RGF nadjačao Saobraćajni nakon neizvesne završnice

687

Košarkaši Rudarsko-geološkog fakulteta su ovog vikenda odneli pobedu nad Saobraćajnim fakultetom rezultatom 54:50(11:13, 16:06, 10:13, 17:18) u petom kolu košarkaške Univerzitetske Lige u Beogradu.  Najistaknutiji igrač na meču odigranom u sportskoj hali Radivoj Korać bio je igrač RGF-a Anušić sa 25 poena i sedam asistencija, dok se na protivničkoj strani istakao Košević sa 16 poena i četiri asistencije.

Finalni dan USSB

 

Od samog početka sobraćajci su utakmicu započeli jakim napadima i čvrstom odbranom. Usklađenim potezima i napadima, lako i brzo su dolazili do poena i bez problema su zaustavljali protivničke prodore u njihov deo terena. Vođstvu svog tima je u mnogome doprineo Jovanovski koji je bez greške šutirao trojke. Igrači RGF-a se u početku nisu snašli, ali su vremenom učvrstili odbranu i reorganizovali svoje napade i time do kraja četvrtine gotovo sustigli protivnike (13:11 za Saobraćajni).

Sastavi timova
Rudarsko geološki fakultet Saobraćajni fakultet
Brajović D. Milivojević R.
Marić A. Jovanovski N.
Todorović V. Mrđa R.
Todorović F. Nešković M.
Jevremović M. Dojčinović L.
Anušić L. Makić J.
Andrejević M. Bamdić O.
Milić A. Hristov P.
Milošević M. Košević S.
Radojević N.
Đorić
Božić
U drugom  delu meča RGF-ovci su pokazali znatno bolju igru i na samom početku deonice  preuzimju vođstvo. Za razliku od njih, košarkaši Sobraćajnog fakulteta su posustali u odnosu na prethodnu četvrtinu, nisu uspevali da dođu do lopte, odbrana im je bila jako slaba, a kontranapade gotvo da nisu imali. Uz dosta faulova, davali su protivnicima priliku da ih već na početku prestignu, a i kasnije da povećaju tu razliku i četvrtinu završe rezultatom 27:19.

Treću četvrtinu su saobraćajci iskoristili da poprave svoju igru i da se vrate u ritam sa početka utakmice. Učvrstili su svoju odbranu, u tri navrata su uspeli da blokiraju protivničke napade. Vođeni pređašnjim iskustvom dobro su rasporedili odbranu, branili su reket, ali i liniju za tri poena. Rudari, iako su u ovom delu igrali nešto lošije, ipak su do kraja uspeli da sačuvaju prednost (37:32).

Statistika
Rudarsko geološki fakultet Saobraćajni fakultet
Poeni 54 50
Šutza 1p 10/16 3/10
Šutza 2p 13/28 10/28
Šutza 3p 6/19 9/32
Defanzivni skokovi 14 7
Ofanzivni skokovi 11 13
Asistencije 9 6
Blokade 8 5
Izgubljene lopte 33 38
Ukradene lopte 17 15

Poslednji deo utamice bio je neizvestan. Obe ekipe su se do samog kraja borile za pobedu. Igrači Saobraćajnog fakulteta su uspeli da izjednače rezultat sa RGF-ovcima, što je kratko trajalo jer su oni uzvratili još agresivnijom igrom i nastavili da vode. Odličnu partiju pružio je Anušić koji je u ovom delu zabeležio 13 poena, uključujući i poslednja četiri poena za pobedu svoje ekipe. (54:50)

Po završetku meča, plej pobedničke ekipe Milošević  je izjavio da nakon ove pobede RGF očekuje siguran plasman u play off, a možda i nešto više nakon toga. “Odigrali smo dobro, kao tim. Oni su poveli utakmicu, ali mi smo uspeli brzo da ih stignemo i da preokrenemo rezultat. Čestitao bih svojim saigračima kao i protivnicima. Pre svega, našem kapitenu Aleksandru Miliću koji je dao najvći doprinos”, rekao je Milošević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB