Rukometaši Pravnog bolji od ekipa GAF-a i PMF-a

440

 

Finalni dan USSB

U okviru Univerzitetske lige Niša u rukometu Pravni fakultet se susreo sa ekipama Prirodno-matematičkog i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta.  Pravnici su nakon velike borbe iz oba duela izašli kao pobednici. PMF je poražen rezultatom 27:23, a u drugom meču Pravnici su pobedili GAF rezultatom 25:23.

Iako oslabljeni i sa petoricom igrača u polju, igrači Pravnog su odlično otvorili ovaj duel i poveli sa 3:0. U daljem toku meča GAF je postigao prvi gol preko Marinkovića, a Pravnici su održavali stečenu prednost, najbrži u kontri bio je Krstić koji lobuje golmana i postiže pogodak. Rezultat je glasio 5:2 u korist izabranika Pravnog fakulteta.

Brojčano nadmoćniji, rukometaši Građevinskog izvršili su nekoliko izmena koje su ovog puta urodile plodom. Jovanović je presekao dodavanje, izašao sam pred golmana i loptu poslao u nebranjeni deo mreže za prvo vođstvo svog tima (5:6).

Do kraja prvog poluvremena obe ekipe su i pored niza tehničkig grešaka uspele da pronađu put ka golu protivnika, a Građevinci su nakon prvih 20 minuta igre na odmor otišli sa minimalnom prednošću (9:10).

Na startu drugog dela igre zaigralo se znatno brže i efikasnije, a Pravnici brzo stižu do novog izjednačenja.

U nastavku meča viđena je odlična borba, nijedan tim nije želeo da dopusti protivniku da dođe do lakog gola, što je kulminiralo isključenjem igrača oba tima, Krstića i Marinkovića koji su preoštro nastupali.

Nakon ponovnog ulaska u igru, Krstić je ukrao loptu nakon neopreznog dodavanja protivnika i zakucao pored golmana, koji je bio nemoćan u ovoj situaciji, tako je Pravni ponovo za ponovno bio u vođstvu.

Sastavi timova
Pravni fakultet Građevinsko arhitektonski fakultet
S.Krstić M.Mohsin
N.Savić N.Marinković
N.Stojiljković V.Jovanović
A.Stojanović M.Đorđević
M.Nakić L.Živković
A.Simonović I.Apostolović
M.Stojanović
P.Stojanović
N.Jablanović

Izabranici GAF-a nisu uspevali u konstantnim pokušajima da loptu spuste na crtu za svog pivota, a rukometaši Pravnog su to koristili i klupa Građevinskog je pri minimalnoj prednosti protivnika bila prinuđena da zatraži tajmaut. Nakon tajmauta nastavljeno je da se igra gol za gol, nijedan sastav nije uspevao da poveže više napada u kojima bi ozbiljnije zapretio protivničkom golmanu.

Poslednja tri minuta susreta bila su i prelomna. Pri nerešenom rezultatu Krstić se još jednom istakao, predvideo je dodavanje protivnika u dva uzastopna napada, ukrao loptu i izašao sam pred golmana. Prvi put je bio precizan, dok je drugi atraktivni pokušaj golman zaustavio.

Rukometaši GAF-a nisu iskoristili svoj poslednji napad, pa tako konačnih 25:23 postavlja Savić, koji je doneo nove bodove Pravnom fakultetu.

“Bilo je jako teško jer smo došli vidno oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca. Uspeli smo da pobedimo sjajne protivnike danas i čestitam im na prikazanoj borbi”,  izjavio je Savić za Sportindeks nakon ovog meča.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB