RGF nakon produžetka savladao Poljoprivredni!

604

U poslednjoj utakmici ženske konkurencije jedanaestog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu, košarkašice Rudarsko-geološkog fakulteta bile su bolje od ekipe Poljoprivrednog fakulteta rezultatom 39:34 (9:2, 9:15, 3:8, 9:5, 9:4) i tako zadržale šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. Utakmica puna preokreta na kraju je završena nerešenim rezultatom, da bi u dodatna tri minuta igre pobednika odlučila trojka Jovane Radovanović iz redova RGF-a.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu su otvorili promašaji sa penala Spajićeve, međutim ni na drugoj strani uvodni napadi nisu realizovani. Tek u trećem minutu postignuti su prvi poeni – Radovanovićeva je uposlila Jankovićevu i RGF je prvi poveo. Mučile su se poljoprivrednice da dođu do poena iz igre čitavu deonicu. Spajićeva je smanjila prednost RGF-a sa linije penala na 5:2, međutim Plećaš i Markovićeva vratile su osetniju razliku. Na kraju prvih osam minuta bilo je 9:2 za RGF.

Prvi napad drugog perioda doneo je i prve poene iz igre poljoprivrednica na ovoj utakmici. Nakon ukradene lopte i asistencije Žujevićeve, pogodila je Mladenovićeva uz dodatno slobodno bacanje. Žujevićeva je ubrzo došla i do trojke, međutim igračice RGF-a uspevale su da održavaju +7 do pred sam kraj četvrtine. Nakon tajm-auta, Božek i Mladenovićeva vratile su svoj tim na trojku zaostatka, da bi potom Miloševićeva smanjila i na -1. Tim rezultatom otišlo se i na odmor, a na semaforu je pisalo 18:17.

Sastavi timova
Poljoprivredni fakultet  Rudarsko-geološki fakultet 
Sara Mladenović 6  Darija Marković 7 
Tamara Milošević 8  Jovana Radovanović 8 
Angelina Vidojević 9   Jelena Plećaš9 
Petra Božek 10   Vida Tanasković 10 
Marina Žujević 11  Janković M. 12 
Anđela Jakovljević 13  Đurđina Milovanović 14 
Gordana Spajić 14   

Osvajačice srebrne medalje iz prehodne sezone, krenule su nešto ozbiljnije u trećoj deonici. Spajićeva je vezala četiri poena za preokret, da bi potom i Vidojevićeva došla do svojih prvih poena na asistenciju Božek. Na tajm-autu rezultat je bio 20:23 za poljoprivrednice, na dva i po minuta do isteka vremena. Smanjila je polovičnim bacanjima Radovanovićeva na koš zaostatka, međutim Spajićeva je svojim 10. poenom postavila konačan rezultat trećeg dela igre (25:21).

Statistika
Statistika  Poljoprivredni fakultet  Rudarsko-geološki fakultet 
1 poen   9/22  9/11 
2 poena   11/30  9/26 
3 poena  1/7  4/17 
Asistencije  7  5 
Ofanzivni skokovi  10  5 
Defanzivni skokovi  19  13 
Ukradene lopte  3  3 
Izgubljene lopte  6  7 
Blokade   1  / 

Poslednji kvartal u potpunosti obeležila je Radovanovićeva sa RGF-a. Svi poeni RGF-a u ovom delu utakmice bili su njenih ruku delo, a prava drama viđena je u završnici. Oba tima našla su se po nekoliko puta na linijama slobodnih bacanja. Radovanovićeva je postigla tri od četiri, Žujevićeva za Poljoprivredni jedno od dva, te je RGF na desetak sekundi imao +2. Ipak, Spajićeva je iskusno realizovala penale u poslednjim sekundama i otišlo se u produžetak (30:30).

I u dodatna tri minuta Radovanovićeva je bila najbolja igračica svoga tima. Na asistenciju Markovićeve pogodila je za tri, a potom je sigurna bila još četiri puta sa linije penala. Tri poena poljoprivrednica preko Vidojevićeve nisu bila dovoljna za novi produžetak, te je RGF slavio sa konačnih 39:34.

U pobedničkoj ekipi Rudarsko-geološkog fakulteta najviše poena ubacila je Jovana Radovanović (24), dok se na drugoj strani istakla Gordana Spajić sa 13.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmaceutkinje ne staju!
Naredni tekstBezbednost ubedljiva protiv veterinarki
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.