RGF slavio posle preokreta

513

Ekipa Rudarsko-geološkog fakulteta savladala je ekipu Medicinskog fakulteta rezultatom 2:1 u setovima (16:25, 25:20, 15:14) u okviru 14. kola SUUB odbojkaške lige. U veoma interesantnom meču oslabljena ekipa RGF-a posle preokreta uspela je da savlada ekipu medicinara.

Finalni dan USSB


Utakmica je otvorena sa dva vezana poena Stanića i Životića kao i greškom u odbrani medicinara. Pri rezultatu od 3:0 za RGF odbojkaši Medicinskog fakulteta vezuju 4 i više nego efikasna poena preko Rašića i Petkovića koji potom prave par ishitrnih poteza u napadu i dozvoljavaju ekipi RGF-a da izjednači rezultat. U uvodnim minutima viđena je još jedna od mnogih serija poena medicinara koji dolaze do prednosti od 4 poena. Potom se RGF konsolidovao i pomoću serije grešaka protivničke ekipe ali i svoje dobre odbrane došao do poena zaostatka za protivnikom. Zatim je usledio tehnički tajm-aut nakon kojeg medicinari dodaju gas i pokazuju mnogo bolju igru nego sa početka seta. Rašić i Petković vezali su 6 poena i uz 3 greške RGF-a to je bilo dovoljno da prednost naraste. Ipak medicinari su nastavili da greše u napadu i tako su održavali protivnika u igri koji u ovom setu nije imao raspoloženih igrača. Na kraju seta usledila su dva poena Petkovića i tri greške odbojkaša RGF-a što je ovaj set i privelo kraju. Rezultat na kraju prvog seta glasio je 25:16 u korist medicinara.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
Jevtić 3 Milićević 2
Bačević 9 Gavrilović 4
Cekić 10 Drašković 9
Paunović 12 Životić 10
Rašić 13 Stanić 11
Đuranović 15 Jovanović 12
Petković 22
Mićič 1
Ilić 2
Drugi set doneo je znatno lošiju igru ekipe Medicinskog fakulteta. Efikasna napadačka igra nije viđena ni na jednoj strani. Poeni su se skupljali greškama protivnika i po kojim asom. Pri rezultatu od 10:8 za medicinare došlo je do totalnog pada u igri. RGF preko Životićevih smečeva preuzima prednost ali samo na kratko. Pošto su se konsolidovali, medicinari su opet ponovili identične greške. RGF bi ovaj set dobio i ranije da je bilo raspoloženih igrača u njegovim redovima što nije bio slučaj. Posle tajm-auta od strane RGF-a prednost od 3 poena sad je narasla na 5 i tako je ovaj set i priveden kraju sa rezultatom 25:20 u korist ekipe iz Đušine 7.

Statistika Medicinski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
Poeni iz igre 27 13
Greške 30 15
As 7 3
Servis greške 6 11
Blok 1 3

Poslednji set obilovao je uzbuđenjima na obe strane terena. Otvoren je asom Cekića posle kojeg je odmah usledio tajm-aut protivniče ekipe. Nakon toga usledila je malo bolja igra u napadu i jednih i drugih ali sa dosta grešaka. Rezultat je iznosio 8:6 za medicinare kada je loptu smečovao Životić što je dodatno motivisalo njegovu ekipu da preuzme vođstvo u narednim napadima. To je ipak kratko trajalo jer je usledila serija od 5 poena za medicinare što preko grešaka protivnika što preko lepih poteza Petkovića. Ali nije ni to dugo trajalo jer osim Petkovića niko nije bio raspoložen za igru. Lošim potezima medicinari dozvoljavaju potpuni povratak u meč ekipi RGF-a koja je to naravno iskoristila i posle još jedne greške osvojila ovaj set i pobedila na ovom meču. Na kraju susreta 2:1 u setovima za ekipu RGF-a.

Nakon meča jedan od najzaslužnijih za preokret ekipe RGF-a Stanić bio je zadovoljan pokazanim. „Utakmica je bilo jako neizvesna ali zadovoljni smo pobedom jer jako je teško psihički vratiti se posle izgubljenog prvog seta. Bilo nas je taman danas čak nam je i libero igrao srednjaka to dovoljno govori, tako da sve najbolje želim svojoj ekipi i vidimo se sledeće godine.“ izjavio je Stanić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB