73:36 (23:8, 17:6, 14:10, 19:12) u okviru košarkaškog USSB Kupa. Igrači Singidunuma dominirali su u svim segmentima igre, lako su stvorili prednost na samom početku utakmice i uspеšno je održali do poslednjeg zvižduka.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je košem sa poludistance otvorio Čolović, iz redova Singidunuma, istom merom uzvraća Bošković na drugoj strani. Usledila je serija košarkaša Singidunuma od devet poena, najrazigraniji igrać u tom periodu igre bio je Verevac upisavši sedam poena. Posle niza promašaja dominantnu seriju protivnika prekida jedini strelac Računarskog fakukteta-Union, Bošković, za rezultat 11:4. Singidunum je ponovo vezao seriju pogodaka, ovog puta od 12 poena. Sa linije 6,75 uspešni su bili Verevac i Kovačević, dok su koševe za dva poena davali Šošević i Krstić. Pred sam kraj prve deonice ekipa Uniona uspela je da bolje organizuje svoje napade, a Bošković i Mitić bili su precizni za dva poena i minimalno smanjili zaostatak. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 23:8.

Početak druge deonice obeležili su obostrani šutevi sa linije za slobodna bacanja. Bošković, iz redova Računarskog fakulteta Union, bio je polovičan, a Bulaja, košarkaš Singidunuma, je uspešno realizovao oba šuta, za početni rezultat 25:9. Niz od sedam poena, za momke u belo-crvenim dresovima, započeo je Kovaćević, uz ukradenu loptu i polaganje na koš u kontranapadu. Zatim Verevac koji je pogodio koš sa poludistance pod faulom, a serija je završena sjajnim zakucavanjem Krstića, za rezultat 32:9. Narednih par minuta utakmica se igrala koš za koš i činilo se da je Marić iz redova Uniona uspeo da razigra ekipu, upisavši četiri poena.  To ipak nije bilo dovoljno za nadmetanje sa uigranom ekipom Singidunuma i krajnji rezultat druge četvrtine bio je 40:14.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Računarski fakultet – Union
1 Kovačević N. 3 Đurišić L.
5 Bahtić M. 4 Bošković D.
7 Šošević O. 5 Gavrilović M.
8 Varevac A. 7 Pejić N.
9 Gligorić M. 8 Žepnić S.
10 Ranisavljević M. 10 Milutinović M.
11 Krstić M. 11 Marić S.
12 Čuturilo D. 12 Mitić M.
13 Enis I.
14 Branković S.
15 Bulaja D.
23 Čolović S.
Črvrstom odbranom igrači Singidunuma iznudili su česte greške svojih protivnika, a dobro organizovane napade realizovali su u efektne pogotke i upisali seriju od 11 postignutih poena. Na startu treće deonice pod košem je bio uspešan Čolović, sa linije 6,75 precizan je bio Verevac, a narednih nekoliko poena upisali su Šošević i Enis. Iz redova Računarskog fakulteta Žepinić je pokušao šutem za tri poena da prekine dominaciju protivnika ali nije bio uspešan, njegov promašaj, pod košem, uhvatio je Bošković i zabeležio pogodak (51:16). Trojku  za Singidunum pogodio je Bahtić, to je bio poslednji šut u ovoj četvrtini za ekipu u belo-crvenim dresovima. Organizovaniji napadi u nastavku igre doneli su osam poena ekipi Računarskog fakulteta, Gavrilović  je zabeležio dva poena, Bošković  je postigao pet poena i polovičan učinak zabeležio je Marić, sa linije za slobodna bacanja.  Krajnji rezultat treće četvrtine bio je 54:24.
Statistika
Univerzitet Singidunum Računarski fakultet – Union
1 Kovačević N. 3 Đurišić L.
5 Bahtić M. 4 Bošković D.
7 Šošević O. 5 Gavrilović M.
8 Varevac A. 7 Pejić N.
9 Gligorić M. 8 Žepnić S.
10 Ranisavljević M. 10 Milutinović M.
11 Krstić M. 11 Marić S.
12 Čuturilo D. 12 Mitić M.
13 Enis I.
14 Branković S.
15 Bulaja D.
23 Čolović S.
U poslednjoj deonici tim Računarskog fakulteta pružio je najkvalitetniju partiju. Momci sa Singidunuma, kao i na početku svake četvrtine, zabeležili su seriju od sedam pogodaka. Zaslužni su bili Bulaja i Bahtić pogotkom sa poludistance, a Krstić je bio precizan sa linije 6,75. Niz su prekinuli Žepinić i Bošković koševima za dva poena (61:24). U nastavku meča igralo se koš za koš, uglavnom pogocima sa poludistance. Iz redova Singidunuma precizni su bili Gligorić koji je postigao četiri poena, po dva pogotka ostavrili su Bulaja, Bahtić i Branković, uz četiri ukradene lopte Kovačevića. Od igrača Računarskog fakulteta istakli su se Marić sa upisana četiri koša, kao i Bošković i Mitić sa postignuta dva poena. Pitanje pobednika od kraja prve četvrine se nije dovodilo u pitanje, a krajnji rezultat meča bio je 73:36.

 

Igrač Singidunuma, Miloš Ranisavljević, bio je zadovoljan ishodom  meča i samom igrom svog tima. „Rezultatski deluje da je utakmica bila laka, ali nije. Dobro smo igrali napad, kao i odbranu. Vršili smo presing preko celog terena i to nam je omogućilo pobedu“, istakao je Ranisavljević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB