Revija blokova pripala Građevinskom

160

Odbojkaši Građevinskog fakulteta savladali su ekipu Saobraćajnog rezultatom 2:1(20:25, 25:15, 15:10), u četvrtfinalu SUUB lige. U pobedničkoj ekipi istakli su se Dragović sa 13 i Miletić sa osam poena, dok su poražene predvodili Aškić sa osam poena i Jeftić sa sedam, od kojih je većina bila plod dobro postavljenih blokova.

Sastav ekipa

Saobraćajni je bolje otvorio meč osvojivši poene nakon grešaka protivnika, da bi potom i Aškić poentirao za sledećih četiri poena za svoj tim. Pokušao je i peti put međutim, u bloku mu se isprečio Dragović i prekinuo Aškovićevu seriju. Set je nakon toga, pri rezultatu 7:3 za Saobraćajni, počeo da se igra poen za poen. Nijedna ekipa nije uspevala da osvojio poen kada bi došao red na njih da serviraju. Sve do rezultata, 10:7 kada ekipa Saobraćajnog nakon servis greške protivnika ulazi u seriju od 6:2 i odvaja se na plus sedam. U ovom periodu Saobraćajci su predvođeni od strane Jeftića čije je najpre poentiranje iz smeča, a zatim i blok rezultiralo tajm-autom za protivničku ekipu. Nakon pauze, Građevinskom je krenulo nabolje. Prvo su nakon blok auta osvojili poene, a potom je i Dragović doprineo da se razlika prepolovi. Međutim, u ovom setu više i nisu mogli. Razlika je konstantno bila na tri ili više poena, a pri kraju kada su imali šanse da stignu protivnike, ekipa Građevinskog nije bila skoncentrisana pa su je servis greške koštale, a prvi set je pripao ekipi Saobraćajnog rezultatom 25:20.

18452526_120332000765791138_1338326208_o

Početak drugog dela igre doneo je i promenu u odnosu snaga na ovom meču. Građevinci su od strata krenuli da nadoknade propušteno iz prvog dela igre. Saobraćajni nepripremljen na ovakav start je zatražio tajm-aut odmah na početku pri rezultatu 5:1. Pauza i nije mnogo dobrog donela, jer je Građevinski nastavio da igra organizovano pre svega u odbrani. Svi pokušaji Saobraćajnog su sprečeni blokovima Građevinskog fakulteta u ovom delu igre. Čak četiri uzastopna bloka. Pokušavao je Saobraćajni sa izmenama nakon svakog poena iako to nije donosilo željeni rezultat, te su pri rezultatu 15:4, nakon servis vinera Dragovića zatražili još jedan tajm-aut. Kapiten Saobraćajnog, Stojiljković pogurao je svoju ekipu u ovom periodu do serije 6:1, time što je uzvratio protivnicima istom merom, blok udarcima. Međutim, šteta je već bila nanesena i taj dobar period igre Saobraćajnog doveo je samo do smanjenja razlike na minus šest. Građevinski je ostatak seta odigrao staloženo i čak uspeo da poveća svoju prednost preko servisa Stojkovića na plus 10.

Odlučujući set počeo je kao i drugi, velikim vođstvom Građevinskog. Jedina razlika je u tome što su poeni koje su Građevinci osvojili u ovom setu bio plod grešaka protivnika. Set nije puno odmakao, a već smo videli tajm-aut za Saobraćajni, Dva brza poena nakon pauze pripali su Saobraćajcima preko smeča Aškića i bloka Jeftića. Tada na scenu stupa Dragović. Svi poeni Građevine u ovom setu bili su delo Dragovića ili protivničkih greški sa izuzetkom jednog poena Miletića. Pokušavao je Saobraćajni, ali spor početak seta ih je ponovo koštao. Nakon bloka Jocića rezultat je glasio 14:10. U sledećoj akciji Građevine, Dragović se smeč udarcem potrudio da ne bude drame i doneo svojoj ekipi pobedu.

Statistika

Kapiten Građevinskog fakulteta, Delčev smatra da je i njih zamalo koštao spor početak: „Došli smo direktno sa fakulteta i nekako smo se skupili. Loše smo počeli i trebalo nam je malo vremena da se uigramo, ali na kraju je ipak ispalo dobro i prošli smo dalje. Čestitke protivnicima na dobroj igri“, izjavio je Delčev.

Fejsbuk komentari