Rukometašice Univerziteta iz Novog Sada spremne za Evropsko prvenstvo

280

Drugog dana po dolasku u glavni grad Hrvatske na EUSA Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku , ekipe su imale treninge i u prepodnevnim i u popodnevnim časovima na peščanim terenima jezera Jarun. Studentkinje iz Novog Sada prvi put su okupile ekipu za ovo takmičenje.

Finalni dan USSB

Nevena Radojčić, studentkinja engleskog jezika, iznela je svoje utiske posle prvog treninga. ,,Veoma su nas lepo dočekali ovde u Zagrebu. Organizacija je na visokom nivou. Sve nam je obezbeđeno, tako da mislim da su nam uslovi ispunjeni da odigramo jedan kvalitetan turnir. Cilj nam je da osvojimo medalju i uložićemo trud da to i ispunimo’’, rekla je Nevena.
Rukometašica iz Novog Sada Slađana Žigić bila je saglasna sa koleginicom i dodala: ,,Učešće na ovom prvenstvu nam mnogo znači, jer je ovo prvi put da smo okupili jednu univerzitetsku selekciju, tako da bismo volele da se vratimo sa medaljom kako bismo pokazale da smo zaista spremne i otišle. Uslovi za treniranje ovog sporta u Srbiji se iz godine u godinu poboljšavaju i povećava se broj ekipa kako muških tako i ženskih. Više je muških timova, ali imamo i dve ženske ekipe koje su u usponu, a to je sastav Tuarega iz Novog Sada koji se i ove godine plasirala na Masters, a prati ih i jedna beogradska ekipa. Nadam se da će se razviti još ženskih timova. S obzirom na to da smo završile sezonu nakon ovog prvenstva imamo još jedan turnir u Srbiji na koji smo planirale da odemo i nadamo se da ćemo time zaokružiti ovu takmičarsku godinu. Mi smo naš cilj za ovu sezonu ostvarile i nadamo se uspehu na Evropskom univerzitetskom prvenstvu”, rekla je rukometašica Slađana.

Nakon poslednjeg treninga, ekipa Univerziteta iz Novog Sada spremna je za prvi meč protiv Univerziteta sa Kipra. Pored ekipe Univerziteta iz Novog Sada, na Evropskom univerzitetskom prvenstvu učestvovaće i muški tim Univerziteta iz Beograda.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB