KOŠARKA: Rezultati prvog dana međunarodnog košarkaškog turnira u Rusiji!

157

Prvog dana na Međunarodnom studentskom kupu u Moskvi odigrano je pet utakmica.Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa iz Poljske pobedivši studente iz Bosne i Hercegovine rezultatom 79:48. U grupi C, u kojoj se nalazi i naš predstavnik, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša , ekipa iz Estonije bila je bolja od kolega iz Kazahstana rezultatom 86:74.

Finalni dan USSB

Estonci su od početka uspostavili kontrolu nad utakmicom, pa je njihova prednost rasla kako je meč odmicao. Do izražaja je posebno došla timska igra ekipe sa Baltika o čemu najbolje svedoči odnos asistencija (23-6 za Estoniju). Procenat šuta iz igre takođe je bio znatno bolji (52%) nego u redovima Kazahstanaca (30%). Pobednički tim predvodili su Oliver Metsalu sa 15 i Sander Vilap sa 13 poena i po 4 skoka i asistencije. U taboru poraženih, istakao se Andrej Litvinjenko sa 17 poena.

Kada je reč o grupi D, Poljaci su pitanje pobednika rešili krajem treće deonice kada su stekli plus 20 (56:36). Izabranici selektora Radoslava Hizija su dominirali u svim segmentima igre, posebno u skoku (61-38), a centralna figura meča bio je maestralni Aleksander Dževa koji je zabeležio dabl-dabl učinak – 26 poena i 14 skokova, uz šut iz igre 10-14. U redovima našeg suseda nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, a najistaknutiji je bio Sergej Malešević sa 9 poena.

Ukrajina je u grupi B savladala Kinu rezultatom 86:74. Anton Rohnijak je zatrpao koš protivnika sa 36 poena uz 15 skokova, pomogavši svom timu da održi dvocifrenu prednost i obezbedi trijumf. Kod poraženih, najefikasniji je bio Žang sa 14 poena.

Rezultati prvog dana:

Grupa A:
Grčka – Belorusija 77:52
Rusija 2 – Kipar 74:64

Grupa B:
Ukrajina – Kina 86:74

Grupa C:
Estonija – Kazahstan 82:58

Grupa D:
Poljska – Bosna i Hercegovina 79:48

 

Za Sportindeks: Nikola Krunić i Tijana Jevtić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB