Rezultati USSB turnira u basketu 3×3: Prva faza, baraž i četvrtfinale – teren A

301

Univerzitetski savez studenata Beograda je na terenima Kalemegdana organizovao turnir u basketu 3 na 3 za studente Beogradskog Univerziteta, a zbog velikog broja timova utakmice su igrane na dva terena. Na terenu A odigrano je deset mečeva.

Finalni dan USSB

 

Na terenu A turnir su otvorili igrači Građevinskog fakulteta i njihove kolege iz Studentskog grada. Građevinari su ušli silovito u utakmicu. U prvih tri minuta postigli su osam poena uz samo jedan primljen koš. U nastavku momci iz Studenjaka su uspeli da postignu neke lake poene. Međutim šutem za dva poena ekipa Građevinskog fakulteta je kontrolisala utakmicu i na kraju ubedljivo slavila 21:9.

Druga utakmica odigrala se između prve ekipe Matematičkog fakulteta i momaka sa Računarskog fakulteta. Matematičari su dominirali svih 10 minuta. Posle pet minuta igre vodili su sa 11-0. Dominacijom u skoku i čvrstom odbranom slomili su protivnike koji nisu bili dovoljno koncentrisani. Do kraja je viđeno još par koševa i na jednoj i na drugoj strani, završeno je 13:4.

Posle pauze od deset minuta ekipa iz Knez Mihailove ulice je ponovo izašla na teren i ukrstila koplja sa prvim timom Vojne akademije. Ovaj put ekipa RAF-a je ušla bolje u utakmicu. Bošković sa dva poena i dve asistencije doveo je svoju ekipu u prednost (4:0). Posle tri ipo minuta bez koša Vojnici su uspeli da se konsoliduju i da serijom od šest poena pređu u vođstvo (4:6). Igrači RAF-a uspeli su da prekinu nalet i uzvrate serijom 3-0 (7:6). Međutim, ažurnom igrom u odbrani i preciznim šutevima sa distance prvi tim Vojne akademije prešao je u vođstvo i na kraju nije dopustio protivniku da postigne više nijedan poen. Povećali su svoju prednost na konačnih sedam poena razlike 7:14.

U četvrtom meču sastali su se ekipa Geografskog fakulteta i drugi tim Vojne akademije. Momci sa Vojne akademije su bolje ušli u utakmicu. Posle četiri minuta igre vodili su sa 2:7 i izgledalo je da imaju sve u svojim rukama. Međutim, Geografi su uspeli da se saberu . Odličnim šutem spolja i čvrstom igrom u odbranom uspeli su da naprave seriju od osam poena (10:7). Do kraja viđeni su po jedan poen i na jednoj i na drugoj strani 11:8.

U narednoj utakmici igrali su Građevinski fakultet i ekipa Veterinarskog fakulteta. Neizvesno je bilo samo u uvodnim minutima utakmice kada se igralo koš za košem (7:6). Visoki procenti za dva i čvrsta odbrana omogućili su građevinarima da samo posle osam minuta igre napuste teren jer su uspeli da postignu 21 poen. Utakmica je završena rezultatom 21:13.

Najneizvesniji meč u prvom krugu viđen je između studenata Ekonomskog fakulteta i ekipe Kriminalističko-policijske akademije. Od samog početka je bilo neizvesno. Igralo se čvrsto na obe strane, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Trideset sekundi pre kraja rezultat je bio izjednačen 8:8. Ekonomisti su imali napad. Gavrilović se otarasio svog čuvara i uspeo da poentira polaganjem na drugi obruč (9:8). KPA-a imala je 10 sekundi za napad. Ekonomisti su odigrali korektnu odbranu, ali preciznim šutem sa 9 metara Ilić je pogodio za dva poena i doneo pobedu svojoj ekipi (9:10). Posle pauze od deset minuta, odigrana je poslednja utakmica prvog kruga izmedju treće ekipe Matematičkog fakulteta i momaka sa KPA. Od samog početka igralo se čvrsto, poen za poenom. Pri rezultatu 5:5 matematičari prave seriju pet nula i rešavaju pitanje pobednika (10:5). Policajci su pokušavali da se vrate u meč, preciznim šutevima sa distance, međutim matematičari su bili pribrani i uspeli su da ostvare minimalnu pobedu 11:10.

Prva utakmica u Baražu na terenu A odigrana je izmedju prvog i drugog tima Vojne akademije. U prijateljskom meču između kolega sa Vojne Akademije rutinsku pobedu ostvarila je prva ekipa 20:14. Jedini raspoložen za igru u drugoj ekipi bio je Djokić sa 9 postignutih poena.

U drugoj utakmici baraža sastale su se druga ekipa Matematičkog fakulteta i ekipa Studentskog grada. Ovo je bila utakmica sa najvećim brojem poena na turniru. Igralo se brzo na obe strane terena. Prave “rafaljne paljbe” i jedne i druge ekipe. Pogađali su sa svih pozicija. Igralo se koš za košem. U regularnih 10 minuta nijedna ekipa nije imala značajnu prednost, završeno je 19:19. Igrao se produžetak. Ekipa Studentskog grada uspela je da povede 19:20. U narednom napadu matematičari su uspeli da postignu dvojku sa devet metara i obezbede prolazak u četvrtfinale (21:20).

U prvom četvrtfinalnom meču na terenu A sastali su se Ekonomski i Geografski fakultet. Još jedna utakmica prepuna drame. Ekonomisti su bolje otvorili utakmicu. Na krilima Gavrilovića poveli su sa 4-0. Geofrafi su uspeli da odgovore serijom od tri koša i da se vrate u utakmicu (4:3). Igralo se veoma grubo, sa puno kontakta. I jedni i drugi su promašili par zicera što ih je koštalo pobede u regularnom delu. Posle 10 minuta igre rezultat je bio 10:10, meč je otišao u produžetak. U produžetku i jedni i drugi su propustili po jedan napad. Međutim u drugom napadu na odličnu asistenciju Gavrilovića dvojku iz ćoška postigao je Krstić i odveo svoju ekipu u polufinale (12:10).

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici na terenu jedan snage su odmerili Veterinarski fakultet i prvi tim Matematičkog fakulteta. Prva polovina meča igrala se poen za poenom. Pri rezultati 7:7, Šakotić postiže četiri brza koša koja će se ispostaviti presudna za pobedu, jer posle ove serije matematičari nisu uspeli da se ozbiljnije približe. Do završetka viđeno je dosta šuteva za dva poena. Na kraju ekipa Veterinarskog fakulteta je slavila bez prevelike muke sa 17-13.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB