Rođendanski poklon kapitenu turista

509

Košarkaši Visoke turističke škole ovog vikenda sastali su se sa studentima Vojne akademije i  upisali pobedu ubedljivim rezultatom 71:39 (20:11, 21:6, 16:12, 14:10) u okviru USSB lige. Požrtvovana borba vojnika nije bila dovoljna da bi zustavila uigranu ekipu Visoke turističke škole.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je pogotkom za tri poena otvorio Ilić iz redova Visoke turističke škole,  a pratio ga je Lazić pogotkom iz reketa (5:0). Seriju je na kratko prekinuo Dobranić  košem za dva poena. Uigrana odbrana Visoke turističke škole nije davala mnogo prostora momcima sa Vojne akademije da se razigraju, zbog čega su lako kreirali seriju od sedam vezanih poena. Put do koša pronalazili su Simić, Miladinović i Ilić koji je bio precizan izvan linije 6,75 (12:2). Meč se u nastavku igrao koš za koš, a precizni iz redova Vojne Akademije bili su Đokić i Planojević. Na suprotnoj strani ekipu su razigravali Ilić, uz još jednu pogođenu trojku i polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja, Simić koji je bio precizan u šutu iz reketa,  kao i Lazić koji je poene postigao sa linije penala (17:8). Lazić iz redova Visoke turističke škole i Đokić, košarkaš Vojne akademij, prvu deonicu završili su trojkama za rezultat 20:11.

U drugoj četvrtini prikazana je najslabija partija Vojne akademije. Čvrsta odbrana protivnika iznudila je veliki broj grešaka i promašenih šuteva. Usledila je serija od osam koševa Visoke turističke škole. Najpre je Lazić bio polovičan sa linije za slobodna bacanja a potom je učinak popravio kroz probijanje odbrane protivnika i lako polaganje na koš uz faul, zatim je precizan sa polusidtance bio Ilić (28:11). Prve poene za Vojnu akademiju, posle tri minuta igre upisao je Dobranić koji  je bio precizan u šutu za tri poena, ali je na suprtnoj strani istom merom uzvratio Ilić (31:14). Zatim je Lazić ponovo bio precizan pod košem, dok je vojnike pokušao da razigra Cvetković još jednom upisanom trojkom (33:17). To nije bilo dovoljno za uigranu ekipu Visoke turističke škole, jer je usledila serija od osam poena. Kao i u toku cele utakmice najzaslužniji bili su Ilić sa upisana tri poena, dok je Lazić upisao dve ukradene lopte i pet poena, košem iz igre i uz tri realizovana slobodna bacanja. Rezultat na poluvremenu bio je 41:17.

Sastavi timova
Vojna Akademija Visoka turistička škola
4 Đokić P. 3 Ilić L.
5 Krstić V. 5 Nikačević A.
6 Kulić B. 6 Simić A.
7 Planojević A. 7 Aleksandrić A.
8 Mitrović N. 8 Lazić P.
9 Cvetković M. 11 Ilić N.
10 Aleksić N. 15 Jevtić N.
11 Tasić N. 34 Radisavljević V.
12 Mančev I. 69 Miladinović D.
13 Kostić V.
14 Dobranić M.
15 Urošević L.
U trećoj deonici prikazana je bolja partija vojnika, na samom početku Dobranić je bio precizan za tri poena, a na suprotnoj strani Jevtić uspeva da postigne koš sa poludistance (43:20). Najrazigraniji na strani Vojne akademije bili su Mančev koji je zabeležio pet poena, uz dva šuta iz igre i jednim realizovanim slobodnim bacanjem. Kostić i Krstić upisali su po dva poena, pogocima iz kontre. Kod protivnika najefikasniji bili su Lazić sa zabležena četiri poena, Simić, koje je upisavši jednu ukradenu loptu sproveo solo akciju do koša, a kasnije bio precizan sa linije 6,75. Miladinović i Aleksandrić koji su zabeležili po dva poena i Ilić koji je ostvario polovičan učinak sa linije penala. Rezultat pred početak poslednje deonice bio je 57:29.

 

Poslednjih osam minuta igre obeležili su česti promašaji Vojne akademije i minimalni, ali precizni šutevi ka košu od strane Visoke turističke škole. Za seriju od 5:0 u prva tri minuta igre bili su zaslužni Simić koji je postigao tri poena i Aleksandrić sa upisana dva poena (62:29). Niz promašaja svoje ekipe prekida Mitrović košem sa poludistance, ali Aleksandrić iz redova Visoke turističke škole, uzvraća preciznim šutem iz igre i realizovanim slobodnim bacanjima (66:31). Kod vojnika je precizan bio Aleksić za dva poena. Uz dva pogođena šuta izvan linije 6,75 Tasić pokušava da smanji veliki rezultatski zaostatak svoje ekipe, na suprotnoj strani Simić je jednom bio precizan u šutu za tri (69:39). Pred sam kraj četvrtine Aleksandrić je iznudio faul i dva koša postigao sa linije penala, za krajnji rezultat 71:39.

Statistika
Vojna Akademija Visoka turistička škola
 1 poen 1/1 15/19
2 poena 10/27 16/25
3 poena 6/17 8/18
Izgubljene lopte 7 7
Ukradene lopte 7 7
Ofanzivni skokovi 2 2
Defanzivni skokovi 4 7
Asistencije 2 4
Blokade 0 2
Kapiten i jedan od najrazigranijih igrača u toku meča, Simić bio je zadovoljan svojom pruženom partijom, kao i borbom svog tima: „Ovo je rođendanski poklon, jer nisam izrazito dobar šuter, ali danas je izgleda bio moj dan.  Želeo bih da čestitam momcima sa Vojne akademija na fer i poštenoj borbi i naravno mojim saigračima koji su, eto, posle duge pauze odigrali odličnu utakmicu“, konstatovao je Simić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSU “Saobraćajac” organizuje turnir u basketu
Naredni tekstStop za Singidunum
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.