Ristićeva predvodila Matematički do pobede

1020

U okviru grupne faze odbojkaške Lige Univerziteta u Beogradu odbojkašice Matematičkog fakulteta savladale su ekipu Fakulteta bezbednosti rezultatom 2:1 (27:25, 21:25, 16:14). Ristić je bila najefikasnija sa 10 postignutih poena, dok je najraspoloženija u ekipi Fakulteta bezbednosti bila Dimitrijevićeva sa devet realizovanih akcija.

Finalni dan USSB

 

Utakmica je počela pogocima Ristićeve i Markovićeve, dok je Fakultet bezbednosti uspevao da održi rezultat nerešenim. Prvo ozbiljnije vođstvo matematičarki usledilo je posle nekoliko uzastupnih poena Ristićeve (13-6). Markovićeva je svojim kuvanjima održavala tu prednost tako da se nije nazirala neka velika promena u rezultatu sve do serije Dimitrijevićeve koja je vratila neizvesnost u meč (23-23). Prvi set je bio izjednačen do samog kraja, igralo se na razliku, a presudila je Tabak koja je dva puta bila precizna i pogodila liniju za konačnih 27-25.

Sastavi timova
Fakultet bezbednosti Matematički fakultet
2 Gajić C. 1 Vulić A.
1 Vučković Z. 2 Zastavniković M.
3 Lazarević A. 9 Tabak M.
4 Dimitrijević K. 10 Dekić K.
5 Milojević M. 11 Marković M.
7 Đapa S. 12 Vukajlović N.
10 Krstić T. 17 Ristić N.
12 Spasojević J.
Drugi set započeo je as servisima Tabak i ponovnim vođstvom Matematičkog fakulteta (3-0). Usledili su dugi poeni, a preokret za svoju ekipu donele su Đapa i Krstićeva dobro odigravši u bloku (7-9). Krstićeva je nastavila sa blokiranjem protivnica, a Dimitrijevićeva je uspela da svojim smeč udarcima iz zone 4 održi prednost svoje ekipe (19-16).  Ristićeva i Markovićeva pokušavale su da meč vrate u egal, ali bezuspešno, tako da je konačan rezultat na kraju drugog seta bio 21-25 u korist Bezbednosti.

Statistika
Statistika: Fakultet bezbednosti Matematički fakultet
Poeni iz igre 26 35
Poeni iz bloka 4 1
As 6 6
Servis greške 3 6
Greške iz igre 19 27

Treći i odlučujući set započela je Markovićeva serijom grešaka iz igre i na taj način protivnicima poklonila prednost od pet poena (0-5). Meč se na dalje odvijao tako da su Markovićeva i Ristićeva pokušavale da svoju ekipu vrate u meč. Fakultet bezbednosti postizao je poene, ali je napravio i dosta grešaka tako da su se ekipe rezultatski izjednačile na 14-14. U napetoj završnici i dugim poenima, najtrezvenija se pokazala Ristićeva koja je svojim blokom donela trijumf ekipi Matematičkog fakulteta (16-14).

Natalija Ristić, najbolji poenter na meču, iznela je svoje utiske o utakmici. „Uprkos visokoj postavi ekipe Fakulteta bezbednosti mi smo uspele da se izborimo i organizujemo svoj napad tako da nadoknadimo svoj nedostatak u visini. Bezbednost ima odličnu ekipu, mi smo danas imale više želje za pobedom, to je i presudilo“, zaključila je Ristićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIstorija na Banjici
Naredni tekstFON ubedljiv protiv geografa
Iva Jevtić - studentkinja novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, veliki ljubitelj košarke i budući košarkaški sudija, strastveni navijač Partizana, san mi je da jednog dana imam svoju emisiju u kojoj bi gostovali svi prestižni srpski, pa i svetski sportisti, treneri, sudije, novinari ali i drugi poznavaoci sporta