RGF nastavio niz pobeda, ovog puta nad veterinom

539

U okviru trećeg kola košarkaške Univerzitetske  Lige u Beogradu, košarkaši Rudarsko-geološkog fakulteta su i ovog kao i prethodnog vikenda slavili pobedu. Oni su hali Radivoj Korać savladali igrače Fakulteta veterinarske medicine rezultatom 56:58 (21:14, 11:11, 9:14, 15:19).  Najefikasniji igrač utakmice bio je RGF-ovac Andrejević sa 27 poena i pet asistencija.

Finalni dan USSB

 

Košarkaši veterine su imali bolji start od protivnika. Brzim i usmerenim napadima su lako beležili poene, od ruke su im išle i trojke pa su u ovoj četvrtini šutirali 4/4 za tri poena. U ovom delu igre se istkao Kiković sa devet poena i asistencijom. Međutim uprkos dobrim napadima, veterinarima je nešto slabija bila odbrana, pa su RGF-ovci lako uspevali da ih sustignu i nadoknade razliku. Ipak se to pred kraj deonice promenilo, rudari su popustili u odbrani, što su ovi iskoristili da povećaju razliku i završe četvrtinu vodeći rezultatom 21:14.

U drugoj četvrtini snage timova su bile izjednačene, obe ekipe su postigle po 11 poena. Veterinari su održavali prednost stečenu u prvom delu i nastavili istim ritmom, dok su ruadari bolje organizovani uspevali da blokiraju napade protivnika, pridobiju loptu i krenu u kontranapade koji su uglavnom bili uspešni. I jedni i drugi su koristili slobodna bacanja da pribeleže lake poene, dok su svi šutevi za tri poena bili bez uspeha, kako  za jedne tako i za druge. Bez većih varijacija poluvreme je završeno vođstvom košarkaša veterine 32:25.

Sastavi timova
   RGF  Veterinarski fakultet
Brajović D.  Gojić B.
Todorović V.  Tarnaris A.
  Andrejević M.  Vujović N.
  Todorović F.  Šibalić D.
Marić A.  Kiković A.
Milić A.  Milosavljević M.
Tomljanović V.  Trifunović V.
  Jevremović M. Milić V.
Drugo poluvreme su jako otpočeli rudari, tada već znatno uigraniji i sa čvrstom odbranom. Šutevi za tri poena ih nisu služili, pa su se oslonili na brzne napade i sigurne šuteve. Postepeno su smanjivali razliku i trojkom Andrejević došli gotovo do izjednačenja (36:35). Veterinari su pokazali znatno lošiju igru u ovom periodu, ali su ipak i na kraju ove četvrtine uspeli da ostanu u prednosti rezultatom 41:39.

U poslednjoj četvrtini RGF je uspeo da postigne najviše poena na ovoj utkmici (19), takođe su tada pokazali svoju najbolju igru. Pogotovo Andrejević koji je pribeležio 13 poena i odigrao bitnu ulogu u odbrani. Veterina je polako posustajala i pravila greške koje su protivnicima donele šest slobodnih bacanja, koja su oni bez greške pogađali i time nakon neizvesne završnice odneli pobedu rezultatom 58:56.

Statistika
RGF  Veterinarski fakultet
Poeni                     58 56
Šutza 1p 16/20 5/8
Šutza 2p 15/36 15/30
Šutza 3p 4/17 7/23
Defanzivni skokovi 5 6
Ofanzivni skokovi 9 4
Asistencije 6 4
Blokade 5 3
Izgubljene lopte 33 41
Ukradene lopte 12 9
Na kraju duela igrač pobedniče ekipe Tomljanović je izjavio da je ovo bila izuzetno važna pobeda za njih, kao i da dalje očekuju  borbu za plej- of. “Utakmica je bila izuzetno dinamična, smenjivala su se vođstva. Ekipa veterine je vodila gotovo celu utakmicu, nekih sedam poena razlike je bilo konstantno . Pred kraj treće četvrtine i početak četvrte malo je njih stao taj šut. Mi smo tada krenuli bolje da igramo, imali smo bolju odbranu, oni su malo popustili sa koncentracijom i eto tu dinamičnu utakmicu smo uspeli nekako da dobijemo. Čestitam i protivniku, oni su izuzetni, imaju puno kvaliteta i trudili su se”, rekao je Tomljanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPrvo kolo, prva pobeda pravnika
Naredni tekstGrađevina jača od medicine
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.