RGF rutinski do tri boda

550

Odbojkaši Rudarsko-geološkog fakulteta odneli su pobedu nad Arhitektonskim fakultetom rezultatom 2:0 (25:15, 28:26) u okviru trećeg kola lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji u redovima pobednika bili su Milićević sa 13 (od čega devet blokova) i Avramov sa devet postignutih poena, a kod arhitekata najbolji je bio Radonja sa 12 poena.

Finalni dan USSB

 

Prvi set bolje su otvorili momci u zeleno-crnoj opremi i uvodnim poenima iz zone četiri Avramova i greškama protivnika, stekli prednost 8:3. Kada je Kotlica došao na servis igrači RGF-a su u tom periodu napravili seriju 6:0 i povećali razliku na 14:5. U nastavku su držali svoje protivnike na tom rastojanju, a Koturović je preciznom paralelom iz zone četiri najavio da će RGF-u pripasti prvi period utakmice (17:10). Milićević je sa dva bloka i brzim tempom sa sredine ozvaničio osvajanje seta na ubedljiv način (25:15).


Sastavi timova
Rudarsko-geološki fakultet Arhitektonski fakultet
2 Kotlica N. 1 Ralević V.
3 Milićević J. 2 Uskoković P.
4 Koturović N. 7 Radonja N.
5 Avramov I. 10 Cvijović J.
7 Mijatović N. 13 Ćatić A.
9 Drašković I. 17 Mandić A.
18 Radoičić M.
Početak drugog dela igre obeležile su dve male serije, po jedna na obe strane. Prva je bila u režiji RGF i vođstvo 4:1, a onda su arhitekte uzvratile istom merom, preokrenuvši rezultat u svoju korist, zahvaljujući uglavnom greškama svog protivnika (9:6). Želeći da poravnaju rezultat u setovima, igrači Arhitektonskog fakulteta su zaigrali dosta pribranije i bolje nego što je to bio slučaj u prvom setu. Kapiten Uskoković paralelama iz zone četiri i Radonja, snažnim korekcijama, stvorili su prednost svojoj ekipi 17:14. RGF se nije predavao i pri rezultatu 17:21, zaigrao je koncentrisanije i bolje u želji da ovaj meč okonča maksimalnom pobedom. Toliko željenu seriju napravili su ponovo kada je Kotlica došao na osnovnu liniju i njegovim servisima izjednačili na 22:22. Usledio je period igre poen za poen, a prvu meč loptu spasio je Radonja blokom i izjednačio na 25:25. Arhitektonski je propustio svoju drugu set loptu, nakon čega Ćatić svojom servis greškom doneo pobedu RGF-u (28:26).
Statistika
  Rudarsko-geološki fakultet Arhitektonski fakultet
Poeni iz igre 22 21
Greške iz igre 11 13
Servis greške 2 6
As servisi 0 3
Poeni iz bloka 12 4
Kapiten RGF i najbolji pojedinac ovog susreta Jovan Milićević nada se da će ekipa nastaviti u istom ritmu. „Zadovoljan sam pobedom, imamo još mesta za napredak, dobro smo iskoristili prednost sa početka meča, koja nam je kasnije dala samopouzdanje i vetar u leđa. Moram reći i da smo imali dosta sreće, pogotovo pri kraju drugog seta, ali nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama i u nastavku lige“, dodao je Milićević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNerešen ishod u duelu Mašinskog i Ekonomskog fakulteta
Naredni tekstFSFV ubedljivom igrom do pobede
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.