Rutinska pobeda filološkinja

170

Odbojkašice Filološkog fakulteta su pobedile ekipu Beogradske poslovne škole rezultatom 2:0(25:14;25:14), u drugoj utakmici ovovikendnog programa. Utakmicu je obeležila sigurna igra Filološkog fakulteta, pod dirigentskom palicom kapitena Novokmet, koji je sve vreme u oba seta diktirao tempo igre.
Početak prvog seta je protekao u potpunoj dominaciji Filološkinja koje su napravile seriju od 7:1. U ovom periodu istakle su se Novokmet i Janjićeva. Janjićeva je dala tri poena, jedan napad i dva odlična servisa, a Novokmet je dodala još dva pena, jedan smeč i jedan as. Nastavak seta doneo je mini serije od dva, tri poena prvo sa jedne a potom i sa druge strane. U tim serijama odbojkašice Filološkog fakulteta su uvek osvajale poen više od svojih protivnica tako da je prednost do kraja seta samo rasla. Raspoložene za igru u ekipi BPŠ-a bile su Tašićeva sa jednim kuvanjem i dobrim snalaženjem na mreži i Krstićeva i Flakovićeva sa po jednim poenom iz igre. Pri rezultatu 12:6 za Filološkinje, njihov tehničar Lazićeva je inteligentno skuvala loptu u nebranjeni deo polja protivnika. U sledećem napadu usledio je odgovor i odbojkašica BPŠ-a, Tašićeva je uzvratila istom merom i odlično skuvala. Usledio je blok Kovačevićeve, odbojkašice BGPŠ-a za 8:13. Nastavak donosi servis grešku ekipe BPS-a , potom kvalitetan napad Novokmet i as Lazićeve za 16:8 i završetak najuzbudljivijeg dela seta. Do kraja seta igračice Filološkog fakulteta su bile na visini zadatka i privele su set u svoju korist rezultatom 25:14.

received_520419994966636

Statistika

Drugi set je protekao u rezultatskoj klackalici u svom početku, gde se igrao poen za poen sve do rezultata 3:3. Nastavak seta donosi, već viđeno u prvom setu, mini serije od dva do četiri poena u kojima su opet Filološkinje uzimale poen ili dva više od svojih protivnica i prednost je samo rasla. Ekipa BPŠ-a se tokom celog meča trudila, ali zbog, pre svega tehničkih grešaka nije mogla više u ovom meču. Nekoliko puta su imale dupli dodir sa loptom prilikom distribucije napadačima, potom njihov tehničar Stankovićeva je u nekoliko navrata loše podizala lopte svojim solidnim napadačima Kovačevićevoj, Tašićevoj i Krstićevoj, koje su i postizale poene u ovom setu. Sa druge strane Filološkinje su bile koncentrisane i u nekim navratima tečno igrale. U ovom setu poene za njih su pored Janjićeve i Novokmet, koje su zadržale nivo igre iz prvog seta i prolozile da li po dijagonali ili paraleli, njima se priključila i Đorđevićeva koja je u nekoliko navrata prošla i donela poene svojoj ekipi. Filološkinje su set privele rutinski kraju, koji se završio identičnim rezultatom kao i prvi 25:14.

Sastavi timova

Jedana od zapaženijih u ekipi Filološkog fakulteta Janjićeva je iznela utiske odmah posle utakmice: ‚‚Zadovoljna sam igrom svoje ekipe i pobedom, jer je pobeda pobeda. Pokušaćemo da u nastavku igramo još bolje. Sledećeg vikenda počinje i druga liga, gde se nadam da ćemo dominirati kao i u ovoj.“

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstSigurna pobeda FON-a
Naredni tekstFUTSAL: Rezultati utakmica igranih u okviru SUUB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.