Rutinska pobeda FSFV-a

282

Uigrana ekipa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja lako je savladala kolege sa Framaceutskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:16, 25:9) u okviru 14. kola SUUB lige.  Momci sa Košutnjaka dominirali su tokom cele utakmice i rano stečenu prednost u boa seta održavali su bez problema. Na drugoj strani njihovi protivnici napravili su veliki broj grešaka koje su im onemogućile da priže snažniji otpor ekipi FSFV-a.

Finalni dan USSB

Obe ekipe bile su nesigurne na početku meča i prvi poeni koji su viđeni na utakmici usledili su posle grešaka igrača obe ekipe. Niz grešaka prekinuo je igrač Farmaceutskog fakulteta Jović poenom iz bloka za 2:3. Nakon što se na samom početku igralo poen za poen, pri rezultatu 5:5 na servis liniju stao je Drašković, iz redova  FSFV-a koji je svoju ekipu doveo u vođstvo od 8:5, uz upisan jedan as.  Do prve osetnije prednosti ekipa FSFV-a stigla je predvođena Mitrovićem čiji su snažni servisi onemogućavali protivničkoj ekipi da organizuju napade koji bi im doneli rezultat. Uz jedan upisan as Mitrović je bio i najzaslužniji za vođstvo njegove ekipe od 13:6.  Ekipa sa Košutnjaka kontrolisala je igru, što je rezultovalo velikim brojem grešaka protivničke ekipe. Farmaceuti nisu uspevali da realizuju više od dva poena u seriji (14:8). Na drugoj strani, Zornić je razigravao ekipu, a Drašković je preciznim servisom poremetio prijem protivnika. Tm sa Košutnjaka ušao je u novu seriju i svoju prednost povećao na 20:12. Niz poena FSFV-a prekinuo je Grujić, snažno probivši blok kolega sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (20:13). Zatim je usledila serija poena iz igre Mitrovića koji je svoju ekipu doveo do prednosti od deset poenai (23:13). Set se završio identičnim greškama koje su bile viđene i na početku meča (25:16).


Statistika
STATISTIKA FSFV Farmaceutski fakultet
Poeni iz igre 21 6
Poeni iz bloka 6 1
As servisi 6 1
Greške iz igre 5 9
Greške iz bloka 0 0
Servis greške 12 8
Otvaranje drugog seta nalikovao je na sam početak meča jer su igrači obe ekipe upisali servis greške, najpre je Jović bio neprecizan u redovima farmacije, dok je u ekipi FSFV-a Kolašinac odservirao u aut. U nastavku meča istakao se kapiten ekipe sa Košutnjaka Zornić koji je bio nezaustavljiv na početku drugog seta. Snažnim i preciznim servisima destabilizovao je prijem protivničke ekipe (3:2). Novi niz snažnih servisa ekipa FSFV-a nastavila je nakon što je na servis liniju stao Terzić. Iskoristio je neorganizovani prijem protivnika i nakon uigranih akcija ekipe upisao devet poena. U tim momentima istakao se i Zornić koji je poentirao dva puta u tom delu meča, rezultat je bio 14:3. Protivnici nisu uspeli da organizuju napade koji bi predstavljali veću opasnost za ekipu FSFV-a. Nakon nove servis greške Stankovića ekipa FSFV-a uvećala je svoju prednost (16:4). Drašković i Kolašinac zabeležili su bili po jedan as, a Mitrović je uspešno poentirao tri puta u tom delu meča, za prednost 21:6. Servis greška Kolašinca, pri rezultatu 21:6 dala je šansu momcima sa farmacije, ali je servis za svoj tim poenom iz bloka vratio Zornić. Pred kraj utakmice u redovima ekipe Farmaceutskog fakulteta istakao se Stanković koji je u napadu uspeo da „probije“ blok i na taj način produži meč za još nekoliko poena. Kraj drugog seta obeležile su servis greške, kao što je to bio slučaj i u prethodnoj deonici. Najpre Antonijevića, igrača FSFV-a, a potom je neprecizan bio i Grujić, igrač Farmaceutskog fakulteta, što je bio i poslednji poen na utakmici (25:9).
Sastavi timovi
FSFV Farmaceutski fakultet
2 Mitrović 1 Blagojević
5 Kolašinac 2 Grujić
6 Antonijević 8 Blagojević
7 Drašković 11 Jevtić
8 Jovanović (L) 18 Jevtić
10 Zornić (C) 21 Stanković (C)
18 Terzić
Po završetku utakmce lider ekipe Zornić kratko je analizirao istu i kao ključ pobede istakao borbenost svoje ekipe:  „Utakmica je delovala lako, možda zato što je protivnik ovoga puta bio slabiji. Ali to ne menja stvari, mi se nikada ne predajemo i uvek dajemo sve od sebe“, rekao je kapiten ekipe sa Košutnjaka.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRUKOMET: Rezultati SUUB lige
Naredni tekstRukomet USSB: Rezultati četvrtog vikenda
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.