Rezultati USSB turnira u basketu 3×3: Prva faza, baraž i četvrtfinale – teren B

293

U okviru turnira u basketu 3×3 koji organizuje Univerzitetski savez studenata Beograda (USSB) na Kalemegdanu, odigrano je deset mečeva na terenu B. Reč je o mečevima prve faze, baraža i četvrtfinala.

Finalni dan USSB

 

Na terenu B, turnir su otvorile ekipe Ekonomskog fakulteta i druga ekipa Matematičkog fakulteta. Ekonomisti su svih deset minuta kontrolisali utakmicu i na kraju su zasluženo slavili, pogodivši čak sedam puta van linije 6,75. Sa druge strane, četiri poena Stamenića nije ispraćeno od strane saigrača te je utakmica završena sa ubedljivih 18:6 za EKOF.

Drugi susret bio je rezultatski neizvesniji. Nakon ekonomista i matematičara, na teren su istrčali košarkaši Poljoprivrednog fakulteta i drugi tim Vojne akademije. U redovima ekipe iz Zemuna, sva četiri košarkaša bila su raspoložena za igru što je na kraju donelo i prevagu, pa su četvrtfinalisti ovogodišnje SUUB lige slavili sa 13:9. Utakmicu su rešili Todorović i Krstić postigavši četiri poena u poslednjih pola minuta.

U trećem susretu viđen je najefikasniji susret grupne faze na drugom terenu. U utakmici u kojoj je viđeno neverovatnih šesnaest pogodaka za dva, Fakultet veterinarske medicine trijumfovao je nad timom Studentskog grada rezultatom 21:15. Ovo je ujedno bio i jedini meč grupne faze na drugom terenu završen pre isteka deset minuta. „Dalekometnu paljbu“ veterinara predvodio je Šakotić sa jedanaest poena, a pratio ga je Rajilić, koji je dodao još osam.

Usledila je druga utakmica Ekonomskog fakulteta, u kojoj su košarkaši iz Kameničke ulice, ponovo odmerili snage sa matematičarima. Treći tim Matematičkog fakulteta, pružio je nešto veći otpor EKOF-u nego što su to uradile njihove kolege u prvoj utakmici, ali ekonomisti su čvrstom odbranom ponovo sveli protivnike na ispod deset poena i odneli i drugu pobedu u grupi. Ekipu EKOF-a u ovom susretu predvodio je Gavrilović, koji je postigao sedam poena, a meč je završio i asistencijom, postavivši tako konačan rezultat od 15:9.

Druga polovina grupne faze započela je duelom druge ekipe Matematičkog fakulteta i Kriminalističko-policijske akademije. Rezultatski neizvesnu utakmicu, šutevima iz daljine rešio je Stamenić, donevši tako pobedu svojoj ekipi od 14:7 i šansu da se kroz baraž nađu u četvrtfinalu. Prva ekipa Matematičkog fakulteta našla se na terenu u petom susretu, a za protivnika su imali prvi tim Vojne akademije. Matematičari su, u utakmici sa velikim brojem promašaja i izgubljenih lopti na obe strane, ipak uspeli da dođu do svoje druge pobede i da se rezultatom 14:10 plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Usledila je utakmica grupe A koja je odlučivala koji tim će u baražu izbeći šuterski veoma raspoložene veterinare. U susretu druge i treće ekipe Matematičkog fakulteta viđena je velika borba oba tima, a čvrste odbrane na obe strane doprinele su da ovo bude najneefikasniji meč grupne faze. Stamenić, najzapaženiji u grupnoj fazi u redovima druge ekipe matematičara, rešio je utakmicu pogotkom za dva poena na petnaestak sekundi do kraja preokrenuvši rezultat, pa je na kraju na semaforu pisalo 7:6 za MATF2.

Nakon četiri vezane utakmice u kojima su na drugom terenu igrali timovi Matematičkog fakulteta, usledila je poslednja utakmica grupne faze u kojoj su nastupili igrači Poljoprivrednog fakulteta i Geografskog fakulteta. Geografi su imali šanse da pobedom zauzmu prvo mesto u grupi i izbegnu baraž, ali im to nije pošlo za rukom. Utakmicu je obeležio veliki broj faulova, a sa linije slobodnih bacanja, Eraković sa poljoprivrednog bio je skoro nepogrešiv. Na drugoj strani, sedam poena Bazovića nije bilo dovoljno i poljoprivrednici su pobedili, stavivši tačku na grupnu fazu rezultatom 15:10.

Nakon kratke pauze, usledile su utakmice baraža, kako bi se popunila preostala mesta za četvrtfinaliste. Na drugom terenu, prvi susret baraža odigrali su timovi Geografskog fakulteta i Računarskog fakulteta. Bazović je nastavio svoju seriju koševa koju je započeo protiv poljoprivrednika postigavši deset poena, što je bilo dovoljno da se obezbedi četvrtfinale. U redovima RAF-a pet poena ubacio je Bošković, ali to ipak nije bilo dovoljno da se zaustave geografi i Računarski fakultet je eliminisan rezultatom 16:12.

Drugi baražni meč odigrali su Fakultet veterinarske medicine i treći tim Matematičkog fakulteta. Veterinari su od starta nametnuli svoj ritam i uvodnim minutima napravili nedostižnu razliku. Rajilić i Šakotić ponovo su bili najefikasniji u svojoj ekipi, ali nisu uspeli da stignu do 21 i završe meč pre isteka vremena kao u grupi. Konačan rezultat bio je 20:10 za geografe, te je Matematički fakultet ostao bez jedne ekipe u četvrtfinalu.

Prvo četvrtfinale na terenu B odigrali su timovi Građevinskog fakulteta i Vojne akademije. Vrlo brzo su momci iz Bulevara Kraljа Aleksandra poveli 6:2 pogocima centra Jelića. Prednost stečenu u uvodnim minutama meča građevinci su uglavnom održavali poenima iz reketa. Vojnici su pokušavali da se vrate u meč pogocima van linije 6.75 ali im to nije uspevalo. Na 17:7 povisio je Janjušević. Do kraja meča Jelić je preciznim šutem pogodio za 22:12 i tako odveo svoj tim u polufinale.

Drugi četvrtfinalni susret igrali su ekipe Poljoprivrednog fakulteta i Matematikčkog fakulteta 2. Prilično ujednačena utakmica gledala se gotovo sedam minuta. Matematički je poene tražio iz reketa, a poljoprivrednici su šutirali sa poludistance. Ipak, Poljoprivredni je poenima Erakovića poveo 8:5. Matematičari su pokušali da se vrate i do kraja postigli još tri poena. Ipak, u ključnim momentima ponestalo im je snage tako da se ekipa iz Zemuna rezultatom 11:10 plasirala u polufinale.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB