Rutinska pobeda FPN-a

435

U šestom kolu Prvenstva studenata koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda odbojkašice Fakulteta političkih nauka upisale su pobedu nad ekipon Pravnog fakulteta Univerziteta Union rezultatom 2:0 (25:17, 25:15). Utakmicu su odlučili dobri servisi studentkinja FPN-a za koje pravnice nisu imale rešenja. Politikološkinje je predvodila Stamenkovićeva koja je upisala sedam as servisa.

Finalni dan USSB

 

Pri servisu Stamenkovićeve, koja je zabeležila dva asa, obojkašice FPN-a upisale su seriju od 3:0 na samom početku meča. Usledila je razmena grešaka na obe strane, nakon koje su devojke iz ulice Jove Ilića, vezale četiri pogotka (8:3). U nastavku su se poeni beležili zbog čestih grešaka u igri studentkinja Pravnog fakulteta Union (13:5). Prvi put kada su devojke sa Union univerziteta uspele da zaprete protivnicima bilo je kada je Prodanovićeva iskoristila visoku loptu Jokićeve i smečom po dijagonali uspela da donese poen svom timu (15:9). Nekoliko grešaka iz igre odbojkašica FPN-a omogućilo je devojkama sa Uniona da se razigraju, najpre je Jokićeva kuvanjem uspela da prevari protivnice, a potom je Drobnjak oba puta bila precizna u smeču po dijagonali (19:14). Potpuni pad koncentracije i sve češće greške u napadu pravnica uspešno su iskoristile devojke sa FPN-a  da privedu set kraju. Grijak je kuvanjem poentirala i odvela ekipu na kratku pauzu (25:17).


Statistika
STATISTIKA Fakultet političkih nauka Pravni fakultet Union
Poeni iz igre 13 6
Poeni iz bloka 2 1
As servisi 11 4
Greške iz igre 13 17
Servis greške 6 7
Tokom drugog seta političarke su preuzele potpunu inicijativu. Seriju od 4:0 servis greškom prekinula de Dekanj, na strani FPN-a. Nešto bolju igru pravnica predvodila je Jokićeva koja je pri servisu zabeležila dva asa i omogućila prvo vođstvo tokom meča svom timu (4:5). Igra poen za poen i nerešen rezultat, uz česte greške u igri i neorganizovane napade nastavljen je do rezultata 12:12. U nastavku devojke sa Uniona nisu više imale snage za sjajne servise Stamenkovićeve koja je vezala 10 poena, upisavši i pet asa,  i tako ostvarila značajnu rezultatsku prednost (22:12).  Poenima Cvetkovićeve odbojkašice FPN-a rutinski su privele su utakmicu kraju (25:15).
Sastavi timova
Fakultet političkih nauka Pravni fakultet Union
1 Dekanj 4 Jokić
3 Cvetković 8 Drobnjak
5 Grijak 9 Ružičić
9 Marić 11 Prodanović
10 Koprivica 12 Stojiljković
20 Cvetković 13 Jokić
16 Gnječ
19 Kočić
Nakon meča kapiten FPN-a Stamenković Sara bila je zadovoljna timskom igrom što je istakla kao najvažniji segment igre. „Timska igra koju smo prikazale je presudila, nismo u punom sastavu ali se nsimo predale što je najvažnije i zadovoljna sam zbog toga,“ konstatovala je Stamenkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomistkinje pobedile nakon neizvesne završnice
Naredni tekstGrađevinari rutinski protiv veterinara
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.